Suflakis tai populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, tiek ant kepsninės. Česnakų kiekį padaže taip pat galima reguliuoti kaip patinka: jei norisi aštriau- dėti daugiau, jei nepatinka aštrumas- mažiau. Taip pat galima rinktis ir kitokią mėsą, jeigu norisi paeksperimentuoti.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 0.5 kilogramo vištienos krūtinėlė
- 1/3 stiklinės graikiško jogurto
- 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
- 1 vienetas citrinų
- 2 valgomieji šaukštai džiovinto raudonėlio
- 4 skiltelės česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 0.5 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai
- Padažui:
- 500 mililitrų graikiško jogurto
- 1 vienetas agurkų
- 4 skiltelės česnakų
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis baltojo vyno acto
- 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti)
- 1 žiupsnelis druskos
- Kepimui:
- šiek tiek aliejaus
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje sumaišyti jogurtą, aliejų, citrinos žievelę ir sultis. Į marinatą sumesti sutraiškytas česnakų skilteles, suberti raudonėlius, druską, pipirus. Išmaišyti. Sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir palikti 3 val. šaldytuve.
- Paruošti padažą. Agurką nulupti, sutarkuoti stambia tarka, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min.
- Tada išsiskyrusias sultis nupilti, agurkus nuspausti popieriniu rankšluosčiu. Tirščius sukrėsti į dubenėlį, ten pat sudėti smulkintus česnakus, įpilti acto, aliejaus, sudėti jogurtą, viską išmaišyti. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Padažą vėsinti šaldytuve 1-2 val.
- Iškepti vištieną keptuvėje su aliejumi ir suverti ant medinių iešmelių. Patiekti su bulvėmis fri ir padažu.
REKLAMA