Orkaitę reikia įkaitinti iki 250 laipsnių. Pasūdytame vandenyje apverdame griežinėliais supjaustytas bulves, kol suminkštės, ir nukošiame jas kiaurasamčiu.
Ant nedidelės ugnies keptuvėje pakepame smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūnus. Kepame juos apie 10 min. vis pamaišydami.
Troškintus svogūnus sudedame į kepimo indą (20 cm. skersmens), ant svogūnų dedame menkių filę. Atskirame inde sumaišome grietinę, sūrį ir supjaustytus ančiuvius, pabarstome druska ir pipirais ir sudedame ant žuvies. Bulvių griežinėlius apšlakstome aliejumi, druska ir pipirais ir sudedame ant sūrio mišinio. Pašauname į orkaitę 15 min.
Ištraukus pyragą iš orkaitės apibarstome jį duonos trupiniais ir trupučiu tarkuoto sūrio ir dar 5 min. dedame į orkaitę.
Autorius: Liubaska
INGREDIENTAI:
400 gramų bulvių
šiek tiek citrinų
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
3 vienetai menkių (filė)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
2 saujos batono (trupiniai)
2 saujos pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos
285 mililitrai grietinės
3 vienetai ančiuvių (filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę reikia įkaitinti iki 250 laipsnių. Pasūdytame vandenyje apverdame griežinėliais supjaustytas bulves, kol suminkštės, ir nukošiame jas kiaurasamčiu.
Ant nedidelės ugnies keptuvėje pakepame smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūnus. Kepame juos apie 10 min. vis pamaišydami.
Troškintus svogūnus sudedame į kepimo indą (20 cm. skersmens), ant svogūnų dedame menkių filę. Atskirame inde sumaišome grietinę, sūrį ir supjaustytus ančiuvius, pabarstome druska ir pipirais ir sudedame ant žuvies. Bulvių griežinėlius apšlakstome aliejumi, druska ir pipirais ir sudedame ant sūrio mišinio. Pašauname į orkaitę 15 min.
Ištraukus pyragą iš orkaitės apibarstome jį duonos trupiniais ir trupučiu tarkuoto sūrio ir dar 5 min. dedame į orkaitę.