Kiauliena baltame vyne
- Ingredientai
200 g kiaulienos nugarinės;
100 ml sauso balto vyno;
1 v.š. sviesto;
1 v.š. tyro alyvų aliejaus;
1 a.š. svogūno laiškų;
2 v.š. miltų apvoliojimui;
juodieji pipirai;
druska.Garnyrui reikės:
bulvių košės ir šviežių arba virtų daržovių.- Gaminimas
-
Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų sumaišytą su sviestu, jame ant mažos ugnies gerai apkepkite kiaulieną iš abiejų pusių, padruskinkite, papipirinkite. Kai kiauliena gerai apkepa, supilkite vyną ir kepkite kol jis beveik išgaruos (apie 10-15min.). Baigiant kepti suberkite smulkintus svogūnų laiškus. Kiaulieną baikite kepti, kai padažas gražiai sutirštės. Patiekite su bulvių koše ir virtomis (arba šviežiomis) daržovėmis.
Gairės: Kiaulienos nugarinė, sausas baltas vynas, sviestas, alyvų aliejus, svogūno laiškai, miltai, juodieji pipirai, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |
Cepelinai
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |
Kepta lydeka
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |
Makaronų - grybų troškinys
Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |
Višta paruošta šventinei progai
Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |
Keptos bulvės su mėsa
Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |
Vegetariškas plovas
Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |
Žemaičių blynai
Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |
Lašiša su agurkais ir krapais
Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |
Faršo krepšeliai
Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |
Vištiena gabaliukais
Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |
Troškinukas
Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |
Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |