ančiuviai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ančiuviai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ančiuviai“.
Receptas. Dr. Oetker vištienos, ančiuvių ir šoninės vyniotinis
INGREDIENTAI: 60 gramų juodųjų alyvuogių 60 gramų pistacijų 25 gramai ančiuvių 300 gramų vištos faršo 1 vienetas kiaušinių 100 gramų plakamoji grietinėlė 1 pakelis dr. oetker želatinos lapeliais šiek tiek kiaulės šoninės Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį dedame susmulkintas alyvuoges, pistacijas, ančiuvius, maltą vištieną, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome.
Receptas. Silkės užkanda "Paukščių lizdai"
INGREDIENTAI: 1 vienetas svogūnų 4 vienetai kiaušinių (tryniai virti) 200 gramų silkių (sūdyta) 50 gramų ančiuvių 40 gramų kaparėlių (sūdyti) PARUOŠIMO BŪDAS: Silkės filė išmirkyti, smulkiai supjaustyti, susmulkinti svogūną, ančiuvius, kaparėlius (vietoj kaparėlių galima paimti sūdytą agurką), viską suminkyti į vientisą masę. Padalinti į 4 dalis ir suformuoti rutuliukus, į kiekvieno vidurį įdedant po virtą kiaušinio trynį.
Receptas. Cezario salotos
INGREDIENTAI: 1 česnakų (padažui) 0.5 vieneto salotų (iceberg, gūželė) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (padažui) 4 vienetai batono (arba čiabata, riekės) 2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (arba "Džiugas", tarkuotas) 2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas, padažui) 1 valgomasis šaukštas grietinės (padažui) 3 vienetai ančiuvių (aliejuje, padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Batoną supjaustyti kubeliais ir apskrudinti orkai...
Receptas. Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai kapario (papuošimui) šiek tiek muskato 1.5 arbatinio šaukštelio paprikų (aitrioji, dribsniai) 0.5 vieneto pastarnokų (papuošimui) 2 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 125 mililitrai baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 500 mililitrų sultinio (daržovių) 250 gramų žuvies (filė (gali būti gabalėlis menkės, saidos ir pan.
Receptas. Aliejuje kepti ančiuviai
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 150 gramų kvietinių miltų 250 gramų druskos (košerinė) šiek tiek druskos (valgomoji) 1.5 stiklinės aliejaus ((kepimui)) 1 kilogramas ančiuvių PARUOŠIMO BŪDAS: Sudedame į didelį dubenį ančiuvius, supilame košerinę druską ir viską gerai sumaišome. Išvalome ančiuvių vidurius. Tuomet perplauname išvalytus ančiuvius šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Receptas. Farširuoti artišokai
INGREDIENTAI: 4 vienetai artišokų 2 vienetai citrinų 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 stiklinės kedro riešutų 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (malta) 1 stiklinė batono (trupiniai) 2 stiklinės baltojo vyno šiek tiek druskos 3 vienetai ančiuvių 2 valgomieji šaukštai mėtų 1 stiklinė sūris (parmezano) PARUOŠIMO BŪDAS: Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu.
Receptas. Vištienos troškinys su alumi ir ančiuviais
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena ((krūtinėlė)) 2 vienetai paprikų 2 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas garstyčių 5 vienetai ančiuvių ((file)) šiek tiek petražolių šiek tiek aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į įkaitintą keptuvę sudedam supjaustytas paprikas ir sutrintą česnaką ir kepam 5 minus.
Receptas. Nicos salotos
INGREDIENTAI: 10 vienetų pomidorų pastos (slyviniai) šiek tiek salotų (Cezario, 1 galvutė) 1 sauja salotų (lapai) 1 vienetas svogūnų (raudonasis) 2 vienetai kiaušinių (virti) 16 vienetų ančiuvių 2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą.
Receptas. Cezario salotos su krevetėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek alyvuogių 2 česnakų 100 gramų pomidorų pastos 100 gramų salotų 20 gramų garstyčių 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui) šiek tiek batono 150 gramų majonezo 150 gramų jogurto (natūralus) 15 vienetų krevečių be kevalo 30 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 100 gramų ančiuvių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Toskanietiškos salotos "Pancanella"
INGREDIENTAI: šiek tiek alyvuogių šiek tiek bazilikų 3 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos šiek tiek alyvuogių aliejaus 6 vienetai juodos duonos (riekės) 1 arbatinis šaukštelis acto (vyno) šiek tiek druskos šiek tiek čili pipirų šiek tiek ančiuvių šiek tiek kaparėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo duonos riekių nupjauti plutelę. Pomidorus sutarkuoti su stambia tarka, žievelę išmesti.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Labai skanus žuvies pyragas
INGREDIENTAI: 400 gramų bulvių šiek tiek citrinų 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 3 vienetai menkių (filė) šiek tiek alyvuogių aliejaus 2 saujos batono (trupiniai) 2 saujos pieno (tarkuotas) šiek tiek druskos 285 mililitrai grietinės 3 vienetai ančiuvių (filė) PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę reikia įkaitinti iki 250 laipsnių.
Receptas. Jautienos kepsnys su ančiuvių padažu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 saujos petražolių 420 gramų jaučio kumpio 90 mililitrų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) šiek tiek prieskonių (jautienai) 4 vienetai ančiuvių 1 valgomasis šaukštas kaparėlių 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota) 6 vienetai kornišonų PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia pasiruošiame padažą iš smulkinto česnako, kaparėlių, smulkintų kor...
Receptas. Bulvių apkepėlė su ZIGMO silke ir ančiuviais
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 vienetai svogūnų 240 gramų zigmo klasikinės silpnas sūdytos silkių filė 30 gramų ančiuvių 100 mililitrų plakamoji grietinėlė 2 valgomieji šaukštai sviesto 10 vienetų alyvuogių kalamata 100 gramų kietojo sūrio 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų šiek tiek malti juodieji pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Marinuoti ančiuviai
INGREDIENTAI: 3 vienetai citrinų 2 česnakų 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 225 gramai ančiuvių (švieži) PARUOŠIMO BŪDAS: Ančiuvius nuplauti, pašalinti vidaus organus ir dar kartą perplauti.
Receptas. Itališkos makaronų salotos su ančiuviais
INGREDIENTAI: 150 gramų alyvuogių (žaliosios) 6 vienetai bazilikų (lapeliai) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų 7 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 0.5 vieneto svogūnų 250 gramų vištos filė (rūkyta) šiek tiek alyvuogių aliejaus 250 gramų makaronų šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų (šviežias) 3 vienetai ančiuvių (konservuoti, filė) 10 vienetų mėtų (lapeliai) 15 gramų kaparėlių (marinuoti) šiek t...
Receptas. Žiedinių kopūstų apkepas
INGREDIENTAI: 150 gramų kiaulienos kumpio 500 gramų veršienos (smegenys) 5 vienetai kiaušinių (trynys) 2 valgomieji šaukštai pieno 80 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 40 gramų sviesto 0.5 stiklinės grietinės 1 vienetas žiedinių kopūstų (didelis) 6 vienetai ančiuvių PARUOŠIMO BŪDAS: Žiedinį kopūstą išskirstyti šakelėmis, išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti.
Receptas. Vištienos ir keptų paprikų drebučiai
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (šviežias, lapai) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų (raudona) 2 vienetai paprikų (žalia) 500 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių 1 valgomasis šaukštas brendžio šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 litras sultinio (vištienos) 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (provanso žolelės) 20 gramų želatinos (Dr.
Receptas. Pica su ančiuviais
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas svogūnų (laiškai, smulkinti) 1 stiklinė kvietinių miltų 100 mililitrų pieno šiek tiek pomidorų padažo 0.5 arbatinio šaukštelio druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek žalumynų 16 vienetų ančiuvių (filė) 10 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Ši pica yra be sūrio, tačiau kiekvienas norintis gali juo apibarstyti picą kepimo pabaig...
Receptas. Šalta veršiena su tuno padažu
INGREDIENTAI: 4 česnakų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų 1 sauja petražolių 1 vienetas porų 3 vienetai salierų (stiebai) 1 valgomasis šaukštas garstyčių 1 vienetas svogūnų 850 gramų veršienos (kumpis) 30 gramų tunų (kapotas) 1 stiklinė majonezo 0.5 stiklinės grietinėlės 1 valgomasis šaukštas druskos (košerinė) 6 vienetai ančiuvių (filė) 2 valgomieji šaukšta...
San Diego pakrantės gyventojai stebi retą reiškinį
Žydruose San Diego (JAV) pakrantės vandenyse nufilmuota didžiulė juoda plaukiojanti dėmė suglumino vietos gyventojus, nes tokių čia paprastai nebūna. Pakrante vaikštinėjantys žmonės iš pradžių pamanė, kad tai – naftos dėmė. Tačiau naftos dėmės nedreba, nepulsuoja, nesitransformuoja. Ir jiems nepasivaideno. Tai – natūralus jūrų pasaulio reiškinys. Tiesa, šiose platumose - labai retas. Nenuostabu, kad jis masina ne tik gyventojus, bet ir naujienų tarnybų sraigtasparnius.
Dvi idėjos „tapas“ vakarėliui jūsų virtuvėje
Barselona – vienas mėgstamiausių lietuvių savaitgalio kelionių miestų. Katalonijos sostinė vilioja daugeliu dalyku, o gurmaniškas maistas yra vienas jų. Dalelę šių įspūdžių jau šią savaitę, lapkričio 14–17 dienomis, iš Viduržemio jūros pakrantės į Vilnių perkels „Torres" vyno ir maisto festivalis, pasiūlysiantis gurmaniškas vakarienes, geriausius „Torres“ vynus ir skonių bei protų kovas „Kempinski“ viešbučio aplinkoje.
5 ingridientai, padėsiantys sustiprinti atmintį
Ar jums jau pabodo nuolatos pamiršti gimtadienius, susitikimus, ypatingas progas bei žmonių vardus? Atminties sutrikimus gali sukelti ne tik miego trūkumas ir stresas, bet ir tinkamų maistinių medžiagų trūkumas. Gydytojas Nicholas Perricone įvardija pagrindinius maisto produktus, kuriuos vartodami galite pagerinti savo atmintį. ANČIUVIAI Ančiuviai yra šiek tiek daugiau nei sudedamoji Cezario salotų dalis.