Išvirkštiniai balandėliai

Įvertinimas: 3 / 5

Ingredientai

3 skiltelės česnako;
500 g jautienos - kiaulienos faršo;
1 kiaušinis;
250 g kopūsto;
1 šaukštas krakmolo;
3 šaukštai miltų;
1 pakelis ryžių.

Gaminimas

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viska gerai išmaišyti rankomis. Daryti kotletu forma, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje. Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.

Garnyras troškinimui:

Užsivirinti nedidelį kiekį vandens, tokį kurį pilsite ant balandėlių troškinant. Kai užvirs vanduo į jį įberti bulijono, ar universalių prieskonių, pažiūrėti, kad būtų ne per sūru. Tuomet paruošta vandenį užpilti ant balandėlių sudėtų į puodą troškinimui. Troškinti apie 20 minučių. Per tą laiką reikėtų susitarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje. Kai pasitroškins balandėliai, iš puodo nupilti nuovirą į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tada dar 10 min pakepinti viską, puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo, ir įdėkite porą šaukštelių miltų ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę, gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar patroškinkite kokias 15 minučių, įdėkite lauro lapų ir jei dar reikia druskos pagal skonį.

Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Troškinti kopūstai pomidorų padaže
Voveraitės grietinės padaže
 
 
 
Keptas jautienos sultingas kumpis

Keptas jautienos sultingas kumpis

2 2 2 2 2

 

Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų...

Gairės: bulvės, česnakas, Jautienos kumpis, krapai, jautienos prieskoniai be druskos, soja.

 
Kepta kiaulės karka

Kepta kiaulės karka

2 2 2 2 2

 

Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti....

Gairės: druska, garstyčių padažas, juodieji pipirai, kiaulienos kulniukas, svogūnas.

 
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais

1 1 1 1 1

 

Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti...

Gairės: perlinės kruopos, morkos, svogūnas, Vištienos filė, sultinys.

 
Farširuota paprika

Farširuota paprika

2 2 2 2 2

 

Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika...

Gairės: grietinė, Jautienos faršas, paprika, prieskoniai, ryžiai.

 
Pievagrybiais įdarytas karpis

Pievagrybiais įdarytas karpis

2 2 2 2 2

 

Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai...

Gairės: Bandelė, karpis, kiaušiniai, margarinas, petražolės, pienas, pievagrybiai, sviestas.

 
Vištiena mandarinų apklote

Vištiena mandarinų apklote

2 2 2 2 2

 

Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę...

Gairės: mandarinai, Vištienos krutinėlė, vištienos prieskoniai be druskos.

 
Vištienos file agurkėlių apklote

Vištienos file agurkėlių apklote

2 2 2 2 2

 

Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių....

Gairės: marinuoti agurkėliai, česnakas, prieskoniai, Vištienos krutinėlė.

 
Vištienos kepsnys

Vištienos kepsnys

1 1 1 1 1

 

Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,...

Gairės: Ferementinis sūris, krapai, sviestas, Vištienos krutinėlė.

 
Bulvių apkepėlė

Bulvių apkepėlė

2 2 2 2 2

 

Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai...

Gairės: bulvės, česnakas, grybai, majonezas, sūris, svogūnai, druska.

 
Pyragas su mesa ir brokoliais

Pyragas su mesa ir brokoliais

2 2 2 2 2

 

Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais...

Gairės: Brokoliai, česnakas, druska, pipirai, mėsos prieskoniai, faršas, kiaušinio trynys, Sluoksniuota tešla, sviestas, svogūnai.

 
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

2 2 2 2 2

 

Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė...

Gairės: kiaušinis, lašišų filė be odos, sterkų filė, šafranas, grietinėlė, citrina, druska, pipirai, pievagrybiai, sūdyta lašiša, kietasis sūris.

 
Sparneliai meduje

Sparneliai meduje

2 2 2 2 2

 

Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima...

Gairės: medus, soja, sparneliai.

 
Pikantiški grybai

Pikantiški grybai

2 2 2 2 2

 

Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode...

Gairės: actas, cukrus, gvazdikėliai, kvapnieji pipirai, lauro lapai, sūdyti grybai, svogūnai.

 
Keksiukai su porais ir kumpiu

Keksiukai su porais ir kumpiu

1 1 1 2 2

 

Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba...

Gairės: Graikiškas jogurtas, grietinė, sviestas, kepimo milteliai, kiaušinis, rūkytas kumpis, miltai, pora, tarkuotas sūris.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų