Skanus ir išvaizdus patiekalas Velykoms. Galima daryti ir su vištos kiaušiniais, bet jie didoki. Tinka tiek vištų, tiek gyvulių kepenys. Aš gaminau iš kiaulės kepenų.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 800 gramų kepenų
- 10 vienetų putpelių kiaušinių (virtų)
- 2 vienetai svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 50 gramų sviesto
- 50 gramų grietinėlės
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
- 4 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
- 4 žiupsneliai laurų lapų
- 2 žiupsneliai juodųjų pipirų
- 2 žiupsneliai rozmarino
- 2 žiupsneliai bazilikų
- 2 žiupsneliai mairūnų
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais. Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
- Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Galime kepti ir formoje.
- Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
REKLAMA