Meksikiečių salotos
- Ingredientai
Trečdalis mažo susmulkinto raudonojo čili pipiro;
3 susmulkintos česnako galvutės;
pusė žalios citrinos sulčių;
1 v.š. medaus;
1 v.š. obuolių acto.Produktai salotoms:
300 g krevečių (mažų, neluptų);
0,5 stikl. raudonųjų pupelių;
paprika;
5 maži pomidorai;
avokadas;
0.5 stikl. konservuotų kukurūzų;
raudonas mažas svogūnas.- Gaminimas
-
Visus produktus išplakame ir gauname marinatą.
Išvalome krevetes. Jas užpilame paruoštu marinatu. palaikome 8 val. Nors vieną kartą pamaišome.
Krevetes nusunkiame, marinatą pasiliekame. Juo užpilsime salotas. Daržoves susmulkiname ir sluoksniuojame indeliuose. Užpilame pasiliktu marinatu, Patiekiame su tortilijomis.
Gairės: čili pipiras, česnakas, citrinos sultys, medus, obuolių actas, pomidorai, avokadas, svogūnas, krevetės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Krevečių salotos su kriaušėmis
Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite... |
Graikiškos salotos
Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skiltelėmis. Agurką nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.... |
Salotos su lino sėklomis
Kininį grybą užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 30 min. Iš visų ingridientų pagaminti padažą. Salotų lapus... |
Pomidorų salotos su Mocarela
Pomidorus, sūrį supjaustome griežinėliais. Sudėlioti pomidorų ir Mocarelos griežinėlius galite kaip tik norite.... |
Ryžių salotos
Išvirti ir ataušinti ryžius. Kubeliais supjaustyti krabų lazdeles. Ryžius, supjaustytas krabų lazdeles... |
Vyriškos salotos
Jautienos širdį arba kiaulienos liežuvius verdame ne mažiau kaip 2 val. Pievagrybius supjaustome... |
Pusrytinės gaivios salotos
Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |
Tuno salotos
Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos... |
Makaronų salotos su žuvimi
Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,... |
Vištienos salotos su ananasais
Vištienos krūtinėlę išvirti ir supjaustyti kubeliais. Ananasus supjaustyti kubeliais, žirnelius... |
Salotos su triušiena ir mandarinais
Triušienos mėsą reikia išvirti, druskos įdėti pagal skonį. Išvirtą mėsą, mandarinus ir ananasus... |
Šventinė mišrainė su liežuviu
Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |
Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu
Liežuvį supjaustom smulkiais kubeliais, sumaišom su perlinėmis kruopomis. Dedam smulkiai supjaustytą... |
Salotinis „Gulbių ežeras"
Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame... |