Sudedame į didelį dubenį ančiuvius, supilame košerinę druską ir viską gerai sumaišome. Išvalome ančiuvių vidurius. Tuomet perplauname išvalytus ančiuvius šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Nusausintus ančiuvius sudedame į plastikinį maišelį, supilame į maišelį miltus ir uždarius maišelį gerai pakratome. Supilame aliejų į puodą ir gerai įkaitiname. Dedame į įkaitintą aliejų ančiuvius ir kepame, kol jie gražiai apskrunda. Iškeptus ančiuvius išgriebiame kiaurasamčiu ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Pabarstome iškeptus ančiuvius valgomąja druska ir iš karto patiekiame su citrinos skiltelėmis. Skanaus.
Autorius: Julija
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
150 gramų kvietinių miltų
250 gramų druskos (košerinė)
šiek tiek druskos (valgomoji)
1.5 stiklinės aliejaus ((kepimui))
1 kilogramas ančiuvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudedame į didelį dubenį ančiuvius, supilame košerinę druską ir viską gerai sumaišome. Išvalome ančiuvių vidurius. Tuomet perplauname išvalytus ančiuvius šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Nusausintus ančiuvius sudedame į plastikinį maišelį, supilame į maišelį miltus ir uždarius maišelį gerai pakratome. Supilame aliejų į puodą ir gerai įkaitiname. Dedame į įkaitintą aliejų ančiuvius ir kepame, kol jie gražiai apskrunda. Iškeptus ančiuvius išgriebiame kiaurasamčiu ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Pabarstome iškeptus ančiuvius valgomąja druska ir iš karto patiekiame su citrinos skiltelėmis. Skanaus.