Danas Joinesas, vadovaujantis keletui įvairių įvertinimų sulaukusių restoranų Londone, sako, kad į kiaušinienę įpylę pieno sugadinsite jos skonį. Jis kalbėjo:
„Jokiu būdu į kiaušinienę nepilkite pieno – taip praskiesite skonį ir kiaušinienę išeis kaip guma. Daug geriau sviestas. Sviestą išlydykite keptuvėje ir žiūrėkite, kad prieš dedant kiaušinius jis būtų auksinės, bet ne rudos spalvos. Kiaušinienę keptuvėje nuolat maišykite ant vidutinės ar aukštos kaitros. Kol kepa, mentele juos judinkite ir lankstykite, kol kiaušinienė dar bus truputį skysta, bet jau sukibusi.“
Luke‘as Selby, dirbantis „Hide“ restorane Londone, jam pritaria ir sako: „Į kiaušinienę pilti pieną yra didžiausia nuodėmė! Taip ji išeina per skysta, kaip mokyklos valgykloje.“
Taigi, kiaušinienėje pienui – ne vieta. Kita dažnai pasitaikanti kiaušinienės gaminimo klaida – per aukšta kaitra, rašoma dailystar.co.uk
Australų – prancūzų šefas Manu Feildelis, TV laidos „My Kitchen Rules“ vedėjas, sako, kad taip kiaušiniai perkepa ir kiaušinienė išeina per tvirta. Virtuvės profesionalas pataria kiaušinienę visada kepti ant vidutinės kaitros. Reikėtų visada pradėti nuo sviesto – kai jis ištirpsta ir ima po truputį burbuliuoti, tuomet pilti kiaušinius. Kepimo metu svarbu palaikyti tolygią temperatūrą.
Manu paaiškino: „Stebėkite, kad keptuvė pernelyg neįkaistų. Jei keptuvė per karšta, kiaušiniai iškeps per greitai ir sudegs – tada nebeliks tos gražios šviesios spalvos, jie bus guminiai.“
Kad taip nenutiktų, Manu rekomenduoja kaitrą išjungti kiek anksčiau, nei atrodo, kad reikėtų, ir sako: „Kaitrą išjunkite, kai kiaušinienę dar vietomis bus kiek skystoka. Kepimo procesą pabaigs keptuvėje likęs ir iš pačių kiaušinių sklindantis karštis.“
Laikykitės šių patarimų ir kaskart iškepsite tobulą kiaušinienę.