Istorinės virtuvės žinovas Tomas pasakojo, kad pavasarį vis daugiau bičiulių jo teiraujasi, kaip pagaminti tobulą paštetą. „Paštetas yra unikalus, o jį padaryti tikrai nėra sudėtinga – reikia žinoti tik kelias taisykles“, – sakys jis.
Anot virtuvės šefo, paštetą galima ruošti net keliais būdais, o laidos žiūrovams jis parodė populiaresnį – kai jau paruoštą, ištroškintą ir iškeptą mėsą reikia sutrinti ir sustingdyti. Tomas savo paštetui pasirinko anties kepenėles.
Ir nors paštetas laikomas prancūzišku patiekalu, Tomas atskleidė ir vieną netikėtą faktą. „Istoriškai į Lietuvą netgi buvo atkeliavusi atskira paštetininko profesija. Padaryti paštetą yra menas – tikrai ne bet kas gali pagaminti gerą paštetą, kuris išlaikytų ir spalvą, ir formą, ir dar būtų skanus“, – sakė jis.
Antienos paštetas su svogūnų laiškų duonele
Nesudėtingas būdas, kaip paruošti namuose antienos paštetą. Paštetas tiekiamas su svogūnų laiškų duonele – puikus skonis ir nesudėtingas paruošimas nustebins kiekvieną.
Visą receptą pamatykite čia:
O štai grilio ekspertas Vylius ruošė salotas su jautienos nugarinės sausai brandintu steiku (lietuviškai dar vadinamu didkepsniu). „Steiką ruošiu ne taip, kaip visada – aš jį kepsiu ilgai, ant didelės temperatūros, o prieš tai šiek tiek pamarinuosiu, ir tame pačiame marinate kepsiu. Tai suteiks galimybę jį valgyti ir po to, jau atvėsusį“, – sakė virtuvės šefas.
Salotos su jautiena ir barbekiu padažu
Pavasariškai spalvingos, labai gardžios ir nesudėtingai paruošiamos salotos su jautiena ir puikiu barbekiu padažu. Abejingų tikrai nepaliks.
##UArticlesInsert_Video_getVideo_tv3Play/11564601/autoplay=0#