Išvirkštiniai balandėliai
- Ingredientai
3 skiltelės česnako;
500 g jautienos - kiaulienos faršo;
1 kiaušinis;
250 g kopūsto;
1 šaukštas krakmolo;
3 šaukštai miltų;
1 pakelis ryžių.- Gaminimas
-
Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viska gerai išmaišyti rankomis. Daryti kotletu forma, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje. Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.
Garnyras troškinimui:
Užsivirinti nedidelį kiekį vandens, tokį kurį pilsite ant balandėlių troškinant. Kai užvirs vanduo į jį įberti bulijono, ar universalių prieskonių, pažiūrėti, kad būtų ne per sūru. Tuomet paruošta vandenį užpilti ant balandėlių sudėtų į puodą troškinimui. Troškinti apie 20 minučių. Per tą laiką reikėtų susitarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje. Kai pasitroškins balandėliai, iš puodo nupilti nuovirą į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tada dar 10 min pakepinti viską, puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo, ir įdėkite porą šaukštelių miltų ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę, gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar patroškinkite kokias 15 minučių, įdėkite lauro lapų ir jei dar reikia druskos pagal skonį.
Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!
Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Įdaryti vamzdiniai makaronai
Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |
Plovas
Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |
Sojos užkepėlė
Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |
Baklažanų bokšteliai
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |
Saldūs bulviniai kleckučiai
Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |
Guliašas pagal mamą
Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |
Kotletai su grybais ir česnakais
Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |
Debesėliai
Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |
Makaronų apkepėlė
Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |
Virtinukai su mėsa
Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |
Mėsytė kebabams
Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |
Troškinta vištiena su daržovėmis
Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |
Troškinys ir sriuba viename
Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |
Šilkiniai kukuliai
Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |
Kotletukai troškinti morkose
Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |