Baltieji ryžiai gardinti vynu

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

alyvuogių aliejus;
apvalieji Risotto ryžiai(galima ir jums mėgstamų);
baltasis stalo vynas;
daržovių sultinys;
sūris;
svogūno galva;
vanduo.

Gaminimas

Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame svogūnus ant silpnos ugnies kepame kol įgaus aukso spalvą.

Kol kepa svogūnai, puodelyje užviriname vandenį ir išleidžiame sultinio kubelį, apie 1 min paverdame ir paliekame ant silpnos ugnies, kad išliktų sultinys karštas.

Į apkepusius svogūnus suberiame apvaliuosius ryžius (Risotto jie būtent skirti tokiems patiekalams), gerai išmaišome ir nuolat maišant kepti apie 2-3 min, kol pagels. Maišant karšto sultinio įpilti tiek, kad apsemtų ryžius, nuolat maišant reikia vis įpilti sultinio, jam pasibaigus supilame baltojo vyno. Virti tiek kiek nurodyta ant pakelio.

Likus kelioms min iki finišo, suberti pusę kiekio sūrio, gerai išmaišyti ir pakaitinti. Kas mėgsta skystesnį rizotą, įpilkite daugiau vyno.

Išjungus uždengti dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad ryžiai pabrinktų.

Į lėkštę sudėjus ryžius gausiai apibarstyti sūriu.

Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Pamorkavęs šampiukų troškinys
Farširuotas karpis
 
 
 
Vaikiška kiaušinienė

Vaikiška kiaušinienė

1 2 2 2 2

 

Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir...

Gairės: kiaušiniai, pienas, druska.

 
Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepas su ryžiais

1 2 2 2 2

 

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti....

Gairės: cukrus, kiaušiniai, razinos, ryžiai, vanilinis cukrus, varškė.

 
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

1 1 1 1 1

 

Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską...

Gairės: druska, kiaušiniai, krakmolas, Vištienos krutinėlė.

 
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją...

Gairės: dešrelės, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kvietiniai miltai, pienas, pomidorai, sūris, riebalai, druska, pipirai, petražolės.

 
Vištiena su medaus padažu

Vištiena su medaus padažu

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose...

Gairės: česnakas, citrinos sultys, krakmolas, medus, miltai, Vištienos filė, sojos padažas.

 
Totorių

Totorių "Azu"

1 2 2 2 2

 

Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l...

Gairės: česnakas, daržovių sultinys. sviestas, pomidorų tyrė, bulvės, pomidorai, Jautiena, maži svogūnai, rauginti agurkai.

 
Žuvies užkepėlė

Žuvies užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant...

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, pangasijų filė, saldžioji paprika, svogūnai, malti pipirai, druska, džiovinti žalumynai, aliejus.

 
Kiauliena su daržovėmis

Kiauliena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,...

Gairės: bulvės, Kiaulienos nugarinė, šaldytos daržovės, majonezas, prieskoniai, pomidorų padažas.

 
Žuvies apkepas

Žuvies apkepas

2 2 2 2 2

 

Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti...

Gairės: morkos, jūros lydeka, konservuoti kukurūzai, konservuoti žirneliai, ryžiai, sparaginės pupelės, majonezas, druska, juodieji pipirai, žuvies prieskoniai.

 
Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija

2 2 2 2 2

 

Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų...

Gairės: Cukinijos, druska, pipirai, bazilikas, krapai, fermentinis sūris, majonezas, malta kiauliena, pomidorai.

 
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

1 1 1 1 2

 

Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias...

Gairės: česnakas, grietinė, paprika, pievagrybiai, poras, ryžiai, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.

 
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

2 2 2 2 2

 

Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,...

Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.

 
Virtinukai su mėlynėmis

Virtinukai su mėlynėmis

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad...

Gairės: mėlynes, cukrus, kiaušinis, miltai, vanduo.

 
Bulviniai lizdeliai

Bulviniai lizdeliai

1 1 2 2 2

 

Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į...

Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.

 
Barankytės su faršu ir sūriu

Barankytės su faršu ir sūriu

1 1 1 1 1

 

Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į...

Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų