Išvirkštiniai balandėliai

Įvertinimas: 3 / 5

Ingredientai

3 skiltelės česnako;
500 g jautienos - kiaulienos faršo;
1 kiaušinis;
250 g kopūsto;
1 šaukštas krakmolo;
3 šaukštai miltų;
1 pakelis ryžių.

Gaminimas

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viska gerai išmaišyti rankomis. Daryti kotletu forma, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje. Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.

Garnyras troškinimui:

Užsivirinti nedidelį kiekį vandens, tokį kurį pilsite ant balandėlių troškinant. Kai užvirs vanduo į jį įberti bulijono, ar universalių prieskonių, pažiūrėti, kad būtų ne per sūru. Tuomet paruošta vandenį užpilti ant balandėlių sudėtų į puodą troškinimui. Troškinti apie 20 minučių. Per tą laiką reikėtų susitarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje. Kai pasitroškins balandėliai, iš puodo nupilti nuovirą į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tada dar 10 min pakepinti viską, puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo, ir įdėkite porą šaukštelių miltų ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę, gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar patroškinkite kokias 15 minučių, įdėkite lauro lapų ir jei dar reikia druskos pagal skonį.

Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Troškinti kopūstai pomidorų padaže
Voveraitės grietinės padaže
 
 
 
Jūros lydeka su

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis

2 2 2 2 2

 

Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą...

Gairės: grietinėlė, jūros lydekos filė, kiaušinis, žuvies prieskoniai, sūrio lazdelės.

 
Makaronai su dilgėlių pesto

Makaronai su dilgėlių pesto

2 2 2 2 2

 

Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas...

Gairės: aliejus, česnakas, citrina, dilgėlių lapai, fermentinis sūris, saulėgrąžos, Spagečiai.

 
Lazanija su špinatais ir varške

Lazanija su špinatais ir varške

2 2 2 2 2

 

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

 
Kimšti vištienos ketvirčiai

Kimšti vištienos ketvirčiai

2 2 2 2 2

 

Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,...

Gairės: česnakas, prieskoniai, vištienos faršas, vištienos ketvirčiai.

 
Spageti su troškintomis dešrelėmis

Spageti su troškintomis dešrelėmis

1 1 1 1 2

 

Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir...

Gairės: grietinė, pieniškos dešrelės, ridikėliai, spageti, svogūnas, svogūno laiškai, tomato padažas.

 
Kepsniai iš faršo

Kepsniai iš faršo

2 2 2 2 2

 

Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus...

Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.

 
Širdelių guliašas

Širdelių guliašas

2 2 2 2 2

 

Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir...

Gairės: actas, buljonas, grikiai, kalakutienos šidis, krapai, petražolės, sviestas.

 
Bulvių apkepas su kumpiu

Bulvių apkepas su kumpiu

2 2 2 2 2

 

Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, olandiškas sūris, rūkytas kumpis su lašiniais, svogūnai.

 
Gardžios keptos bulvės

Gardžios keptos bulvės

2 2 2 2 2

 

Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,...

Gairės: agurkas, bulvės, česnakas, prieskoniai, svogūnas.

 
Makaroniukai

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais

2 2 2 2 2

 

Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti...

Gairės: česnakas, užplikomi makaronai, virti kiaušiniai, majonezas.

 
Išsigandęs plovas

Išsigandęs plovas

2 2 2 2 2

 

Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos...

Gairės: ryžiai, kiaulienos kumpis, morkos, svogūnai, česnakas, raudonoji paprika, druska, karis, prieskoniai plovui, aliejus.

 
Pamorkavęs šampiukų troškinys

Pamorkavęs šampiukų troškinys

2 2 2 2 2

 

Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į...

Gairės: morka, šampinjonas, česnakas, druska, svogūnai.

 
Baltieji ryžiai gardinti vynu

Baltieji ryžiai gardinti vynu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame...

Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.

 
Farširuotas karpis

Farširuotas karpis

1 1 1 1 2

 

Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti...

Gairės: česnakas, karpis, kiaušinis, manų kruopos, morka, svogūnas, žuvies prieskoniai.

 
Maskvietiškas žuvies apkepas

Maskvietiškas žuvies apkepas

2 2 2 2 2

 

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file...

Gairės: kiaušiniai, bulvės, fermentinis sūris, grietinė, svogūnai, virti grybai, žuvies filė.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų