Itin gurmaniškas užkandis.
Jums reikės:
- Baklažanas
- Česnakas
- Raudonasis svogūnas
- 10 skiltelių saulėje džiovintų pomidorų
Paruošimas:
Taip pat reikės: šviežių petražolių ir čiobrelių šakelių, poros šaukštelių balzaminio acto, šaukštelio grūdėtųjų garstyčių.
Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti 0,5 cm dydžio kubeliais, pabarstyti druska ir palikti per naktį. Prieš gaminant patiekalą, gabaliukus reikėtų nuplauti ir palikti sietelyje nuvarvėti.
Keptuvę įkaitinti su trupučiu aliejaus (arba dar geriau - alyvuogių aliejaus), pakepinti smulkintus česnakus iki rusvumo, suberti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepti, kol jie paskrunda.
Tada į keptuvę suberti paruoštus baklažanus ir kepinti / troškinti, kol jie suminkštėja.Supjaustyti džiovintus pomidorus mažais gabaliukais ir taip pat sudėti į troškinį. Kai baklažanai suminkštėja, suberti pradžioje minėtus prieskonius ir patroškinti keletą minučių, kad skoniai persimaišytų.
Šiek tiek atvėsusį patiekalą sumalti mėsmale arba susmulkinti smulkintuvu (blenderiu).
Patiekti galima tiek karštą, tiek šaltą, kaip užkandį prieš pagrindinį patiekalą. Skaniausia - su paskrudintu batonu.