paštetas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „paštetas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „paštetas“.
Atskleidė naminio pašteto receptą: skonis vertas 10 balų
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Grybų paštetas
Šią savaitę pristatome greito ir lengvo pagaminimo grybų paštetą.
Rekomenduoja paštetą pasigaminti namuose: pirktinio net nesinorės
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Receptas. Atvelykio sumuštinukai su sterilizuotu paštetu vaikams
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 1 vienetas juodos duonos (grūdėta, riekės) 30 gramų sviesto šiek tiek pašteto (Biovela) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Ant duonos didelės riekės užtepti sviesto, uždėti vandenyje virtą kiaušinio trynį ir jį ištepti ant viso sumuštinio. Užtepti paštetu ir supjaustyti. Vandenyje virti kiaušinio trynį, nepraleistą, reikia apie 5 min. Patogu tai daryti, kai baltymo reikia kitų patiekalų gamybai.
Receptas. Sumuštiniai su trumų ir artišokų paštetu
INGREDIENTAI: 9 riekės batono (prancūziškas) 1 pakelis varškės (kremas (be priedų)) 1 valgomasis šaukštas pašteto ((artišokų ir trumų)) 1 skiltelė česnakų 1 pundelis krapų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Česnaką ir krapus smulkiai supjaustome. Česnakus, artišokų ir trumų paštetą, varškės kremą dedame į vieną indą ir gerai išmaišius tepame ant jau paskrudinto batono, pabarstome krapais. Skanaus.
Receptas. Sumuštiniai su virta daktariška dešra ir sterilizuotu paštetu vaikams
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek dešros (Biovela) šiek tiek pašteto (Biovela) šiek tiek duonos (sumuštinių) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Ant duonos riekelės užtepti paštetą. Tada uždėti riekelę dešros. Agurkų griežinėlius persmeigti smeigtuku ir įsmeigti į sumuštinį. Skanaus.
Receptas. Įdarytos kiaušinių puselės su paštetu
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų 1 vienetas morkų (virtos, nedidelė) 7 vienetai kiaušinių (virti) 2 valgomieji šaukštai majonezo 120 gramų pašteto (Biovela) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius perpjauname per pusę ir trynius išimame. Trynius išplakame su paštetu, puse morkos, krapais ir smulkintais krapais. Šia užtepėle įdarome kiaušinių baltymų puseles. Puošiame majonezu, morkomis, žalumynais. Tinka kiaušiniu baltymai ar tryniai.
Receptas. Sumuštinukai su paštetu
INGREDIENTAI: šiek tiek pievagrybių (marinuoti) šiek tiek pašteto šiek tiek duonos (sumuštinių) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną perpjauti, paskrudinti, kiekvieną trikampėlį aptepti paštetu ir sudėti griežinėliais pjaustytus marinuotus pievagrybius.
Receptas. Krepšeliai su paštetu
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų šiek tiek petražolių 20 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) 20 vienetų kiaušinių (putpelių) 400 gramų pašteto (Biovela) 40 vienetų tešlos (pyragėliai, kepti) Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Į pyragėlius pridėkite pašteto. Puoškite virtų putpelių kiaušinių bei pomidorų puselėmis. Puoškite žalumynais.
Receptas. Įdaryti kiaušiniai su paštetu
INGREDIENTAI: šiek tiek petražolių 6 vienetai kiaušinių šiek tiek majonezo 100 gramų pašteto (Biovela) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame kiaušinius, nulupame, pjauname pusiau. Išimame kiaušinio trynį ir sumaišome su majonezu bei Biovelos paštetu. Gautą masę dedame į kiaušinio baltymo puseles. Puošiame petražolėmis.
Receptas. Lietiniai su sterilizuotu paštetu
INGREDIENTAI: 1 vienetas paprikų 2 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė pieno šiek tiek druskos 50 mililitrų aliejaus 240 gramų pašteto (Biovela) 1 sauja svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, pieno, druskos ir miltų sumaišome tešlą ir iškepame lietinius. Papriką ir svogūno laiškus apkepame ir sumaišome su paštetu. Į lietinių vidų dedame įdaro ir suvyniojame. Aliejuje apkepame iš abiejų pusių.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Pyragėliai su pašteto įdaru
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų (maži) šiek tiek šalavijų 2 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių šiek tiek druskos 140 gramų pašteto (Biovela) 300 gramų tešlos (sluoksniuota) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Skanus ir išvaizdus patiekalas Velykoms. Galima daryti ir su vištos kiaušiniais, bet jie didoki. Tinka tiek vištų, tiek gyvulių kepenys. Aš gaminau iš kiaulės kepenų.
Receptas. Dieviškasis šaukštas
INGREDIENTAI: šiek tiek ikrų šiek tiek žalumynų šiek tiek pašteto PARUOŠIMO BŪDAS: Ant dugno šaukšto dėsime salotą ar kitą kokį žalumyną, ant jo paštetą, o jį papuošime ikrais.
Receptas. Sumuštinukai su paštetu
INGREDIENTAI: šiek tiek petražolių šiek tiek pomidorų pastos (vyšniniai) 80 gramų pašteto (Biovela) 4 vienetai duonos (sumuštinių, riekelės) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną paskrudinkite orkaitėje (3-4 min. 180-200 laipsnių) arba skrudintuvėje. Ant duonos tepkite paštetą ir dėkite pomidoriukų puseles bei petražoles.
Paštetą pasigaminkite namuose: atskleidė paprasčiausią būdą
Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė pavasarį įsileisti ne tik į savo širdis, bet ir į lėkštes. Tomas nustebino ypatingo skonio svogūnų laiškų duonele bei kvapniu paštetu, o Vylius – spalvingomis salotomis, kurios puikiai tiks visiems, kurie prieš vasarą susirūpino savo mityba.
Istorinės virtuvės žinovas Tomas pasakojo, kad pavasarį vis daugiau bičiulių jo teiraujasi, kaip pagaminti tobulą paštetą.
Pavasaris ne tik už lango, bet ir lėkštėje: žalsva duonelė iš natūralių ingredientų
Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvies pavasarį įsileisti ne tik į savo širdis, bet ir į lėkštes. Tomas ketina nustebinti ypatingo skonio svogūnų laiškų duonele bei kvapniu paštetu, o Vylius – spalvingomis salotomis, kurios puikiai tiks visiems, kurie prieš vasarą susirūpino savo mityba.
Siūlo išbandyti kitokį paštetą: greitai ir lengvai pasigaminsite patys
Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu
Naminis tepamas vištienos kepenėlių paštetas su subtiliu brendžio aromatu. Ingredientai: 550 g vištienos kepenėlių 100 g sviesto + 100 g apliejimui 4 česnako skiltelės 2 nedideli svogūnai 50 g Parmos kumpio (arba bekono) 100 ml brendžio 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių 2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus Druskos Spalvotų pipirų – skoniui ir papuošimui Keli lauro lapai (papuošimui) Iš šio kiekio išeina du vidutinio dydžio indeliai Gaminimas: Keptuv...
Baklažanų paštetas
Itin gurmaniškas užkandis.
Jums reikės: Baklažanas Česnakas Raudonasis svogūnas 10 skiltelių saulėje džiovintų pomidorų
Paruošimas:
Taip pat reikės: šviežių petražolių ir čiobrelių šakelių, poros šaukštelių balzaminio acto, šaukštelio grūdėtųjų garstyčių.
Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti 0,5 cm dydžio kubeliais, pabarstyti druska ir palikti per naktį. Prieš gaminant patiekalą, gabaliukus reikėtų nuplauti ir palikti sietelyje nuvarvėti.
Keptas kepenų paštetas
Gardu ir sveika.
Jums reikės: 1 kg kiaulienos kepenų 2 kiaušiniai 600 gr šoninės 1 st sultinio
Paruošimas:
Išvirkite kepenis ir šoninę. Viskq sumalkite. Įpilkite sultinio stiklinę ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, paprieskoniuokite ir viską labai gerai išplakite, kol masė pašviesės. Pilkite į kepimo formą ir kepkite apie 40 min. Palikite gerai atvėsti. Pjaustykite gabalėliais ir tiekite kaip užkandį.
Vegetariškas sojų paštetas
Vegetarišką mitybą propaguojantys asmenys dažnai pritrūksta produktų pasiūlos Lietuvoje. Tad daugumą bemėsių gardėsių tenka gamintis patiems. Siūlome išbandyti sojų paštetą!
Ingridientai:
Soja, 200 gramų Pievagrybiai, 500 gramų Svogūnai, 4 vienetai Kiaušiniai, 3 vienetai Salierai, 2 vienetai Petražolės, truputį Aliejus, truputį Prieskoniai, truputį Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Gaminimas:
Nuplautus pievagrybius supjaustykite ir apkepinkite 4 šaukštuose...
Brokolių paštetas su kumpiu
Nekasdieniškas pašteto paruošimas.
Ingredientai: 300 g brokolių (Brokoliai) 100 g sviesto 1 šaukštas citrinų sulčių druskos pipirų muskatų 200 g virto arba rūkyto kumpio
Gaminimas:
Brokolius supjaustome žiedeliais, pamerkiame į pasūdytą vandenį, palaikome 15min., o po to išverdame kitame pasūdytame vandenyje. Atvėsusius brokolius sumalame mėsmale. Į minkštą sviestą įberiame prieskonių supilame citrinų sultis ir dalimis, nuolat maišydami, dedame brokolius.