Lazanija su cukinija
- Ingredientai
250 g maltos jautienos;
250 g maltos kiaulienos;
300 g mocarelos;
cukinija;
4 dideli mėsingi pomidorai;
raudona saldi paprika;
morka;
svogūnas;
4 skiltelės česnako;
lazanijai skirtų makaronų lakštų;
alyvuogių aliejus;
bazilikas;
malti juodieji pipirai;
druska.- Gaminimas
-
Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą sekundžių, tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, kelias minutes pakepkite, kol svogūnai pagels, tada sudėkite maltą mėsą ir apkepkite. Prieš baigiant kepti, pabarstykite maltais pipirais ir druska pagal skonį. Mėsą atidėkite ir toje pačioje keptuvėje apkepkite papriką pjaustytą nedideliais kubeliais, po to ją sumaišykite su mėsa. Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepkite cukiniją su trupučiu druskos, taip pat atidėkite į šalį.
Padažo paruošimas: Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus. Kepkite kol masė pavirs į košę, tada suberkite šviežią pjaustytą arba džiovintą baziliką, įberkite druskos ir šiek tiek maltų pipirų, dar porą minučių patroškinkite.
Gilią stačiakampę (apie 25 x 35 cm) kepimo formą ištepkite aliejumi, išklokite dugną makaronų lakštais, tada apšlakstykite trečdaliu padažo, turi pasidengti visi lakštai, tada dedama pusę apkeptos mėsos su paprika, antras sluoksnis pusė cukinijos ir galiausiai trečdalis kubeliais paustyto sūrio. Pakartojamas toks pats sluoksniavimas ir antram „aukštui“. Galiausiai uždedami makaronų lakštai, apšlakstoma likusiu padažu ir pabarstoma sūriu, svarbu, kad lakštai pilnai užsidengtų, kitaip jie apdžius.
Pastaba: būtinai perskaitykite lazanijai skirtų makaronų lakštų instrukciją, kai kuriuos makaronus reikia iš anksto apvirti.
Formą apdenkite folija, kad sūris neapdegtų, kepkite apie 30 minučių 180°C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti nuimkite foliją ir leiskite viršui šiek tiek apskrusti.
Gairės: Malta jautiena, malta kiauliena, cukinija, pomidorai, saldi paprika, morka, svogūnas, česnakas, alyvuogių aliejus, bazilikas, druska, lazanija.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |
Cepelinai
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |
Kepta lydeka
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |
Makaronų - grybų troškinys
Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |
Višta paruošta šventinei progai
Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |
Keptos bulvės su mėsa
Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |
Vegetariškas plovas
Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |
Žemaičių blynai
Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |
Lašiša su agurkais ir krapais
Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |
Faršo krepšeliai
Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |
Vištiena gabaliukais
Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |
Troškinukas
Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |
Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |