Džiovintas raudonėlis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Džiovintas raudonėlis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Džiovintas raudonėlis“.
Receptas. Vištienos blauzdelės citrinų marinate
Šis citrinų marinatas suteikia vištienai nepaprastai malonų aromatą ir skonį. Iškeptos kulšelės viduje išlieka minkštos ir lengvai plyšta nuo kaulo. Jeigu vištieną pamarinuosite ilgiau, daugiau skonių įsigers į mėsą, bet neturint laiko marinuoti, galite kepti iškart, arba palikti marinuotis kambario temperatūroje bent 15 min ir tuomet kepti. Matavimui naudojau 240 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
Receptas. Graikiškos salotos (Χωριάτικη)
Niekam ne paslaptis, kad esu įsimylėjęs Graikiją iki ausų ir tiesiog dievinu Graikijos virtuvę, kurią pamilau tą dieną, kai pirmą kartą apsilankiau Graikijoje ir paragavau vietinių patiekalų. Tai buvo "mano maistas". Tad šitas receptas ir yra klasikinės graikiškos salotos.
Receptas. Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle
Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į nerealiai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės virtuvėje, vietoj jos galite naudoti riebesnį pieną. Geriausia koldūnus kepti tokio dydžio formoje, kad koldūnai nebūtų vienas ant kito, tad jei gaminsite dvigubą porciją – naudokite dvi kepimo formas arba vieną didelę.
Receptas. Makaronai su lęšiais ir paprikomis
Tai tikrai įdomus patiekalas, nes lęšiai jam suteikia kitokį skonį ir padaro patiekalą labai sotų. Man lęšiai buvo naujas nepatirtas atradimas ir likau jais sužavėtas. Taip pat šis patiekalas tinka veganams ir vegetarams. Patiekalo paruošimas labai greitas, tad puikiai tinka greitai vakarienei, kai nėra noro ir laiko stovėti prie puodų.
Receptas. Suflakis su tzatziki padažu
Suflakis tai populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, tiek ant kepsninės. Česnakų kiekį padaže taip pat galima reguliuoti kaip patinka: jei norisi aštriau- dėti daugiau, jei nepatinka aštrumas- mažiau. Taip pat galima rinktis ir kitokią mėsą, jeigu norisi paeksperimentuoti.
Receptas. Traški vištiena amerikietiškai
Labai traški, labai gardi vištiena, kurią bevalgant, apsilaižysite pirštelius! Paruošiama visiškai paprastai, o skonis 10 balų. Galite rinktis bet kurias kitas vištienos dalis, tik jei jos mažesnės, kepkite šiek tiek trumpiau.
Receptas. Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais
Mano mėgstamiausia vakarienė – greitai paruošiama vakarienė! O tokią vakarienę labai lengvai galima pagaminti turint žuvies file, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek prieskonių. Aš žuvies filę kepiau stiklinėje kepimo formoje, bet žuvis gali puikiai iškepti ir ant orkaitės skardos, tik prieš tai ant jos reikėtų patiesti kepimo popieriaus, kad žuvis neprisviltų.
Receptas. Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
Lengvas receptas labai skaniems pietums! Vištienos šlaunelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria superinį skonį! Jei ieškote naujo recepto savo pietų meniu, tuomet šis tiks kuo puikiausiai. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
Receptas. Vasariškos salotos su bolivine balanda ir daržovėmis
Jeigu dažniausiai gaminate salotas, kurių pagrindas yra salotų lapai ir tokios salotos jums nusibodę, tuomet vietoj salotų lapų pabandykite naudoti bolivinės balandos (kynvos) sėklas. Salotos paruoštos su kynvos sėklomis yra labai gaivios, skanios ir maistingos. Tik būtina nepamiršti, kad prieš verdant kynvos sėklas reikia nuplauti po šaltu vandeniu, kitaip kynva įgaus kartų skonį.
Receptas. Žali špinatų skonio makaronai
Pasigaminti makaronus namuose be jokių specialių įrankių įmanoma. Šiuos makaronus nudažyti naudojau špinatus ir sultenes, tačiau pavyko išgauti vos 50 ml sulčių, kurios nenudažė visos tešlos pakankamai. Tad rekomenduoju įlašinti dar šiek tiek žalių maistinių dažų į tešlą, ką pats ir dariau. Norint išgauti ryškią spalvą, teks atitinkamai naudoti daugiau špinatų arba dažų. Aš pasirinkau švelnią žalsvą spalvą.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Joninių šašlykas
Šventė be šašlyko - ne vasaros šventė. Todėl šis receptas atskleidžia gamtos kvapą.
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulės prandinės 200 gramų majonezo 2 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas garstyčių miltelių 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio 1 žiupsnelis čiobrelių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma vidutinio dydžio gabalėliais.
Receptas. Kalakutienos kepsnys su mandarinais
Mandarinai ir Kalėdos yra du neatsiejami dalykai. O šitas kepsnys tiesiog kvepia viskuo, su kuo asocijuojasi Kalėdos.
INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutienos krūtinėlių 8 vienetai mandarinų 4 valgomieji šaukštai medaus (skysto) 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio 1 arbatinis šaukštelis raudonosios paprikos milteliai 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Graikiškas vištienos šašlykas suflakis (Σουβλάκι)
Tai pats populiariausias greito maisto patiekalas Graikijoje. Skirtumas tarp šašlykų ir suflakių tas, kad suflakių nereikia marinuoti. Ir kai lankiausi Graikijoje tai tapo mano pačiu mėgstamiausiu Graikijos virtuvės patiekalu.
Receptas. Focaccia duonelė su alyvuogėmis
Įdarą duonelei galite rinktis pagal save. Man labai skanu su juodosiomis alyvuogėmis, bet galite kepti su žaliosiomis alyvuogėmis, alyvuogėmis su įvairiais įdarais, karamelizuotais svogūnais, šviežiomis žolelėmis ir pan. Taip pat focaccia duonelės padas puikiai tiks kepti picai. Galite focaccia duoneles kepti tik su aliejumi, o po to pasišildyti orkaitėje ar mikrobangėje su sūriu ir mėgstamais priedais, arba kepti iškart su visais priedais.
Receptas. Itališkas troškinys su juodosiomis alyvuogėmis
Alyvuogės šiam troškiniui suteikia išskirtinio skonio, o paprikos nuostabų kvapą. Paprikas galima pakeisti pomidorais, o jei nepatinka juodosios alyvuogės, galima naudoti žaliąsias, tačiau juodosios suteikia patiekalui geresnį estetinį vaizdą. Tad štai ir greita, pigi ir nesudėtinga vakarienė.
Receptas. Meksikietiška vištiena
Labai spalvingas, sotus ir aštrus patiekalas. Greitai paruošiamas ir nesudėtingas - puikus variantas vakarienei, kai tingisi gaminti, o norisi kažko gardaus ir sotaus. Šiame patiekale galima keisti ingredientus ir jį pagaminti vis kitaip. Jeigu nepatinka aštrūs patiekalai, prieskonių galima išvis nedėti arba pakeisti juos kitais. Tad štai ir universali vakarienė, kuri gali įtikti net išrankiausiems skoniams.
Receptas. Spagečiai su baklažanais ir paprikomis
Pastą galima pakeisti tirštu pomidorų padažu. Šio patiekalo padažą galima panaudoti ir valgant tiesiog su paplotėliais.
INGREDIENTAI: 200 gramų spagečių 1 vienetas baklažanų 1 vienetas saldžiosios paprikos 250 mililitrų pomidorų pastos 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 skiltelė česnakų 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos (dribsniai) 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio 1 žiupsneli...
Receptas. Salotos su alyvuogėmis ir pomidorais
Šitą receptą sukūriau pats, nes Kalėdų ryte pamiršau, jog neturiu jokių salotų prie kepsnio... tad ėmiausi improvizacijos su tuo ką turėjau šaldytuve ir pavyko neblogos salotos.
INGREDIENTAI: 1 gūželė salotų 3 vienetai pomidorų pastos 140 gramų žaliųjų alyvuogių 40 gramų gražgarsčių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min.