Virtuvės šefas Tomas Rimydis šįkart gamino ypatingo skambesio patiekalą „vafllainius“, o Vylius Blauzdavičius atskleidė tradicinį savo šeimos patiekalą – ypatingai paruoštų karštų sumuštinių receptą, idealiai tiksiantį lėtiems savaitgalio rytams.
Vaflainiai patiks vaikams
Kaip laidoje pasakojo Tomas, jo patiekalo pavadinimas kilo nuo dešrainio. „Vaflainyje įprastą dešrainio bandelę pakeisime nesaldžiu vafliu, o į vidų įdėsime naminę dešrelę. Įdarui labai tiks kalakutienos šlaunelių mėsa. Taip pat įdarui reikės daržovių – morkos, svogūno, česnako ir prieskoninių žolelių. Visa tai pasikepinsime ant alyvuogių aliejaus“, – receptu dalinosi virtuvės šefas.
Anot jo, gaminant tokį patiekalą, į vafliams skirtą tešlą reikia įdėti daugiau sviesto. Kiaušinių ir sviesto santykis turėtų būti kone identiškas. Miltų reikėtų naudoti nedaug, o pats Tomas tešlai dar naudoja kefyrą, bet galima naudoti ir jogurtą ar grietinę.
Kadangi vafliai turėtų būti sūrūs, į juos virtuvės šefas įdės ne tik druskos, bet ir meksikietiškų prieskonių. Būtent meksikietiški aromatai, pasak šefo, patinka daugumai vaikų. Tiesa, meksikietiškus prieskonius jis naudos ir savo patiekalo įdarui, ne tik vaflių tešlai.
Puikaus skonio pusryčiams – vaflainis su kalakutienos dešrele. Dešrelę visiškai nesudėtinga paruošti patiems namuose, o tikrai sužavi skoniu.
UArticlesInsert_Video_getVideo_tv3Play/11548691/autoplay=0#