Lazanija su cukinija
- Ingredientai
250 g maltos jautienos;
250 g maltos kiaulienos;
300 g mocarelos;
cukinija;
4 dideli mėsingi pomidorai;
raudona saldi paprika;
morka;
svogūnas;
4 skiltelės česnako;
lazanijai skirtų makaronų lakštų;
alyvuogių aliejus;
bazilikas;
malti juodieji pipirai;
druska.- Gaminimas
-
Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą sekundžių, tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, kelias minutes pakepkite, kol svogūnai pagels, tada sudėkite maltą mėsą ir apkepkite. Prieš baigiant kepti, pabarstykite maltais pipirais ir druska pagal skonį. Mėsą atidėkite ir toje pačioje keptuvėje apkepkite papriką pjaustytą nedideliais kubeliais, po to ją sumaišykite su mėsa. Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepkite cukiniją su trupučiu druskos, taip pat atidėkite į šalį.
Padažo paruošimas: Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus. Kepkite kol masė pavirs į košę, tada suberkite šviežią pjaustytą arba džiovintą baziliką, įberkite druskos ir šiek tiek maltų pipirų, dar porą minučių patroškinkite.
Gilią stačiakampę (apie 25 x 35 cm) kepimo formą ištepkite aliejumi, išklokite dugną makaronų lakštais, tada apšlakstykite trečdaliu padažo, turi pasidengti visi lakštai, tada dedama pusę apkeptos mėsos su paprika, antras sluoksnis pusė cukinijos ir galiausiai trečdalis kubeliais paustyto sūrio. Pakartojamas toks pats sluoksniavimas ir antram „aukštui“. Galiausiai uždedami makaronų lakštai, apšlakstoma likusiu padažu ir pabarstoma sūriu, svarbu, kad lakštai pilnai užsidengtų, kitaip jie apdžius.
Pastaba: būtinai perskaitykite lazanijai skirtų makaronų lakštų instrukciją, kai kuriuos makaronus reikia iš anksto apvirti.
Formą apdenkite folija, kad sūris neapdegtų, kepkite apie 30 minučių 180°C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti nuimkite foliją ir leiskite viršui šiek tiek apskrusti.
Gairės: Malta jautiena, malta kiauliena, cukinija, pomidorai, saldi paprika, morka, svogūnas, česnakas, alyvuogių aliejus, bazilikas, druska, lazanija.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |