Dominykas laidos vedėjai I. Juciūtei pasakos, kad visi trys „Maisto kelias“ vedėjai – Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir jis pats yra labai skirtingi žmonės, todėl artėjantis sezonas pasižymės išskirtinumu ir profesionalumu, o dirbti su televizijos senbuviais – vienas malonumas.
„Manau, kad visi turime savo stiprybių. Tikrai nebus dėl ko varžytis ar konkuruoti. Visi trys galėsime pasidalinti savo profesionalumu ir žiniomis su žiūrovais. Taip pat bus labai smagu pakeliauti po Lietuvą ir ją pažinti, kiekviename skirtingame Lietuvos mieste paragauti naujų patiekalų. O kažkurie miestai, galbūt, turės tik savo kraštui būdingus skonius“ , – atviraus laidoje Dominykas.
Pasakodamas apie projektą, virtuvės šefas pasidalins ir naujienomis apie pasikeitusį laidos konceptą: šis sezonas bus susijęs su skirtingomis kartomis ir skirtingais jų požiūriais.
„Visas naujas sezonas bus apie kartas. Mes būsime trijų skirtingų kartų atstovai ir bandysime laidą atskleisti per tris išsiskiriančius požiūrius. Pavyzdžiui, kaip tą patį dalyką mato skirtingo amžiaus žmogus“ , – naujienomis pasidalins virtuvės šefas.
D. Kupčinskas laidoje papasakos ir apie save. Virtuvės šefas atskleis, kaip gimė jo meilė maistui ir jo gamybai.
„Meilė maistui atsirado jau nuo pat mažumės. Kadangi augau kartu su mama ir seneliais, tamsiuoju metų laiku močiutė vakarais sugalvodavo vis kažką pasigaminti – saldžius kepinius, sluoksniuotas tešlos bandeles. Manau, kad nuo to viskas ir prasidėjo“, – prisimins jis.
Dominyko susidomėjimą maistu netrukus pastebėjo ir artimieji, pradėję jam dovanoti įvairias kulinarines knygas.
„Tuomet pradėjau gauti kelialapius į kulinarijos studijas, kurios vykdavo Vilniuje. Taip aistra maistui negeso, o tik dar labiau stiprėjo. Nuolat naršydavau ir internete – kas ir ką gamina bei kaip tai daro. Galiausiai, kai gimnazijoje teko pasirinkti, ką noriu veikti po mokslų, nusprendžiau, kad noriu savo gyvenimą sieti su maisto gamyba“ , – prisiminimais dalinsis jis.
Dominyko aistra gaminti ir noras tobulėti jį nuvedė ir svetur. Taip jis turėjo progą savo įgūdžius toliau tobulinti geriausiuose pasaulio restoranuose.
„Gavau galimybę išvažiuoti į stažuotę Švedijos restorane, kuris turėjo „Michelin“ žvaigždute. Tai buvo labai įdomus gyvenimo etapas, tačiau tuo pat metu ir ganėtinai sunkus. Ne paslaptis, kad stažuojantis „Michelin“ žvaigždutės restoranuose, tau niekas pinigų nemoka. Tačiau nepaisant to, man ši patirtis tikrai buvo vertinga“ , – pasakos virtuvės šefas.
Dominyko profesionalumas ir nuolat auganti kūryba virtuvėje jį įkvėpė atidaryti ir nuosavą restoraną „Protėviai“ pačioje Vilniaus širdyje. Išskirtinė atmosfera, kokybė ir išieškoti skoniai sulaukė įvertinimų net iš Vilniuje nesenai koncertavusios grupės „Rammstein“!
Dominykas laidoje teigs, kad sėkmės paslaptis glūdi išskirtiniame restorano koncepte. „Mes gaminame ant ugnies, o visos mūsų restorano lėkštutės yra rankų darbo. Restorano akcentas – didžiulis, trijų metrų ilgio grilius, kurį kurename malkomis. Nors visas pasaulis eina link modernumo – gamina ant dujinių viryklių, viską daro elektros pagalba – mes žengiame žingsnį atgal, ir gaminame taip, kaip gamino mūsų protėviai – ant ugnies, malkų ir tiesioginės kaitros“, – restorano ypatumais dalinsis D. Kupčinskas.
Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Dominyku, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš itin gardų patiekalą – jautienos stroganovą su kiaušininiais makaronais. Kaip šį patiekalą įvertins jaunasis virtuvės šefas?
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9.30 val. per TV3!