Ingredientai:
550 g vištienos kepenėlių
100 g sviesto + 100 g apliejimui
4 česnako skiltelės
2 nedideli svogūnai
50 g Parmos kumpio (arba bekono)
100 ml brendžio
1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus
Druskos
Spalvotų pipirų – skoniui ir papuošimui
Keli lauro lapai (papuošimui)
Iš šio kiekio išeina du vidutinio dydžio indeliai
Gaminimas:
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakaitinti smulkintą svogūną bei česnaką.
Po kellių minučių sudėti smulkintą Parmos kumpį arba bekoną bei nuplautas, nusausintas kepenėles. Pakepinti apie 10 min, kol kepenėlės bei kumpis apkeps.
Viską keptuvės turinį supilti į indą. Keptuvę grąžinti ant ugnies, įdėti sviesto gabalėlį, palaukti kol ištirps, supilti brendį bei pakaitinti apie 1 minutę.
Supilti prie kepenėlių, įberti maltus spalvotus pipirus, druską, džiovintus čiobrelius bei paprikos miltelius. Viską susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės.
Masę supilstyti į indelius. Ant viršaus galima uždėti kelis lauro lapelius bei užbarstyti spalvotų pipirų. Kad paštetas netamsėtų bei ilgiau išliktų šviežias užliekite tirpintu sviestu.
Laikyti šaldytuve.
Paštetas idealiai tinka su grūdėta duona bei rūgštaus obuolio skiltele.