Išvirkštiniai balandėliai

Įvertinimas: 3 / 5

Ingredientai

3 skiltelės česnako;
500 g jautienos - kiaulienos faršo;
1 kiaušinis;
250 g kopūsto;
1 šaukštas krakmolo;
3 šaukštai miltų;
1 pakelis ryžių.

Gaminimas

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viska gerai išmaišyti rankomis. Daryti kotletu forma, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje. Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.

Garnyras troškinimui:

Užsivirinti nedidelį kiekį vandens, tokį kurį pilsite ant balandėlių troškinant. Kai užvirs vanduo į jį įberti bulijono, ar universalių prieskonių, pažiūrėti, kad būtų ne per sūru. Tuomet paruošta vandenį užpilti ant balandėlių sudėtų į puodą troškinimui. Troškinti apie 20 minučių. Per tą laiką reikėtų susitarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje. Kai pasitroškins balandėliai, iš puodo nupilti nuovirą į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tada dar 10 min pakepinti viską, puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo, ir įdėkite porą šaukštelių miltų ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę, gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar patroškinkite kokias 15 minučių, įdėkite lauro lapų ir jei dar reikia druskos pagal skonį.

Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Troškinti kopūstai pomidorų padaže
Voveraitės grietinės padaže
 
 
 
Avižiniai blyneliai su varške

Avižiniai blyneliai su varške

2 2 2 2 2

 

Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti...

Gairės: Avižiniai dribsniai, kiaušinis, miltai, pienas, varškė.

 
Obuolių ir juodos duonos apkepas

Obuolių ir juodos duonos apkepas

2 2 2 2 2

 

Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis...

Gairės: cukrus, razinos, sviestas, pienas, tarkuota duona, obuoliai, cinamonas, gvazdikėliai.

 
Žąsis su obuoliais

Žąsis su obuoliais

2 2 2 2 2

 

Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti....

Gairės: kvapieji pipirai, druska, muskato riešutas, obuoliai, kmynai, žąsis.

 
Vegetariška daržovių lazanija

Vegetariška daržovių lazanija

2 2 2 2 2

 

Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30...

Gairės: Baklažanas, cukinija, morkos, pomidorai.

 
Kimšta antis su bulvėmis

Kimšta antis su bulvėmis

2 2 2 2 2

 

Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir...

Gairės: Antis, kiaušinis, svogūnas, virtas kumpis, riebalai, bulvės, obuoliai, druska, pipirai.

 
Vegetariški šašlykai

Vegetariški šašlykai

2 2 2 2 2

 

Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir...

Gairės: Baklažanas, pomidoras, raudonoji paprika, aliejus, česnakas, pievagrybiai, druska, raudonieji pipirai.

 
Bulvių užkepėlė

Bulvių užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai...

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, grietinėlė, česnakas, druska, grūsti pipirai, pienas.

 
Lazanija su kepenėlėmis

Lazanija su kepenėlėmis

2 2 2 2 2

 

Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles....

Gairės: Džiovintos citrinos žievelės, pomidorai, vištienos kepenėlės, baltas vynas, grietinėlė, sultinys, pomidorų padažas, kapota mėsa, pievagrybiai, sūris, cinamonas, pipirai, svogūnas.

 
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru

1 1 1 1 1

 

Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai...

Gairės: kiaušiniai, miltai, druska, sviestas, pienas, pievagrybiai, svogūno galvutė, fermentinis sūris.

 
Saldžiai rūgšti vištiena

Saldžiai rūgšti vištiena

2 2 2 2 2

 

Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir...

Gairės: konservuoti ananasai, sojų padažas, viščiukų krutinėlė, kukurūzų krakmolas, aliejus, ryžiai, morka, cukrus, actas, svogūnas, imbieras.

 
Koldūnai su jautiena

Koldūnai su jautiena

2 2 2 2 2

 

Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir...

Gairės: Jautiena, fermentinis sūris, mirkytas batonas, miltai, vanduo, druska, kiaušinis, muskatas, pipirai, svogūnas.

 
Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku

2 2 2 2 2

 

Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite...

Gairės: svogūnas, baziliko lapeliai, daržovių sultinys, parmezano sūris, ryžiai, pomidorai, baltas vynas, juodieji pipirai, sviestas.

 
Varškėčiai su grietine

Varškėčiai su grietine

1 1 1 1 1

 

Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš...

Gairės: varškė, grietinė, cukrus, kiaušinis, lydytas sviestas.

 
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba

1 1 1 2 2

 

Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais....

Gairės: Mėsos sultinys, svogūnai, Salierai, morkos, aliejus, česnakas, pomidorų padažas, žalieji žirneliai, išmirkytos pupelės, ryžiai, pomidorai, lauro lapai, druska, pipirai.

 
Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis

2 2 2 2 2

 

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame...

Gairės: kiaulienos faršas, virtos bulvės, svogūnai, druska, pipirai, paprikų milteliai, sviestas, miltai, pienas, baltas vynas, grietinėlė, fermentinis sūris.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų