Laimei, virtuvės šefas Gordonas Ramsay pasidalino savo patarimais, kaip pasigaminti „lengvus, purius ir skanius“ ryžius vaizdo įraše, kuris sulaukė beveik keturių milijonų peržiūrų.
Gordonas taip pat paaiškina, kad yra šešios pagrindinės klaidos, kurias daro daugelis, o dar svarbiau, kad jis pasidalino patarimais, kaip tų klaidų išvengti.
1 klaida – ryžiai nenuplaunami
Gordonas pirmiausia suberia ryžius (400 g) į sietelį ir nuplauna po šaltu vandeniu – tai padės atsikratyti dulkių ir krakmolo. Jis paaiškino: „Visada šaltu vandeniu nuplaukite ryžius. Tai neleidžia ryžiams sulipti puode bei užtikrina, kad jie bus tikrai purūs”.
2 klaida – nenaudojate prieskonių
Jei jūsų ryžių skonis netinkamas, tikriausiai į juos nepridėjote jokių prieskonių – todėl parodykite jiems meilę. Įdėjęs ryžius į puodą, Gordonas įberia druskos ir pipirų – taip pat siūlo įberti įvairių prieskonių, kad jie suteiktų skonį.
Jis sako: „Kad paprasti purūs ryžiai būtų skanūs, užpilkite juos vandeniu, imkite tris kardamono ankštis ir jas pradurkite. Tada dėkite žvaigždanyžius – ryžiai bus gražūs ir kvapnūs.
3 klaida – pagardinate išvirtus išvirus
Gordonas sako, kad pagardinus ryžius po virimo pasikeičia jų tekstūra, todėl rekomenduoja tai padaryti iš anksto. Jis sako: „Pagardinti anksčiau yra geriau, nei juos išvirus, kitaip jie sukris“.
4 klaida – neteisingos proporcijos
Dažniausiai žmonės maišo ryžius jiems verdant, bet, jei vandens ir ryžių santykis buvo išmatuotas teisingai, maišyti nereikia. Be to, jums nereikės ir nupilti perteklinio vandens iš puodo.
Gordonas rekomenduoja naudoti „vieną dalį ryžių su pusantros dalies vandens“ – šiame vaizdo įraše Gordonas į 400 g ryžių įpila 600 ml šalto vandens, rašo mirror.co.uk
5 klaida – ryžių virimas netinkamoje temperatūroje
Nesigundykite virti ryžių kunkuliuojančiame vandenyje, daug geriau juos troškinti – garai padeda suteikti tą purią konsistenciją.
Gordonas paaiškina: „Visada pradėkite nuo šalto vandens. Tada jį kuo greičiau užvirkite, leiskite pavirti 8–10 minučių. Tai ir yra puikių ryžių paslaptis – leiskite jiems garuoti, kol jie verda. Neatidenkite dangčio“.
6 klaida – prieš patiekdami ryžius „neišpurenate“ jų
Nesiginčijame su šefu, bet nesame tikri, ar tai iš tikrųjų keičia ryžių skonį. Gordonas sako, kad prieš patiekiant reikia švelniai perbraukti šakute, nes taip jie tampa purūs.
Virtuvės šefas sako: „Perbraukite šakute, kad ryžiai būtų gražus ir purūs. Tada bus tobulai išvirti ryžiai“.