Išvirkštiniai balandėliai

Įvertinimas: 3 / 5

Ingredientai

3 skiltelės česnako;
500 g jautienos - kiaulienos faršo;
1 kiaušinis;
250 g kopūsto;
1 šaukštas krakmolo;
3 šaukštai miltų;
1 pakelis ryžių.

Gaminimas

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viska gerai išmaišyti rankomis. Daryti kotletu forma, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje. Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.

Garnyras troškinimui:

Užsivirinti nedidelį kiekį vandens, tokį kurį pilsite ant balandėlių troškinant. Kai užvirs vanduo į jį įberti bulijono, ar universalių prieskonių, pažiūrėti, kad būtų ne per sūru. Tuomet paruošta vandenį užpilti ant balandėlių sudėtų į puodą troškinimui. Troškinti apie 20 minučių. Per tą laiką reikėtų susitarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje. Kai pasitroškins balandėliai, iš puodo nupilti nuovirą į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tada dar 10 min pakepinti viską, puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo, ir įdėkite porą šaukštelių miltų ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę, gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar patroškinkite kokias 15 minučių, įdėkite lauro lapų ir jei dar reikia druskos pagal skonį.

Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Troškinti kopūstai pomidorų padaže
Voveraitės grietinės padaže
 
 
 
Įdaryti vamzdiniai makaronai

Įdaryti vamzdiniai makaronai

2 2 2 2 2

 

Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronai cannelloni, šaldyti ir smulkinti špinatai, sviestas, vištienos faršas.

 
Plovas

Plovas

1 1 1 2 2

 

Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi...

Gairės: aliejus, Kiauliena, morkos, ryžiai, svogūnas.

 
Sojos užkepėlė

Sojos užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą...

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, morkos, sojos paplotėliai.

 
Baklažanų bokšteliai

Baklažanų bokšteliai

2 2 2 2 2

 

Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug...

Gairės: Baklažanas, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, malta vištiena, morka, petražolės, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Saldūs bulviniai kleckučiai

Saldūs bulviniai kleckučiai

2 2 2 2 2

 

Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali...

Gairės: aguonos, cukrus, kiaušinio trynys, miltai, natūralus jogurtas, virtos bulvės.

 
Guliašas pagal mamą

Guliašas pagal mamą

2 2 2 2 2

 

Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite...

Gairės: aliejus, grietinė, kiaulienos sprandinė, miltai, sultinys.

 
Kotletai su grybais ir česnakais

Kotletai su grybais ir česnakais

2 2 2 2 2

 

Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali...

Gairės: česnakas, druska, pipirai, džiovintas raudonėlis, džiūvėsėliai, karis, kiaušinio trynys, krakmolas, malta mėsa, pievagrybiai.

 
Debesėliai

Debesėliai

2 2 2 2 2

 

Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į...

Gairės: cukraus pudra, kepimo milteliai, kiaušiniai, krakmolas, miltai.

 
Makaronų apkepėlė

Makaronų apkepėlė

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir...

Gairės: česnakas, fermentinis sūris, grietinė, pienas, Canelonni, malta vištiena, pievagrybiai, pomidoras, svogūnas, vištienos prieskoniai, prieskoninės žolelės.

 
Virtinukai su mėsa

Virtinukai su mėsa

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po...

Gairės: kiaušinis, miltai, faršas, vanduo, sviestas, grietinė.

 
Mėsytė kebabams

Mėsytė kebabams

2 2 2 2 2

 

Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams....

Gairės: Sprandinės mėsa, prieskoniai kepsniui, majonezas.

 
Troškinta vištiena su daržovėmis

Troškinta vištiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos...

Gairės: bulvės, morkos, virta vištiena, žiedinis kopūstas.

 
Troškinys ir sriuba viename

Troškinys ir sriuba viename

2 2 2 2 2

 

Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais...

Gairės: bulvės, Kiauliena, morkos, petražolės, grietinė, pomidorų padažas.

 
Šilkiniai kukuliai

Šilkiniai kukuliai

2 2 2 2 2

 

Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite....

Gairės: bulvės, kiaušinis, krakmolas.

 
Kotletukai troškinti morkose

Kotletukai troškinti morkose

2 2 2 2 2

 

Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome...

Gairės: faršas, kiaušinis, morkos, prieskoniai, svogūnas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų