INGREDIENTAI:
- 150 gramų kiaulienos kumpio
- 500 gramų veršienos (smegenys)
- 5 vienetai kiaušinių (trynys)
- 2 valgomieji šaukštai pieno
- 80 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- 40 gramų sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
- 1 vienetas žiedinių kopūstų (didelis)
- 6 vienetai ančiuvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žiedinį kopūstą išskirstyti šakelėmis, išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti.
Pašildytame piene ištirpinti sviestą, įmaišyti suplaktus trynius, smulkiais kubeliais supjaustytą kumpį, ančiuvius ir kubeliais supjaustytas veršiuko smegenis. Gerai permaišyti, įdėti grietinę.
Kepimo formą ištepti aliejumi, sudėti žiedinius kopūstus. Užpilti paruoštą masę, pabarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir apie 45 minutes kepti orkaitėje.
REKLAMA