Šerniena su baravykų rissoto
- Ingredientai
250 g šerno išpjovos;
80 g rissoto ryžių;
30 g svogūnų;
50 g džiovintų baravykų;
4 skilelės stambaus česnako;
20 g alyvų aliejaus;
15 g tarkuoto parmezano sūrio;
100 g sultinio;
kelios šakelės rozmarino;
džiovintų pomidorų;
pipirų;
druskos.- Gaminimas
-
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska, pipirais ir aliejumi. Apkepkite po dvi minutes ant keptuvės kiekvieno gabaliuko puses. Jeigu gabaliukas mažesnis kepkite trumpiau.Apkeptus gabaliukus pašaukite į įkaitintą orkaitę ir 90 laipsnių kaitroje palaikykite dešimt minučių.
Susmulkintus svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje,pridėkite rissoto ryžius ir minutę pašildykite kartu su svogūnais ir česnakais.Įpilkite pusę stiklinės sauso balto vyno. Nuolat maišykite. Karštu vandeniu užpiltus baravykus palaikykite dešimt minučių, bet neatvėsinkite. Šį nuovirą palaipsniui supilkite į brinkstančius ryžius. O vėliau pilkite sultinį (sultinio turėtų būti du kartus daugiau nei paėmėte rissoto ryžių), nuolatos maišykite. Kai ryžiai baigia išvirti pridėkite išmirkytus baravykus ir džiovintus pomidorus. Pabaigoje įdėkite parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite.
Pateikite nedelsiant.
Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vištiena su pomidorų salotomis





Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |