Daržovių sriuba
- Ingredientai
1,5 litro mėsos sultinio;
2 smulkiai supjaustyti svogūnai;
100 g stambiai sutarkuotų salierų;
1-2 kubeliais supjaustytos morkos;
5 šaukštai augalinio aliejaus;
2 skiltelių česnako;
1 šaukštas pomidorų padažo;
po 0,5 stiklinės žaliųjų žirnelių;
išmirkytos pupelės;
ryžiai;
2 prinokę pomidorai;
2 lauro lapeliai;
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio;
pipirai;
druska.- Gaminimas
-
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais. Viską sudėkite į puodą ir 10 minučių patroškinkite. Vėliau supilkite sultinį, suberkite pupeles, žirnelius, ryžius ir virkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Vėliausiai sudėkite pomidorų padažą, pomidorus, fermentinį sūrį ir užvirinkite.
Gairės: Mėsos sultinys, svogūnai, Salierai, morkos, aliejus, česnakas, pomidorų padažas, žalieji žirneliai, išmirkytos pupelės, ryžiai, pomidorai, lauro lapai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Strėvos suktinis
Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |
Avienos pjaustiniai
Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |
Iškylautojų šonkauliukai
Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |
Pomidorai tešloje
Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |
Krevetės su šonine
Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
Šašlykų marinatas
Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |
Kaip mes be bulvių
Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |
Lašišos filė apelsinų sultyse
Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |
Baklažanai graikiškai
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |
Vištienos – daržovių vėrinukai
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |
Cinamono-medaus sparneliai
Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |
Jautiena su slyvomis
Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |
Švediški veršienos suktinukai
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |
Kiaulienos kepsniai
Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |