Ingredientai
250 g maltos jautienos;
250 g maltos kiaulienos;
300 g mocarelos;
cukinija;
4 dideli mėsingi pomidorai;
raudona saldi paprika;
morka;
svogūnas;
4 skiltelės česnako;
lazanijai skirtų makaronų lakštų;
alyvuogių aliejus;
bazilikas;
malti juodieji pipirai;
druska.
Gamyba
Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą sekundžių, tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, kelias minutes pakepkite, kol svogūnai pagels, tada sudėkite maltą mėsą ir apkepkite. Prieš baigiant kepti, pabarstykite maltais pipirais ir druska pagal skonį. Mėsą atidėkite ir toje pačioje keptuvėje apkepkite papriką pjaustytą nedideliais kubeliais, po to ją sumaišykite su mėsa. Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepkite cukiniją su trupučiu druskos, taip pat atidėkite į šalį.
Padažo paruošimas: Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus. Kepkite kol masė pavirs į košę, tada suberkite šviežią pjaustytą arba džiovintą baziliką, įberkite druskos ir šiek tiek maltų pipirų, dar porą minučių patroškinkite.
Gilią stačiakampę (apie 25 x 35 cm) kepimo formą ištepkite aliejumi, išklokite dugną makaronų lakštais, tada apšlakstykite trečdaliu padažo, turi pasidengti visi lakštai, tada dedama pusę apkeptos mėsos su paprika, antras sluoksnis pusė cukinijos ir galiausiai trečdalis kubeliais paustyto sūrio. Pakartojamas toks pats sluoksniavimas ir antram „aukštui“. Galiausiai uždedami makaronų lakštai, apšlakstoma likusiu padažu ir pabarstoma sūriu, svarbu, kad lakštai pilnai užsidengtų, kitaip jie apdžius.
Pastaba: būtinai perskaitykite lazanijai skirtų makaronų lakštų instrukciją, kai kuriuos makaronus reikia iš anksto apvirti.
Formą apdenkite folija, kad sūris neapdegtų, kepkite apie 30 minučių 180°C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti nuimkite foliją ir leiskite viršui šiek tiek apskrusti.