Šerniena su baravykų rissoto
- Ingredientai
250 g šerno išpjovos;
80 g rissoto ryžių;
30 g svogūnų;
50 g džiovintų baravykų;
4 skilelės stambaus česnako;
20 g alyvų aliejaus;
15 g tarkuoto parmezano sūrio;
100 g sultinio;
kelios šakelės rozmarino;
džiovintų pomidorų;
pipirų;
druskos.- Gaminimas
-
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska, pipirais ir aliejumi. Apkepkite po dvi minutes ant keptuvės kiekvieno gabaliuko puses. Jeigu gabaliukas mažesnis kepkite trumpiau.Apkeptus gabaliukus pašaukite į įkaitintą orkaitę ir 90 laipsnių kaitroje palaikykite dešimt minučių.
Susmulkintus svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje,pridėkite rissoto ryžius ir minutę pašildykite kartu su svogūnais ir česnakais.Įpilkite pusę stiklinės sauso balto vyno. Nuolat maišykite. Karštu vandeniu užpiltus baravykus palaikykite dešimt minučių, bet neatvėsinkite. Šį nuovirą palaipsniui supilkite į brinkstančius ryžius. O vėliau pilkite sultinį (sultinio turėtų būti du kartus daugiau nei paėmėte rissoto ryžių), nuolatos maišykite. Kai ryžiai baigia išvirti pridėkite išmirkytus baravykus ir džiovintus pomidorus. Pabaigoje įdėkite parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite.
Pateikite nedelsiant.
Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Kiaulienos kepsniai





Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |

Troškinta vištiena su voveraitėmis





Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |

Kiauliena baltame vyne





Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |

Jautiena kinietiškai





Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |

Kiauliena su grybų padažu





pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |

Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis





Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |

Jautienos kepsnys





Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |

Lazanija su špinatais





Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu





Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |

Kriauklės su įdaru





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |

Įdaryti makaronai





Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |

Makaronai su mėsos faršu





Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |

Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai





Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |

Daržovių troškinys su makaronais





Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |

Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu





Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |