Baltieji ryžiai gardinti vynu
- Ingredientai
alyvuogių aliejus;
apvalieji Risotto ryžiai(galima ir jums mėgstamų);
baltasis stalo vynas;
daržovių sultinys;
sūris;
svogūno galva;
vanduo.- Gaminimas
-
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame svogūnus ant silpnos ugnies kepame kol įgaus aukso spalvą.
Kol kepa svogūnai, puodelyje užviriname vandenį ir išleidžiame sultinio kubelį, apie 1 min paverdame ir paliekame ant silpnos ugnies, kad išliktų sultinys karštas.
Į apkepusius svogūnus suberiame apvaliuosius ryžius (Risotto jie būtent skirti tokiems patiekalams), gerai išmaišome ir nuolat maišant kepti apie 2-3 min, kol pagels. Maišant karšto sultinio įpilti tiek, kad apsemtų ryžius, nuolat maišant reikia vis įpilti sultinio, jam pasibaigus supilame baltojo vyno. Virti tiek kiek nurodyta ant pakelio.
Likus kelioms min iki finišo, suberti pusę kiekio sūrio, gerai išmaišyti ir pakaitinti. Kas mėgsta skystesnį rizotą, įpilkite daugiau vyno.
Išjungus uždengti dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad ryžiai pabrinktų.
Į lėkštę sudėjus ryžius gausiai apibarstyti sūriu.
Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Vaikiška kiaušinienė
Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |
Varškės apkepas su ryžiais
Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Vištiena su medaus padažu
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
Totorių "Azu"
Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Žuvies užkepėlė
Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Kiauliena su daržovėmis
Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Žuvies apkepas
Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
Įdaryta cukinija
Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |
Virtinukai su mėlynėmis
Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |
Bulviniai lizdeliai
Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |
Barankytės su faršu ir sūriu
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |