raudona mėsa
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „raudona mėsa“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „raudona mėsa“.
Skubiai įspėja dėl 1 populiaraus produkto: jis gali užkimšti arterijas
Nors senstant didėja rizika susirgti daugybe įvairių ligų, itin išauga insulto rizika ir tai iš dalies lemia ir tai, ką mes valgome. Nors arterijos natūraliai susiaurėja, užsikemša, yra vienas produktas, kuris didina arterijų užsikimšimą.
Insultas yra gyvybei pavojinga būklė, kai nutrūksta kraujo tiekimas į dalį smegenų. Išeminio insulto atveju tai atsitinka dėl kraujo krešulio. Hemoraginio insulto metu susilpnėjusi smegenų kraujagyslė sprogsta.
Šie maisto produktai sukelia vėžį: štai ko atsisakykite jau dabar
Vėžys – antra dažniausia mirties priežastis Lietuvoje po širdies ir kraujagyslių ligų. Nors sakoma, kad vėžys nesirenka nei lyties, nei amžiaus ir nuo šių ligų neapsaugotas nė vienas, dalies onkologinių ligų riziką galima sumažinti atidžiau prižiūrint mitybą.
Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros vedėjo profesoriaus Rimanto Stuko teigimu, verta atsisakyti ar bent riboti kelių maisto produktų vartojimą, norint sumažinti vėžio riziką.
Ragina išmesti 1 produktą iš namų: gali rimtai pakenkti sveikatai
Harvardo tyrimas atskleidė, kad dažnas raudonos mėsos vartojimas yra susijęs su didesne antrojo tipo diabeto rizika. Tyrime daugiausia dėmesio skirta maistinei medžiagai heme-geležiai, kuri randama tik gyvūninės kilmės produktuose ir kurios daugiausia yra raudonoje mėsoje.
Harvardo mokslininkai atskleidė, kad yra „reikšmingas ryšys“, rodantis, kad raudonos mėsos mėgėjams gali kilti didesnė rizika susirgti antrojo tipo diabetu.
Venkite šių produktų: jie skatina vėžį
Sužinoti apie vėžio rizikos veiksnius gali būti baugu, ypač kai šie rizikos veiksniai gali būti tokie įprasti kaip maistas.
Šios žinios taip pat gali kelti daug klausimų: Kodėl tam tikri maisto produktai didina vėžio riziką? Ar šių maisto produktų reikėtų visiškai vengti? Kokie sveikesni šių maisto produktų pakaitalai?
Klinikinė dietologė Alyssa Tatum dalijasi penkiomis maisto produktų grupėmis, kurios yra susijusios su vėžiu, ir pataria, kaip toliau elgtis su šiais maisto produktais, rašo mda...
Kuo greičiau atsisakykite šių produktų: gali paskatinti vėžį
Ieškote sąrašo produktų, kurie padeda kovoti su vėžiu? Ekspertų teigimu, galima sumažinti, bet ne visiškai eliminuoti vėžio riziką į mitybą įtraukiant tam tikrus produktus – valgykite juos kuo dažniau.
Ar yra toks dalykas, kaip su vėžiu kovojantis maistas? Ar tam tikri maisto produktai gali visiškai apsaugoti nuo vėžio? Deja, atsakymas yra ne, tačiau yra maisto produktų, kurie padeda sumažinti riziką susirgti vėžiu. Sveikas maistas gali sumažinti riziką, bet ne visiškai ją eliminuoti.
Šie produktai arterijas valo kaip šluota: sveikata padėkos
Širdies ir arterijų sveikata yra didžiulė problema visame pasaulyje. Manoma, kad maždaug ketvirtadalį visų mirčių lemia širdies ir kraujagyslių ligos. Tai apima visas širdies ir kraujotakos sistemos ligas, tokias kaip širdies nepakankamumas, insultas ir koronarinė širdies liga.
Daktaras Ericas Bergas dalijasi devyniais maisto produktais, kuriuos reikia valgyti, kad išvalytumėte arterijas.
Pasakė, kiek raudonos mėsos galima suvalgyti per savaitę: kitaip kenksite sveikatai
Pastaruoju metu apie mėsos vartojimą sklando daug nevienareikšmiškų nuomonių. Tačiau ekspertai atskleidė, kad vyrams, norint įveikti vėžį, itin reikšmingas suvartojamos mėsos kiekis. Norint pasiekti gerų rezultatų, kiekį reiktų sumažinti drastiškai.
Express.co.uk rašoma, kad dėl pasikeitusios ūkininkavimo praktikos, raudona mėsa dabar yra sveikesnė nei bet kada anksčiau. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į dabartines sveikatos rekomendacijas.
Valgant šią mėsą didėja rizika susirgti diabetu: įspėja visus
Kiekvieną savaitę suvalgant daugiau nei vieną raudonos mėsos porciją gali padidėti rizika susirgti 2 tipo diabetu ir rizika didėja su kiekviena per savaitę papildomai suvartojama porcija.
Tokią išvadą padarė Harvardo universiteto mokslininkų grupė, kuri taip pat nustatė, kad šią riziką galima sumažinti raudoną mėsą pakeitus sveikais augaliniais baltymais.
Tyrimo autorius, epidemiologas dr.
Šie maisto produktai kenkia jūsų sąnariams: nesakykite, kad neįspėjo
Milijonai žmonių kenčia nuo artrito sukeliamo skausmo, tačiau ekspertai įspėja nevartoti dviejų vaisių, nes jie gali pabloginti gyvenimą sergant artritu.
Ši liga gali sukelti skausmą, patinimą ir uždegimą, taip pat judėjimo sutrikimus. Nors kol kas nėra vaistų nuo artrito, yra būdų, kaip palengvinti jo simptomus, rašo mirror.co.uk.
Kepdami šašlykus šiukštu nedarykite šių klaidų: pakenksite sveikatai
Įsibėgėjant pavasariui ir artėjant vasarai vis daugiau laiko praleidžiame gryname ore, o šiltus orus vainikuoja maisto gamyba ant žarijų. Nors tai suteikia psichologinį pasitenkinimą ir asocijuojasi su šiltojo laikotarpio malonumais, gydytoja dietologė Žana Antonova primena, kad taip ruošta mėsa piktnaudžiauti nereikėtų.
Šašlykai, kepsniai, dešrelės – šiltuoju metų laiku daug įvairių produktų keliauja ant griliaus.
REKLAMA
REKLAMA
Šie maisto produktai sukelia vėžį: atsisakykite kuo greičiau
Visi kartais mėgstame pasmaguriauti ir suvalgyti nesveiko maisto, tačiau yra tam tikri maisto produktai, kuriuos turėtumėte visiškai išbraukti iš savo raciono – jie didina vėžio riziką.
Dauguma dietologų sutinka, kad įvairi mityba, kurioje gausu šviežių daržovių ir vaisių, liesos mėsos ir sudėtinių angliavandenių, pavyzdžiui, iš avižų ir lęšių, yra geriausias būdas užtikrinti gerą sveikatą.
Kuo greičiau atsisakykite šių produktų: jie skatina vėžį
Lietuvoje vėžys yra antroji dažniausia mirties priežastis. Nors yra faktorių, kurie neišvengiamai didina riziką susirgti onkologinėmis ligomis, kai kuriuos kitus dalykus galima keisti, pavyzdžiui, mitybą ir atsisakyti produktų, kurie didina vėžio riziką.
„Pirmas šaukštas“ įkūrėja, mitybos specialistė Rita Šilenskienė pažymi, kad mokslinių tyrimų duomenimis, kone trečdalis vėžio atvejų yra tiesiogiai susiję su mityba.
Ragina mažinti šio produkto vartojimą: gali skaudžiai atsiliepti sveikatai
Perdirbtas maistas yra glaudžiai susijęs su padidėjusia širdies ligų rizika. Naujas tyrimas atskleidė, kad per didelis raudonos mėsos vartojimas taip pat žymiai padidina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.
Vien Jungtinėje Karalystėje yra 7,6 milijonai žmonių, sergančių širdies ar kraujagyslių ligomis, rašo mirror.co.uk.
Kuo greičiau atsisakykite šio produkto: jis gali paskatinti vėžį
Sunku padaryti tikslias išvadas apie ryšį tarp dietos ir vėžio, nes yra daug veiksnių, galinčių turėti įtakos rezultatams. Tačiau vienas populiarus maistas yra tikėtina vėžio priežastis, įspėja „Cancer Research UK“.
Kovoti su vėžiu yra velniškai sunku, nes vėžinės ląstelės dažnai plinta ir dauginasi prieš jas aptinkant. Geriausia apsauga nuo vėžio yra sumažinti riziką susirgti juo. Įrodyta, kad tam tikri mitybos sprendimai padidina vėžio riziką.
Kitoks tyrimas apie raudoną mėsą: ji tinka, bet ne visiems
Ilgai skambėję gąsdinimai, kad raudona mėsa gali prisidėti prie vėžio, diabeto ar širdies ligų atsiradimo – bliūkšta. Naujausi mokslininkų tyrimai skelbia, kad mėsa čia ne prie ko.
PVM lengvatos grimasos – tik vėžį skatinančiai mėsai
Kilus nepasitenkinimų bangai dėl sparčiai augančių produktų kainų socialdemokratai netruko sureaguoti, siūlydami pridėtinės vertės mokesčių (PVM) lengvatas mėsai. Atrodo, iniciatyva pravarti, tačiau abejonių kelia tai, jog lengvatos siūlomos tik raudonai – žalingiausiai ir vėžio susirgimus skatinančiai mėsai. Premjero Algirdo Butkevičiaus užmojis sumažinti šio siauro maisto prekių asortimento kainas verčia dvejoti.
Raudona mėsa didina ankstyvos mirties riziką
Reguliariai vartojant raudoną mėsą, nesvarbu, ar perdirbtą, ar ne, gali padidėti ankstyvos mirties rizika, teigia Harvardo universiteto visuomenės sveikatos institutas.
Mokslininkai per 28 metus ištyrė daugiau nei 120 tūkst. žmonių valgymo įpročius. Paaiškėjo, kad kiekviena papildoma kasdien suvalgoma neperdirbtos raudonos mėsos porcija, maždaug 90 gramų, apie 13 proc. padidina mirties tikimybę.
Vartoti perdirbtą raudoną mėsą yra dar pavojingiau.
„Blogas“ maistas – ne visada blogai
Ar prisimenate posakį: viskas, kas skanu – nesveika? Džiugi naujiena – jis tikrai netiks visais gyvenimo atvejais. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad „blogas“ maistas dažnai net labai teigiamai veikia sveikatą.
Kaip ir kodėl?
Šokoladas. Šokoladas yra laikomas afrodiziaku, nes į jo sudėtį įeina l-argininas, pagrindinė Viagros sudedamoji dalis. Jis gali apsaugoti nuo širdies ligų, suskystinti kraują ir sumažinti cholesterolio kiekį.