Daktaras Ericas Bergas dalijasi devyniais maisto produktais, kuriuos reikia valgyti, kad išvalytumėte arterijas. Šių maisto produktų įtraukimas į savo racioną gali sumažinti galimai mirtinų sveikatos sutrikimų, tokių kaip širdies priepuoliai ir insultai, riziką.
Prie šių problemų labiausiai prisideda aterosklerozė, t. y. arterijų sustorėjimas ir sukietėjimas. Taip atsitinka, kai arterijose kaupiasi riebalai ir kitos medžiagos, kurios galiausiai trukdo kraujui lengvai tekėti.
Todėl labai svarbu palaikyti švarias arterijas. Vienas iš būdų tai padaryti – pakeisti mitybą. Daktaras Erikas Bergas atskleidė, kad yra devyni maisto produktai, kurie gali padėti „išvalyti“ ir „palaikyti“ arterijų sveikatą, rašo express.co.uk.
Produktai, padėsiantys palaikyti stabilią širdies veiklą
- Omega-3 rūgštys;
- pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus;
- tamsūs lapiniai žalumynai;
- Žali rauginti kopūstai;
- Migdolai;
- Raudona mėsa.
Kalbėdamas savo daugiau nei 11 milijonų „YouTube“ prenumeratorių, jis paaiškino kiekvieno iš šių maisto produktų naudą.
Omega-3
Jis rekomendavo vartoti maisto produktus, kuriuose yra daug omega-3 riebalų rūgščių. Tai riebios žuvys, tokios kaip lašiša ir sardinės, taip pat menkių kepenų aliejus, kurį galima vartoti kaip papildą.
Tai „labai labai svarbu“, – sakė jis. Dr. Bergas taip pat patarė valgyti konservuotas menkės kepenis.
Jis pridūrė: „Yra dar vienas dalykas, kurį aš nuolat vartoju, ir jūs tikriausiai girdėjote apie menkių kepenų aliejų, bet galbūt negirdėjote apie menkių kepenis. Aš tai darau, žinote, gal kartą ar du kartus per savaitę.“
Alyvuogių aliejus
Alyvuogių aliejus Alyvuogių aliejus turi daug puikių savybių širdies ir kraujagyslių sistemai, padedančių žmonėms išvengti aukšto kraujospūdžio.
Daktaras. Bergas paaiškino: „Alyvuogių aliejus yra labai svarbus ir naudingas: „Tai tikrai geri riebalai, juose gausu širdžiai naudingų endotelio ląsteles palaikančių medžiagų, ir jūs tikrai norite įsitikinti, kad tai yra ypač tyras alyvuogių aliejus iš vietovės ar ūkio, kuris tikrai rūpinasi savo alyvuogių aliejumi ir gerai jį gamina.“
Tamsiai žalios lapinės daržovės
Norint gauti kuo daugiau naudos iš šių daržovių, jis rekomendavo jas virti alyvuogių aliejuje. „Alyvuogių aliejumi galite patepti tamsiai žalias lapines daržoves ir taip išgauti fitonutrientus, nes daug fitonutrientų augaluose, ypač salotose, tirpsta riebaluose“, – sakė jis.
Rauginti kopūstai
Šiame raugintų kopūstų patiekale gausu vitamino K2 ir vitamino C, sakė jis. Daktaras Bergas tęsė: „Rauginti rauginti kopūstai yra labai svarbūs: tai geriausias man žinomas maisto produktas, turintis daugiausiai vitamino C. Todėl labai svarbu nepirkti pasterizuotų raugintų kopūstų buteliuose, reikia žalių“.
Migdolai
„Kitas širdžiai sveikas maisto produktas, kurį rekomenduosiu, yra migdolai. Norite tikėkite, norite ne, bet [juose] gausu magnio“, – sakė daktaras Bergas.
Kepenėlės
„Jautienos, vištienos ir menkės kepenėlėse yra „beveik visų maistinių medžiagų, kurias galite įsivaizduoti. Turiu omenyje beveik visus vitaminus, kurių ten yra dideli kiekiai. Jose yra folatų, kurių daug daržovėse, ir vitamino K2“.