šefas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šefas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šefas“.
Virtuvės šefas pratrūko: išmokite užsisakinėti patiekalus teisingai
Vienas virtuvės šefas Didžiojoje Britanijoje smarkiai sukritikavo šiuolaikinius klientus, kurie dalijasi patiekalus ir prašo vandens iš čiaupo, ir liepė jiems „užsisakinėti patiekalus teisingai“.
Vyras sukėlė pasipiktinimo bangą šiuolaikinius restoranų lankytojus pavadinės „vitrininiais valgytojais“, rašo „The Daily Mail“.
Londone veikiančio „Yellow Bittern“ restorano virtuvės šefas Hugh Corcoranas „Instagram“ tinkle pasidalijo įrašu, kuriame teigė, kad dalijimasis patiekalais „sugadino vakari...
Kiekvieną dieną – po naują receptą vos per pusantros minutės: pirmadienio sriuba nukels į Italiją
Nuo šiol laikas, praleistas virtuvėje, taps kur kas malonesnis – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius pasiruošęs kiekvieną dieną pateikti po naują receptą, kurį nesunkiai pritaikysite ir savo namuose.
Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ įrodys, kad gaminti iš tiesų galime kiekvienas.
Gordonas Ramsay atsidūrė ligoninėje: „Tai buvo žiauri savaitė“
Virtuvės šefas Gordonas Ramsay, neseniai sureagavęs į Lietuvos restoranų gautus įvertinimus, visai neseniai pateko į siaubingą dviračio avariją.
Jis pasakojo, kad jautėsi sukrėstas po „labai sunkios“ avarijos, kurią patyrė važiuodamas JAV, skelbia bbc.com.
Socialiniame tinkle paskelbtame vaizdo įraše jis pakėlė savo marškinėlius ir parodė nemažas mėlynes ant liemens, dėl kurių jam prireikė gydymo ligoninėje.
Garsus šefas išdavė, kaip tobulai iškepti bulves: rašykitės receptą
Keptos bulvės, traškios išorėje ir minkštos viduje, tinka ir pietums, ir vakarienei, o kai kurie patiekalai be šio garnyro neįsivaizduojami. Kad kaskart pavyktų išsikepti tobulas bulves, virtuvės šefo teigimu, yra vienas paprastas veiksmas, kurį visada reikia atlikti.
Virtuvės šefas Mr Grubworks, kuris „TikTok“ paskyroje @thegrubworks dalijasi maisto gaminimo patarimais, gudrybėmis ir receptais, pasidalijo patarimu, kaip išsikepti tobulai traškias keptas bulves su česnakais ir rozmarinu.
Liūdna žinia: mirė garsus virtuvės šefas
Australijos virtuvės šefas Billas Grangeris, būdamas 54-erių, mirė Londono ligoninėje ramiai, apsuptas artimųjų. Šeima šią tragišką žinią paskelbė socialinėje žiniasklaidoje.
Restoranų savininkas, virėjas ramiai mirė ligoninėje, Londone, Kalėdų dieną, teigiama jo šeimos pareiškime.
Šefas Oliveris atskleidė, kaip išsivirti tobulus ryžius: bus daug skanesni
Garsus virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalijo savo patikimu ir nesudėtingu ryžių virimo metodu, kuris kiekvieną kartą užtikrina, kad ryžiai gautųsi lengvi ir purūs.
Ryžių rastume daugelio žmonių virtuvėse, nes jie greitai paruošiami ir tinka prie kone visko. Bet ar žinote, kaip kaskart juos paruošti tobulai? Šioje vietoje jums pravers Jamie Oliverio patarimai.
Šefas Oliveris ragina nedėti į kiaušinienę lietuvių pamilto produkto: jo ten nereikia
Kiaušinienė yra vienas pagrindinių pusryčių patiekalų, todėl verta žinoti, kaip ją pasigaminti tobulai. Jamie Oliveris pasidalijo geriausiais patarimais, kaip paruošti šį skanų patiekalą.
Galbūt kiaušinienę gaminate jau daugelį metų, tačiau Jamie Oliverio patarimai padės jūsų pusryčius paversti puikiais.
Atskleidė tobulo omleto paslaptį: išeis daug skanesnis
Virtuvės šefas pasidalijo, kaip pasigaminti tobulą omletą pagal „Michelin“ žvaigždutę pelniusio šefo Thomaso Kellerio receptą.
Omletą pagaminti gali atrodyti paprasta, tačiau vienas „Michelin“ žvaigždutę pelnęs šefas paaiškino, kad šį skanų receptą galima patobulinti.
Thomasas Kelleris yra garsus virtuvės šefas, gerai žinomas dėl savo aukštų standartų ir kulinarinių įgūdžių. Jis paaiškino, kad norint pagaminti tobulą omletą, būtina turėti daug kantrybės ir gaminti lėtai.
Šefas atskleidė, kaip išsivirti tobulą kiaušinį be lukšto: štai, kas padės
Vienos „Michelin“ žvaigždės restorano virtuvės šefas atskleidė savo ypatingą metodą, kaip išvirti kiaušinį be lukšto, naudojant tik puodą, vandenį ir laikmatį.
40 metų Paulas Fosteris, vadovaujantis Stratforde prie Evono esančiam restoranui „Salt“, „TikTok“ svetainėje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pateikė išsamią instrukciją, kaip išvirti kiaušinį be lukšto.
Šefas atskleidė skaniausios kiaušinienės receptą: kepa tik taip
Kiaušiniai yra populiarus pusryčių produktas, nes juos galima ruošti įvairiais būdais. Kiaušinienė yra paprastas, bet skanus patiekalas, kurį galima paruošti per trumpą laiką. O kad kiaušinienė visada gautųsi puri ir skani, pasinaudokite keletu naudingų patarimų.
REKLAMA
REKLAMA
Šie užkandukai su jautiena sužavės visus: tirps burnoje
Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinį detektyvą“ bei „Vasaros hitą“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šįkart šefas pagamino jautienos tartarą ir kepintą duonelę.
Šefas Robertas rekomenduoja šiuos užkandukus: skonis sužavės
Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Šefas Robertas atskleidė tobulų blynelių receptą: išbandykite
Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Grupės „Lietuvaičiai“ narys atskleidė, kas koncertuose jį veda iš proto: skirta vienai klausytojų grupei
TV3 kulinarinėje laidoje „Su Robertu lengviau“ prie gardžių patiekalų netrūksta ir įdomiausių pokalbių. Į svečius pas šefą Robertą Ščesnavičių atvykęs muzikinės grupės „Lietuvaičiai“ narys Benas Mišeika atskleidė, kokie žiūrovai per koncertus dažniausiai nejaučia ribų.
Kulinarui R. Ščesnavičiui dainininko užklausus apie kuriozus per koncertus, šis paminėjo ir gerbėjas moteris.
„Matau, kad merginoms labai patinkate“, – nusijuokė šefas.
„Nežinau, reikėtų merginų paklausti.
Šefo Roberto klausimas Renatą Norvilę nukėlė į vaikystę: „Su žuvimi nedraugauju“
Žinoma dainininko Deivio Norvilo žmona Renata atskleidė, kokio maisto negali pakęsti nuo vaikystės. Laidos „Lengviau su Robertu“ šefas papasakojo, kad vaikystėje šis maistas jam taip pat nelabai patiko.
Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje, šįkart paragauti šefo kurto patiekalo užsuko dainininkė, grupės „La forza“ narė Renata Norvilė.
Šefas Robertas Ščesnavičius rekomenduoja: užkandukai su triušiena
Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Sulaukė įvertinimų net iš Vilniuje viešėjusių „Rammstein“: jauno šefo Dominyko Kupčinsko restoranas sostinėje nepalieka abejingų
Jaunasis virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas – naujoji virtuvės žvaigždė, visai neseniai atvėrusi įspūdingą, tačiau kitokį restoraną sostinėje. Vis dėlto tai – ne vienintelė jo veikla. Jau šią vasarą, ieškodamas naujų skonių ir receptų, Dominykas leisis ir į keliones po visą Lietuvą.
Staiga mirė populiaraus TV šou 46-erių teisėjas: sukrėsta šeima išplatino žinią
Australijos virtuvės šefų šou „MasterChef“ komanda sukrėsta: netikėtai mirė vos 46-erių laidos teisėjas, populiarus TV laidų vedėjas Jock Zonfrillo. Prieš mirtį vyras paskelbė paskutinį savo įrašą „Instagram“ platformoje, dėl kurio dabar jo gerbėjai nesulaiko ašarų.
Australų laidos „MasterChef“ teisėjas Jock Zonfrillo (46) mirė naujojo šou sezono išvakarėse, praėjus vos kelioms valandoms po paskutinio savo įrašo „Instagram“ platformoje, rašo mirror.co.uk.
Šefas įspėja nekartoti 1 bulvių košės gaminimo klaidos: gausis daug neskanesnė
Bulvių košė yra vienas sunkiausiai ištobulinamų patiekalų, nes ją gaminant gali daug kas nepavykti. Nors tai įprastas garnyras, gaminamas vos iš kelių ingredientų, kelios klaidos gali sugadinti šį klasika tapusį patiekalą.
Nepakankamai išvirus bulves, košė bus su gumulėliais, jei bulves pervirsite – košė bus ne vientisa, labiau primins sriubą, o to niekas nenori, praneša „Daily Mail“.
Laimei, yra keletas virtuvės šefo patvirtintų patarimų, kaip pagaminti tobulą bulvių košę.
Pirmokas Benas šeimininkauti virtuvėje pradėjo nuo ketverių: pats kuria ir receptus
Pirmokas Benas iš nedidelio miestelio Rokiškio rajone savo pomėgiu suktis virtuvėje džiugina ne tik artimuosius. Mažasis šefas savo gaminamų gardėsių kvietė ragauti ir dvaro svečius. Pirmokas sako, kad virtuvėje šeimininkauti pradėjo nuo ketverių. O dabar ir pats kuria receptus. Ir atskleidžia, kuo labiausiai mėgsta nustebinti artimuosius ir svečius.
Pasitaręs su mama, septynerių Benas dar šiek tiek pamaišo blynų tešlą ir stoja prie elektrinės keptuvės.
Karalienės pastaba pribloškė rūmų virėjus: to iš jos nesitikėjo
Anglijos karalienė jau 70 metų sėdi savo soste ir įgijo gerą vardą ne tik dėl pasiaukojimo tarnybai, bet ir dėl savo puikaus humoro jausmo.
Ji garsėja savo meile pokštams, nesvarbu, ar tai būtų torto pjovimas su kardu, o ne su peiliu, ar sąmojingas atkirtis amerikiečiams turistams, kurie paklausia, ar ji yra sutikusi Anglijos karalienę.
96-erių metų monarchė yra moteris, turinti paprastą ir nesudėtingą skonį ir mėgsta savo patiekaluose matyti daug vaisių ir daržovių.
Pasaulinėms žvaigždėms maistą gaminęs šefas Artūras Rakauskas save atrado Lietuvoje: gamina išskirtinius patiekalus
Jau kurį laiką gurmanai iš Lietuvos plūsta į vieną vietą – atokiai nuo miesto, Šakių rajone įsikūrusį Zyplių dvarą. Jame esantis restoranas „Kuchmistrai“ – ne tik lietuviškų tradicijų, bet ir itin senovinio maisto puoselėtojas. Jame dirbantis šefas Artūras Rakauskas pripažįsta, kad išmoktų gaminti itin gurmaniškus ir senovinius lietuviškus patiekalus, kurie sukurti prieš kelis šimtus metų, prireikė nemažai laiko.
Šiukštu nekartokite šios klaidos kepdami kiaušinienę: ją daro dažnas
Ar jums patinka pusryčiams valgyti plaktą kiaušinienę? Jei jums patinka puri kiaušinienė, tikriausiai naudojate šlakelį pieno. Pasirodo, jog šio ingrediento derėtų vengti.
Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, o jei ryte neskubate ir turite laiko, tikrai rinksitės kiaušinienę. Tačiau jei mėgstate į kiaušinienę įpilti pieno, atsisakykite šio įpročio.
Mokslininkai sukūrė robotą-šefą, kuris gamins vakarienes: susidūrė ir su problema
Ar norėtumėte kad jums vakarienę gamintų robotas? Kembridžo universiteto mokslininkai sunkiai dirba norėdami tokią galimybę paversti realybe. Tad šiuo metu robotas-šefas pluša virtuvėje gamindamas picas ir kiaušinienę – taip jis mokosi atpažinti skonį. Būtent išmokyti robotą atskirti, ar tinkamai pasūdė maistą, esą dabar yra svarbiausia užduotis.
Robotas į orkaitę pašauna vieną picą ir iškart ima gaminti kitą. Uždėti padažą ir ingredientus – pakankamai lengva užduotis robotui.
Šefas Ramzis įspėja: nekartokite šių ryžių virimo klaidų
Išvirti ryžius gali būti gana sudėtinga, ir atrodo, kad dažnai ne visai pavyksta. Nepakankamas ar per ilgas virimas, prisvilęs puodas ar netinkamai parinktas ryžių kiekis ‒ tai dažnos problemos.
Laimei, virtuvės šefas Gordonas Ramsay pasidalino savo patarimais, kaip pasigaminti „lengvus, purius ir skanius“ ryžius vaizdo įraše, kuris sulaukė beveik keturių milijonų peržiūrų.
Buvęs karališkos šeimos šefas išdavė, kaip iškepti tobulą šoninę: įsidėmėkite jo patarimus
Dauguma ryte mėgsta keptą šoninę, ypač savaitgaliais. Tačiau, šios sluoksniuotos kiaulienos gerbėjai puikiai žino, kad gali būti nelengva šią mėsą iškepti taip, kad ji būtų traški ir be riebalų.
Jei jus kankina šios problemos virtuvėje, nereikia jaudintis. Jeff Baker, „Farmison & Co“ vykdomosios plėtros šefas, paaiškino kaip geriausiai paruošti šoninę, rašo dailystar.co.uk.
Profesionalus šefas, praeityje gaminęs maistą karališkajai šeimai, atskleidė, kur daugelis iš mūsų klysta.
Gian Luca Demarco – apie kuriozinę situaciją filmavimo metu, žmoną ir lietuviškus patiekalus: ištiko šokas
TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco jau ne pirmą sezoną dalijasi įvairiais kulinariniais receptais su savo laidos žiūrovais. Vyras džiaugėsi, jog yra šios televizijos dalis, tačiau dar didesnį džiaugsmą jam suteikia šeima.
Naujienų portalui tv3.lt Gian Luca Demarco papasakojo apie kuriozinę situaciją, žmoną bei kulinariją.
Žinomas šefas Robertas Svetlaukas – apie save: nuo kariuomenės iki kulinarijos pasaulio
Televizijos žiūrovams Robertas Svetlauskas yra žinomas kaip TV laidos „Virtuvės istorijos“ šefas, kiekvieną šeštadienį žiūrovams pateikiantis fantastiško skonio patiekalų receptus bei kulinarinius patarimus. Tačiau mažai kas žino, kad kepsninių virtuozas kadaise buvo kariškis, kurio karjeroje – ir visam gyvenimui atmintin įsirėžusios patirtys iš karo lauko Irake.
Pasiūlymas prisijungti prie žinomos kulinarinės laidos ir tapti vienu jos vedėjų bei šefu Robertui buvo labai netikėtas.
Šefas Oliveris išdavė sultingos jautienos paslaptį: rašykitės iš karto
Ruošiant kepsnį vakarienei, kiekvienas renkasi savo mėgstamą mėsą, o tradiciškai britai pirmenybę teikia jautienai. Deja, gerai pasirinkti mėsą gali būti sudėtinga ir gana brangu, ypač jei norite jautienos.
Laimei, garsusis virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalino savo „tobulo“ jautienos kepsnio receptu, kuris netgi pateikiamas kartu su padažu, rašo dailystar.co.uk.
Garsus šefas Lietuvą nustebino itin jautriu poelgiu: „Čia – mano Amerika“
Prieš 13 metų į Lietuvą atvykęs italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco sako, kad Lietuvoje jis galėjo išpildyti visas savo svajones. Naujienų portalui tv3.lt virtuvės šefas atskleidė, koks mitas apie Lietuvą yra visiškai klaidingas, bei papasakojo apie savanorystę Lietuvos kariuomenėje.
Dabar virtuvės šefas Lietuvoje yra žinomas laidų vedėjas, dalyvavęs projekte „X faktorius. Žvaigždės“ ir lietuvių širdis pavergęs savo energija bei neslepiama meile mūsų kraštui.
Karališkos šeimos maisto pasirinkimas stebina ir šefą: išklojo pikantiškas smulkmenas
Dauguma žino, kad, kaip ir princesė Diana, princas Viljamas ir princas Haris mėgsta prinokusias kriaušes vagyti panašiai kaip virtus kiaušinius – šaukšteliu.
Buvęs Karalienės virtuvės šefas atskleidė, kaip princesė Ann valgo bananus. Darren McGrady, karališkųjų rūmų virtuvėje dirbęs 1982–1993 metais, prisimena keistą Dianos, Viljamo bei Hario įprotį valgyti kriaušes.
Prancūzai be restoranų negali – jų virtuvėse sukasi šefai
Jei negalima nueiti į restoraną, tai restoranas ateina į namus. Prancūzai be gero maisto tiesiog negali, tad dėl koronaviruso duris užvėrus aukštos klasės restoranams, privatūs virėjai tą patį maistą pagamina tiesiog klientų namuose.
Šefai priima užsakymus, atsineša ingredientus ir pradeda gaminti. Šefė Fatiha El-Kaddaoui nebūtų galėjusi pasiūlyti tokios paslaugos, nes buvo labai užimta. O dabar kas mėnesį klientų namuose ji pagamina nuo 30 iki 80 patiekalų per mėnesį.
54-erių virtuvės šefui prireikė operacijos: gydytojai ragina „sulėtinti tempą“
54-erių britų garsenybė Gordonas Ramsay visai neseniai užsienio žiniasklaidai atvirai prabilo apie tai, jog jam buvo atlikta operacija.
Pasak užsienio žiniasklaidos, jam buvo pasakyta, jog jis serga artritu, pranešė dailymail.co.uk.
54-erių šefas dažnai mėgsta bėgti maratonus ar minti dviratį. Jis prisipažino, kad gydytojas jam pasakė, kad „reikia pradėti sulėtinti tempą“.
Gordonas leidiniui pasakojo, kad jam prireikė operacijos, kai neseniai susižeidė mankštindamasis.
Jauniausias šefas Lietuvoje ne tik pats įrengė savo restoranus, bet ir sutaupė
Ne paslaptis, kad įsirenginėdami būstą norime sutaupyti ir daugelį darbų atliekame patys, tačiau, įgavę karčios patirties, įsitikiname, kad darbus verta patikėti profesionalams.
Norėdami sutaupyti ne tik savo laiko, nervų, bet ir investuoti į kokybę, į pagalbą turėtume kviestis statybų žinovus, galinčius pasiūlyti visą būsto įrengimo paslaugų paketą.
5 vaikus auginantis šefas Ramsay griežtas ir namuose: vaikai turėjo pereiti tikrą pragarą
Britų garsenybė Gordonas Ramsay ne veltui vadinamas „pragaro virtuvės šefu“. Jo vadovaujamuose restoranuose personalas privalo laikytis itin griežtų taisyklių, o kiekvienam už menkiausią klaidą bosas nepagaili aštrios kritikos. Tačiau dabar aiškėja, kad ne ką mažiau griežtas virtuvės šefas yra ir su savo penkiomis atžalomis.
Garsaus virtuvės šefo elgesys su vaikais šokiruoja: neturi teisės net prašyti pagalbos
Britų garsenybė Gordonas Ramsay ne veltui vadinamas „pragaro virtuvės šefu“. Jo vadovaujamuose restoranuose personalas privalo laikytis itin griežtų taisyklių, o kiekvienam už menkiausią klaidą bosas nepagaili aštrios kritikos. Tačiau dabar aiškėja, kad ne ką mažiau griežtas virtuvės šefas yra ir su savo penkiomis atžalomis.
Šefas atskleidė geriausius ėrienos kepimo patarimus: mėsa bus minkštutėlė
TV šou „MasterChef“ vedėjas Johnas Torode pasidalino geriausiais savo ėrienos gaminimo patarimais – nuo marinato iki lėto ir žemos temperatūros kepimo, kad mėsa įgautų ypatingą skonį.
Sekmadienio pietums jau nusibodo jautiena ar vištiena? Ėriena dažnai siejama su pavasarinį gaminamais patiekalais, bet skaniausia ši mėsa iš tiesų yra rudenį.
Šefas atskleidė, kaip tobulai išsikepti bulves – išeina traškios ir be galo skanios
Tomas „Westy“ Westerlandas, vyriausiasis restorano „The Grill – Crocker‘s Henley“ Londone šefas pasidalino tobulų, auksaspalvių, traškių orkaitėje keptų bulvyčių receptu, kuris pavyksta kiekvieną kartą.
Orkaitėje keptos bulvės – vienas svarbiausių sekmadieninių šeimos pietų ingredientų. Sultinga mėsa su tirštu padažu ir daugelis kitų patiekalų yra neįsivaizduojami be šio gardaus garnyro. Tačiau jas tobulai iškepti nėra labai paprasta.
Šefas pažėrė didžiausias kiaušinienės kepimo klaidas: nekartokite jų
Aukščiausios klasės virtuvės šefai įspėja, kad pienas kiaušinienėje – klaida. Nors daug kas sako, kad taip kiaušinienė išeina skanesnė, pasirodo, pienas duoda daugiau žalos nei naudos.
Danas Joinesas, vadovaujantis keletui įvairių įvertinimų sulaukusių restoranų Londone, sako, kad į kiaušinienę įpylę pieno sugadinsite jos skonį. Jis kalbėjo:
„Jokiu būdu į kiaušinienę nepilkite pieno – taip praskiesite skonį ir kiaušinienę išeis kaip guma. Daug geriau sviestas.
Garsus virtuvės šefas prakalbo apie klastingą vyrų ligą: ragina susiimti laiku
Kasmet prostatos vėžys nusineša tūkstančius Lietuvos vyrų gyvybių. Nepaisant liūdnos statistikos, daugelis jų nedalyvauja prevencinėse prostatos vėžio programose. To priežastis – baimė kalbėti apie sveikatos problemas, įsitikinęs „Kulinarijos studijos“ šefas italas Gian Luca Demarco. Jo teigimu, vyrai savo sveikata turi rūpintis visapusiškai: reguliarai atlikti tyrimus ir tinkamai maitintis.
„Vienas iš prevencijos būdų yra teisingai ir skaniai pavalgyti.
Šefas įvardijo didžiausią sumuštinių gaminimo klaidą: kiti su juo nesutinka
Ar įmanoma ką nors padaryti ne taip, ruošiant sumuštinį? Vienas virtuvės šefas mano, kad taip – jis atrado kontraversišką būdą ruošti skanesnius sumuštinius.
Naujame savo podkasto epizode šefas Davidas Changas kalbėjo būtent šia tema. „Momofuku“ makaronų baro Niujorke įkūrėjas sako, kad reikia labai atidžiai žiūrėti, kokius pomidorus naudojate. Vietoj gražiausių, labiausiai prinokusių, pasak jo reikėtų rinktis prastesnės kokybės ar ne iki galo prinokusius pomidorus.
Šefas pasidalijo kepimo indo gudrybe: pravers, jeigu neturite tinkamo dydžio
Šiais metais žmonės namuose maistą ruošia dažniau – dėl koronaviruso pandemijos daugiau laiko praleidžiame namuose ir kavinėse bei restoranuose valgome rečiau.
Poreikis kasdien gaminti taip pat skatina kūrybiškumą, bet ne visi galime sau leisti virtuvėje turėti visas profesionalaus šefo priemones bei įrankius. Taigi, kai kokiam nors receptui prireikia būtent tam tikro dydžio kepimo indo ar tam tikros keptuvės, nebūtinai skubėsime į parduotuvę tokio įsigyti.
Žymus šefas sukritikavo grybų ruošimą: parodė, kaip reikia iš tikrųjų
Amerikietis virtuvės šefas Jimas Fulleris yra augalinės kilmės mėsos ūkio savininkas, vyras taip pat yra dirbęs ir grybų augintoju. Jis sako, kad jo metodas yra daug sveikesnis už grybų kepimą riebaluose ar ant grotelių.
Grybus valgo daugelis žmonių, bet žymus virtuvės šefas sako, kad dažniausiai juos ruošiame klaidingai. Paprastai juos tiesiog kepame keptuvėje, dedame į orkaitę ar kepame ant grotelių.
19-metė sukūrė tobulą keršto planą seksualiai priekabiavusiam šefui
Padavėja atkeršijo jai per sėdmenis pliaukštelėjusiam virtuvės šefui, paraginusi draugus publikuoti netikrus atsiliepimus apie restoraną.
Farah Istanbouli prisiteisė 9 000 £ už pažeminimą, kai virtuvės šefas Agha Hussein darbo metu persiškame restorane Londono Vestende pliaukštelėjo jai per sėdmenis. 19–metė universiteto studentė pasiskundė restorano vadovybei, tačiau jai buvo pagrasinta. kad daugiau negaus darbo kituose restoranuose, o virtuvės šefą atleisti buvo atsisakyta.
Staiga mirusio garsaus lietuvio šefo žmona atvėrė širdį: „Mano nuojauta buvo labai stipri“
Talentingą ir garsų virtuvės šefą Daną Černiauską žinojo bene visi Tenerifės salos gyventojai. Vyras savo itin gardžiais patiekalais čia žavėjo daugelį. Vis dėlto užvakar, iš karto po Šv. Velykų, vietinę lietuvių bendruomenę sukrėtė skaudi žinia – vos 50-erių metų sulaukusiam vyrui ankstyvą rytą sustojo širdis.
Tenerifės saloje virtuvės šefas Danas Černiauskas (50) jau penkerius metus gyveno kartu su savo žmona Vigilija Černiauskiene ir judviejų devynmete dukrele.
Mirė žinomas Lietuvos virtuvės šefas: širdis sustojo Tenerifėje
Iš karto po Šv. Velykų, antradienio popietę lietuvius, gyvenančius Tenerifėje, pasiekė liūdna žinia – mirė žinomas virtuvės šefas Danas Černiauskas (50). Šią žinia savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo Tenerifės lietuvių bendruomenė.
„Šiandien lietuvių bendruomenę pasiekė liūdna žinia apie virtuvės šefo Dano Černiausko netektį. Danui šįryt sustojo širdis. Palaikai bus kremuojami. Užjaučiame artimuosius“, – rašoma lietuvių bendruomenės Tenerifėje puslapyje.
Varškės užtepėlė kiekvieno skonio: parodė, kaip pagaminti
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu?
Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir laidos viešnia Dovilė Ramoškaitė.
Dovilė Ramoškaitė – kulinarinio portalo lamaistas.lt projekto vadovė ir viena iš redaktorių, ji rūpinasi, kad kiekvienas užklydęs į portalą, rastų tinkamiausią receptą.
Parodė, kaip paruošti populiarius grybus: skonis neapsakomas
Sūrio žinovai patikins, kad sūris yra tinkamas ne tik sumuštiniui arba picai pagardinti. Kokį rinktis, kurį naudoti kepimui ir prie kurio derinti uogienę? Apie visa tai ir dar daugiau įdomybių, patarimų ir gardžių patiekalų iš įvairių rūšių sūrių galėjote išvysti TV3 laidoje „La Maistas“!
Prie profesionalių „La maistas“ šefų Tomo Rimydžio ir Vyliaus Blauzdavičiaus šį kartą prisijungė sūrių ekspertas Vytautas Vaga. Jo gyvenime sūriai užima ypatingą reikšmę.
Štai ką daryti su vištienos likučiais: įsidėmėkite patarimus
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus, kurie pravers kiekvieną dieną, gaminant pietus arba vakarienę.
Laidoje „La Maistas – Vištiena kitaip“ mūsų šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip namuose paruošti ypatingą žalumynų aliejų.
Rinktinės mityba – su žinomo šefo naujovėmis
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo antrąjį pasirengimo Pasaulio taurės varžyboms etapą. Pirmoji stovykla Palangoje praėjo su viena didele naujove – komandos virtuvės šefu Svajūnu Jarmala. Pasak jo, viskas einasi kol kas puikiai. „Pirmasis blynas neprisvilo. Labai profesionali komanda buvo Palangoje – ir šefas, ir virėjai. Buvo šiokių tokių pataisymų, bet tai normalu. Rinktinės valgiaraštis buvo kitoks nei anksčiau. Buvo įtraukta daugiau energetinių dalykų.