Netradicinė lydeka
- Ingredientai
Lydeka 2 kilogramai;
Jūros lydekos arba lašišos filė 200 gramų;
Lašiniai 150 gramų;
Kiaušiniai 1 vienetas;
Krakmolas 1 valgomasis šaukštas;
Miltai 1 valgomasis šaukštas;
Kviečių gemalai 2 valgomieji šaukštai;
Pienas 1 stiklinė;
Batonas 2 riekės;
Druska 1 valgomasis šaukštas;
Citrininiai žuvies prieskoniai 1 arbatinis šaukštelis;
Prancūziški žalumynai 1 arbatinis šaukštelis.- Gaminimas
-
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, bei lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius. Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė.
Paimti pailgus jūros lydekos, saidos ar lašišos gabaliukus, patikrinti, ar nėra kaulų, apibarstyti prieskoniais. Po to į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti kitą žuvį, ant viršaus vėl faršo.
Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 l. temp. orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę. Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.
Gairės: Netradicinė lydeka, žuvis, filė, pienas, batonas, kiaušiniai, druska, krakmolas, lašiniai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |