Baltieji ryžiai gardinti vynu
- Ingredientai
alyvuogių aliejus;
apvalieji Risotto ryžiai(galima ir jums mėgstamų);
baltasis stalo vynas;
daržovių sultinys;
sūris;
svogūno galva;
vanduo.- Gaminimas
-
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame svogūnus ant silpnos ugnies kepame kol įgaus aukso spalvą.
Kol kepa svogūnai, puodelyje užviriname vandenį ir išleidžiame sultinio kubelį, apie 1 min paverdame ir paliekame ant silpnos ugnies, kad išliktų sultinys karštas.
Į apkepusius svogūnus suberiame apvaliuosius ryžius (Risotto jie būtent skirti tokiems patiekalams), gerai išmaišome ir nuolat maišant kepti apie 2-3 min, kol pagels. Maišant karšto sultinio įpilti tiek, kad apsemtų ryžius, nuolat maišant reikia vis įpilti sultinio, jam pasibaigus supilame baltojo vyno. Virti tiek kiek nurodyta ant pakelio.
Likus kelioms min iki finišo, suberti pusę kiekio sūrio, gerai išmaišyti ir pakaitinti. Kas mėgsta skystesnį rizotą, įpilkite daugiau vyno.
Išjungus uždengti dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad ryžiai pabrinktų.
Į lėkštę sudėjus ryžius gausiai apibarstyti sūriu.
Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |