Vegetarišką mitybą propaguojantys asmenys dažnai pritrūksta produktų pasiūlos Lietuvoje. Tad daugumą bemėsių gardėsių tenka gamintis patiems. Siūlome išbandyti sojų paštetą!
Ingridientai:
Soja, 200 gramų
Pievagrybiai, 500 gramų
Svogūnai, 4 vienetai
Kiaušiniai, 3 vienetai
Salierai, 2 vienetai
Petražolės, truputį
Aliejus, truputį
Prieskoniai, truputį
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Gaminimas:
Nuplautus pievagrybius supjaustykite ir apkepinkite 4 šaukštuose aliejaus.
Suberkite sukapotus svogūnus ir kartu patroškinkite. Petražolę bei salierus nuplaukite, nulupkite ir išvirkite. Pievagrybius, daržoves ir sojas sumalkite mėsmale, įmeskite trynius, pagardinkite, išmaišykite. Baigiant atsargiai išmaišykite su standžiai išplaktais baltymais. Sudėkite į taukais išteptą formą.
Kepkite orkaitėje 30-40 min. Patiekite karštą su žalių daržovių salotomis arba šaltą su totorišku ar krienų padažu.