Mandarinai ir Kalėdos yra du neatsiejami dalykai. O šitas kepsnys tiesiog kvepia viskuo, su kuo asocijuojasi Kalėdos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų kalakutienos krūtinėlių
- 8 vienetai mandarinų
- 4 valgomieji šaukštai medaus (skysto)
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 arbatinis šaukštelis raudonosios paprikos milteliai
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kalakutieną nuplauti ir nusausinti. Kas 2 - 3 cm padaryti apie 2 cm įpjovas. Įtrinti mėsą prieskoniais bei druska.
- Keturis mandarinus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Sukaišioti į kalakutienos įpjovas, suvynioti kepsnį į foliją ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
- Iš likusių mandarinų išspausti sultis, lieti jas į prikaistuvį, krėsti medų ir, pamaišant, kaitinti, kol jis ištirps.
- Praskėsti folijos kraštus, aplieti kepsnį mandarinų glajumi ir dar pakepti 10 - 15 min atidengtą.
- Patiekti su ryžiais, daržovėmis, salotomis.
REKLAMA