Šerniena su baravykų rissoto
- Ingredientai
250 g šerno išpjovos;
80 g rissoto ryžių;
30 g svogūnų;
50 g džiovintų baravykų;
4 skilelės stambaus česnako;
20 g alyvų aliejaus;
15 g tarkuoto parmezano sūrio;
100 g sultinio;
kelios šakelės rozmarino;
džiovintų pomidorų;
pipirų;
druskos.- Gaminimas
-
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska, pipirais ir aliejumi. Apkepkite po dvi minutes ant keptuvės kiekvieno gabaliuko puses. Jeigu gabaliukas mažesnis kepkite trumpiau.Apkeptus gabaliukus pašaukite į įkaitintą orkaitę ir 90 laipsnių kaitroje palaikykite dešimt minučių.
Susmulkintus svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje,pridėkite rissoto ryžius ir minutę pašildykite kartu su svogūnais ir česnakais.Įpilkite pusę stiklinės sauso balto vyno. Nuolat maišykite. Karštu vandeniu užpiltus baravykus palaikykite dešimt minučių, bet neatvėsinkite. Šį nuovirą palaipsniui supilkite į brinkstančius ryžius. O vėliau pilkite sultinį (sultinio turėtų būti du kartus daugiau nei paėmėte rissoto ryžių), nuolatos maišykite. Kai ryžiai baigia išvirti pridėkite išmirkytus baravykus ir džiovintus pomidorus. Pabaigoje įdėkite parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite.
Pateikite nedelsiant.
Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |

Strėvos suktinis





Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |

Avienos pjaustiniai





Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |

Iškylautojų šonkauliukai





Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |

Pomidorai tešloje





Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |

Krevetės su šonine





Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |

Šašlykų marinatas





Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |

Kaip mes be bulvių





Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių





Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |

Lašišos filė apelsinų sultyse





Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |

Baklažanai graikiškai





Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |

Vištienos – daržovių vėrinukai





Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |

Cinamono-medaus sparneliai





Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |

Jautiena su slyvomis





Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |

Švediški veršienos suktinukai





Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |