nesveikas maistas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „nesveikas maistas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „nesveikas maistas“.
Kuo greičiau išmeskite šiuos produktus: jie – širdies nuodas
Mėsainiai, keptos bulvytės, picos ir kiti patiekalai nors ir yra laikomi vienais nesveikiausių, tačiau gana dažnai nugula ant mūsų stalo. Visgi, kokią realią įtaką organizmui daro dažnas tokio maisto vartojimas?
Apie tai papasakojo dietologas Mantas Liekis, kuris atskleidė, kokias ligas galima išsivystyti dėl reguliaraus nesveiko maisto vartojimo, bei paaiškino, kaip pasigaminti sveikesnes tokio maisto alternatyvas.
Mėsainiai
Pirmasis patiekalas sąraše – mėsainiai.
Šis patiekalas – tikras nuodas širdžiai: ragina valgyti vis rečiau
Kebabas – tai turkiškas valgis, kuriame į lavašą yra sudedama mėsa, daržovės, kiti norimi priedai, o turinys užpilamas padažu. Pažvelgus į greito maisto užkandinių, kurios savo meniu klientams siūlo kebabus, sąrašą Lietuvoje, galima suprasti, kad tautiečiai yra išties pamėgę šį turkišką valgį.
Visgi, šis patiekalas yra laikomas vienu iš itin nesveikų valgių.
Šis maistas didina vėžio tikimybę: suserga vis daugiau jaunesnių nei 45 metų amžiaus žmonių
Gydytojas atskleidė, kad tarp žmonių padaugėjo vėžinių susirgimų, ir teigė, kad kiekvienas naujas į jų kliniką atvykęs pacientas yra jaunesnis nei 45 metų. Daktaras Nicholas DeVito, Šiaurės Karolinos (JAV) Djuko universiteto onkologas, teigė, kad jis ir jo kolega pastaraisiais metais pastebėjo pokytį tarp žmonių, įeinančių pro jų klinikos duris. Daktaras teigia, kad klinikoje lankosi vis daugiau jaunesnių žmonių, susirgusių dėl nesveiko maisto.
Beveik 75 proc.
Tokį maistą siūlo ženklinti kaip cigarečių pakelius: jis gali negrįžtamai pakenkti jūsų sveikatai
Kalbėdamas Tarptautiniame nutukimo kongrese „Nutukimas 2024“, San Paulo universiteto mitybos ir visuomenės sveikatos profesorius Carlosas Monteiro perspėjo, kad itin perdirbti maisto produktai (angl.
Mokslininkai įspėja: nesveikas maistas tiesiogiai susijęs su didesne vėžio rizika
Mokslininkai mano, kad jiems pavyko atskleisti, kaip nesveiko maisto vartojimas didina vėžio riziką. Singapūre atliktame tyrime buvo nagrinėjamas metilglioksalio – junginio, išsiskiriančio organizmui skaidant saldų ir riebų maistą, – poveikis genui, padedančiam kovoti su augliais.
Ragina kuo greičiau atsisakyti 3 produktų: jie kenkia sveikatai
Keli populiarūs maisto produktai žiemos ligų sezono metu atneša daugiau žalos nei naudos, todėl gydytojas neurologas ragina kuo greičiau jų atsisakyti.
Žiemos laikotarpiu beveik neįmanoma išvengti tokių ligų kaip peršalimas ir gripas. Pastaraisiais metais Covid-19 tampa dar viena sezonine liga. Taip yra dėl to, kad šioms infekcijoms labai tinka šaltis, be to, daug daugiau laiko praleidžiame uždarose patalpose su kitais žmonėmis.
Kuo greičiau nustokite kasdien valgyti šį produktą: jis nėra toks sveikas, kaip atrodo
Neseniai buvo išplatinta informacija, kad Lietuvoje dažnas lietuvis ryte valgo sausus pusryčius, o ypač juos mėgsta vaikai. Tokia informacija liūdina sveiko maisto žinovus.
Šią savaitę buvo paskelbti naujausios „Baltijos tyrimų“ apklausos rezultatai, kurie rodo, jog daugiau nei trečdalis Lietuvos gyventojų perka sausus pusryčius, o šeimos, turinčios vaikų, juos perka du kartus dažniau nei tos, kurios jų neturi.
„Žinoma, kad sausi pusryčiai nėra sveikiausias pasirinkimas.
Kardiologas niekada nevalgo šių produktų: ragina atsisakyti visiems
Visi žino, kad sveika mityba yra sveiko gyvenimo pagrindas, tačiau dėmesio reiktų skirti ne tik tam, ką reikia įtraukti į savo mitybos režimą. Kardiologas atskleidė populiarius maisto produktus, kurie gali atnešti daugiau žalos nei naudos jūsų širdžiai ir kraujagyslėms ir kurių reikėtų vengti.
Gydytojas įspėjo, kad maistas, kuriame gausu sočiųjų riebalų, druskos ir cukraus, gali pakenkti jūsų širdžiai.
Vyras 100 dienų valgė vien tik greitą maistą: jo pokyčiai pribloškia
Greito maisto gerbėjas atskleidė, kas nutiko po to, kai 100 dienų pusryčiams, pietums ir vakarienei jis valgė vien tik greitą maistą – jo pokyčiai pribloškia, o jis pats teigia, kad net numetė svorio.
Dauguma iš mūsų mano, kad kai bandome numesti net ir kelis nereikalingus kilogramus, reikėtų atsisakyti greito maisto. Tačiau amerikietis Kevinas nusprendė patikrinti, ar gali atsikratyti svorio valgydamas greitą maistą, rašo thesun.co.uk.
Įspėja dėl šių ledų: tokių nepirkite – pakenksite sau
Ledai vasarą tampa bene populiariausias desertas, nuo kurio gausaus pasirinkimo parduotuvėje tiesiog raibsta akys. Viena šio deserto porcija didelės žalos jūsų kūno linijoms ir organizmui nepadarys, tačiau specialistai jais piktnaudžiauti nepataria. Kaip dažnai galima mėgautis ledais ir kokius rinktis sveikiausia, naujienų portalui tv3.lt papasakojo biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė.
REKLAMA
REKLAMA
Įspėja nesveiko maisto mėgėjus: štai, ką tai išduoda apie jūsų organizmą
Potraukis maistui yra intensyvus, neįveikiamas ir daugeliu atveju nesukontroliuojamas, tačiau tai atskleidžia svarbią informaciją apie tai, kas vyksta jūsų organizme.
Australijos dietologės Alisa ir Danni, tinklaraščio „123 Nourish Me“ kūrėjos teigia, jog dažnas noras valgyti tam tikrą maistą sukeliamas būtinų mineralų trūkumo, kuris, bėgant laikui, gali sukelti rimtų sveikatos problemų, rašo „The Daily Mail“.
„Potraukis valgyti yra puikus ženklas, parodantis, ko trūksta jūsų kūnui.
Nesveiko maisto valgymas: perspėja apie sukeliamą riziką
Į savo mitybą įtraukus nesveiko maisto gaminius ir valgant tik juos, vos per savaitę tai gali žaibiškai pakenkti jūsų atminčiai ir savikontrolei, rašo iflscience.com.
Atlikti tyrimai rodo, kad mityba, į kurią yra įtraukti tik vafliai, mėsainiai, saldūs dribsniai ar kiti koloringi, greitai paruošiami produktai, gali pakenkti jūsų hipokampo (aut. past. – svarbi smegenų dalis, atsakinga už mokymąsi, atmintį, emocijų valdymą ir kt.
Kodėl pasaulio futbolo čempionato finalo stebėjimas gali kainuoti jūsų gyvybę?
Jau šiandien Rusijos sostinėje Maskvoje paaiškės stipriausia šio pasaulio futbolo čempionato komanda. Į kovą dėl pagrindinio turnyro trofėjaus stos Prancūzijos ir Kroatijos nacionalinės rinktinės. Emocingai vykusiame pusfinalyje kroatai per pratęsimą 2:1 palaužė anglus ir pirmą kartą šios mažos šalies istorijoje pateko į planetos pirmenybių finalą.
Skurdi mityba mokyklose gali kainuoti vaikų sveikatą
Kol dauguma rūpinasi ką valgo ir ko ne darželinukai, panašu, jog moksleivių mityba - užmiršta. Ar iš tiesų žinote ką jūsų vaikas valgo mokyklos valgykloje? Sveikatos specialistai tikina, jog moksleivių mityba ugdymo įstaigose – skurdi. Patiekalai gaminami per riebiai, dažnai naudojami ne tik vaikų sveikatai nenaudingi, bet ir kenksmingi produktai.
Kokio maisto būtina vengti senstant?
Šiandien viena iš pagrindinių mirtingumo priežasčių yra lėtinės neinfekcinės ligos, kaip cukrinis diabetas, vėžys, širdies ir kraujagyslių bei kitos ligos, kurias nulemia gyvenimo būdas. Dietistės Rūtos Symenaitės teigimu, žmonės su šiomis ligomis pradeda kovoti gana vėlai ir tik itin pablogėjus sveikatai atkreipia dėmesį į savo mitybą bei fizinį aktyvumą.
Maisto technologė išsakė nuomonę apie maistą grilyje
Maistas, keptas grilyje, ypač populiarus vasarą. Tačiau maisto technologijos ekspertai įspėja, kad apkeptas, apskrudintas iki tamsios ar net juodos spalvos maistas nėra sveikatai palankus. Anot jų, tai – nesveikas maisto perkepimas, kada iškyla vėžinių susirgimų riziką ir prarandama jo maistinė vertė: mineralinės medžiagos bei vitaminai. Maisto technologė, organizacijos ,,Sveikatai palankus“ įkūrėja Raminta Bogušienė sako, jog kepant sveiką maistą grilyje iškyla grėsmė jį paversti nesveiku.
Mitybos specialistė pataria, kaip sustabdyti norą nuolat užkandžiauti
Nuolatinis užkandžiavimas dažnai tampa sunkiai pastebimu įpročiu, dėl kurio vėliau stebimės, kodėl nepavyksta atsikratyti nereikalingų kilogramų. Be abejo, šiam malonumui dažniausiai renkamės įvairius saldumynus, miltinius ar sūrius užkandžius, kurie ne tik dailios figūros, tačiau ir bendros mūsų sveikatos priešai.
Nuolat norite valgyti? Pagaliau atskleidė, kaip suvaldyti besaikį apetitą
Emocinio valgymo problema, kada norint save nuraminti, griebiamės maisto, šiandien gana dažna. Nesveiki užkandžiai, saldumynai, greitas maistas – visu tuo bandome šalin nuvyti blogą nuotaiką ar užpildyti vidinę tuštumą. Ilgainiui tai gali tapti taip nesuvaldoma, kad ims kamuoti įvairios ligos ir dar blogesnė emocinė būsena. Psichologė Kristina Piročkinienė pasakoja, kada ir dėl kokių priežasčių žmones ima kamuoti emocinis valgymas ir kaip su juo savarankiškai kovoti.
Nuodai lėkštėje: koks maistas sutrumpina jūsų gyvenimą
Norint gyventi sveikiau ir kiek įmanoma ilgiau, pirmiausia būtina iš savo mitybos raciono išbraukti kenksmingiausius produktus. Toks maistas daugeliui yra tapęs toks įprastas, kad net nesusimąstome, jog kasdien nuodijame ir žalojame save. Taip besimaitindami nuolat rizikuojame susirgti sunkiausiomis ligomis ir savo noru trumpiname gyvenimo trukmę. Saldumynai Mitybos specialistė Jūratė Gliožerienė įsitikinusi, jog žmonėms būtina nedelsiant susimąstyti apie per didelį cukraus vartojimą kasdien.
Užkandinėje dirbanti mergina išvyta iš parduotuvės: smogė skaudžiausiu būdu
Ši jauna mergina Gemma Hilton vos per keletą metų priaugo tiek svorio, kiek, kaip pati sako, niekada nebūtų pagalvojusi. Visą gyvenimą liekna buvusi mergina studijų metais pradėjo dirbti greitojo maisto užkandinėje „McDonald's“. Mergina vos per kelis mėnesius, valgydama šokoladus, traškučius ir sumuštinius, priaugo ženkliai per daug svorio... bent jau taip pati sako. Kaip rašoma „The Mirror“, lemiama akimirka išaušo tada, kai mergina patyrė didžiulę gėdą persirengimo kambaryje.
Sužinokite tiesą, kaip greitas maistas žaloja organizmą
Apie greito maisto daroma žalą organizmui girdime daug, tačiau vos ne kiekvieną dieną pas daugumą maisto racione atsiranda koks nors nesveikas valgis, o šalyje nutukusių žmonių skaičius vis auga. Treneris, mitybos konsultantas Mantas Panavas pasakoja, kodėl taip sunku atsispirti greitam maistui ir kokią įtaką mūsų sveikatai turi konkretūs produktai. „Sveiką mitybą propaguojančiam žmogui, vieną kartą per savaitę pasilepinti greitu maisto nieko blogo.
Nevaldomas persivalgymas vakarais – viena taisyklė gali viską pakeisti
Persivalgymas vėlai vakare – dažna įtemptu gyvenimo ritmu gyvenančių žmonių problema. Intensyviai dirbant pamirštamas mitybos režimas, griebiamasi greito maisto, o vėliau būkštaujama dėl sparčiai augančio svorio ir prastos sveikatos. Po darbo dienos grįžus namo ir pagaliau atsipūtus, kad ir kaip stengiamės save suvaldyti, vakaras baigiasi persivalgymu. „Žmogaus dienos racioną turi sudaryti 5 valgymai, tai yra 3 pagrindiniai bei 2 užkandžiai.
Svajonių dieta: valgydami greitą maistą galite sulieknėti
Naujausi tyrimai atskleidė, kad pačiu nesveikiausiu anksčiau laikytas greitas maistas iš tiesų nėra toks kenksmingas, nei manyta. Šias išvadas pavyko pasiekti pasitelkus net 15 tūkst. žmonių patirtį visame pasaulyje, rašoma „The Independent“. Tiesa, greitas maistas nėra toks kenksmingas tik tuo atveju, jeigu jis yra miksuojamas su vadinamosios Viduržemio jūros dietos elementais. Pavyzdžiui, vaisiais, daržovėmis, žuvimi ir kitu nerafinuotu maistu.
Tiksinti bomba Lietuvos mokyklų kiemuose – kebabai ir mėsainiai
Ne retai šiuolaikiniai tėveliai žino, kad vaikų mityba vienas esminių aspektų garantuojančių jų vaikų geresnius mokymosi rezultatus, sveikatą bei turi įtakos emocinei ir psichologinei būsenai. Išleisdami savo vaikus į mokyklą, jie tikisi, kad vaikų mityba bus pasirūpinta. Žinoma, valstybės sveikatos politika ypatingą dėmesį skiria vaikų mitybai ugdymo įstaigose ir nuolat tobulina teisės aktus, atsižvelgdami į naujausius mokslinius tyrimus ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas.
Laikykitės, kad nesupykintų: vyrukas sušlamštė 25 mėsainius per 22 minutes
Taip, jūs perskaitėte teisingai – šis vyrukas nusprendė į savo skrandį sukišti net 25 „Big Mac“ mėsainius, užsigerdamas tik vandeniu. Ir visa tai – per 22 minutes. Atrodo neįveikiama? Tik ne šiam vyrukui su juodu raiščiu ant kaktos! Mattas Stonie tokiam eksperimentui pasiryžo žinodamas, jog vienam amerikiečiui yra pavykę suvalgyti 17 tokių mėsainių per valandą. „Kodėl gi nesumušus šio rekordo?“, - pagalvojo vyrukas ir išleidęs 130 dolerių, namo parsivežė visą dėžę nesveiko maisto.
Motinos siaubas: šiuolaikiškoje pasakoje vaikams – smurtas, alkoholis ir cigaretės
Jau senokai tendencija tapo tai, jog klasika vadinamiems dalykams suteikiamas naujas – modernumo – veidas. Tvirtinama, kad taip jie prikeliami naujam gyvenimui ir vėl tampa kaip niekada populiarūs. Pasirodo, į šią kategoriją tikrai patenka ir vaikiškos pasakos. Penktadienio vakarą į tv3.lt redakciją kreipėsi jauni tėvai, kuriuos labai nemaloniai nustebino dovanų gauta pasakų knygelė.
„Sveikas maistas“ pagal lietuvius: čipsai, mėsainiai ir kebabai
Europos Sąjungoje Lietuva pirmauja pagal infarktų ir insultų skaičių. Medikai sunkius sveikatos sutrikimus sieja su augančiu tukimu. Nepaisant to, prekybos centruose ir toliau masiškai perkami bulvių traškučiai, o greito maisto užeigos išgyvena aukso amžių. Mitybos specialistai tikina, kad žmones vartoti nesveiką maistą verčia ne tik jame esantys skonio stiprikliai, bet ir šalies praeitis. Čipsai – nesveika. Vaikystėje tokia fraze tėvai mokė ne vieną vaiką.
Sunku patikėti, kad žmonės tai valgo... (II)
Gal ir nesate didelis gurmanas, tačiau juk kiekvienam kartais norisi paragauti ko nors naujo. Bet ar verta ragauti viską, kas įdomu ar egzotiška? Internetinis dienraštis crackedhistory.com įvardijo 10 patiekalų, kurių paragavimui reikia apsisprendimo.
Lietuviai vengia daržovių ir kemša riebalus
Kas penkerius metus Lietuvoje atliekamo Gyventojų faktinės mitybos tyrimų išvada kiekvieną kartą ta pati: mūsų mityba nėra sveika ir nėra sveikatinanti. Nors lietuviai, rodos, turi pakankamai žinių, kaip sveikai maitintis ir ką daryti, kad mityba būtų įvairi, visavertė, teorija su praktika labai smarkiai prasilenkia. Pakankamai vaisių valgo tik kas ketvirtas lietuvis Lietuviai niekaip neįpranta vartoti reikiamo kiekio šviežių vaisių, daržovių ir grūdinių produktų.
Į galvą šovė mintis apmokestinti nesveiką maistą
Vismantas Žuklevičius Valdžios ketinimai didinti alkoholio akcizus suduotų skaudų smūgį šalies alkoholio pramonei, ypač alaus, kurio visas gamybai naudojamas žaliavas išaugina Lietuvos žemdirbiai. Automobilių apmokestinimas paliestų bene visus valstybės namų ūkius. O štai produktų, kuriuose yra daug riebalų, cukraus ar druskų, apmokestinimas ne tik niekam nekliūtų, bet ir skatintų Lietuvos visuomenę rinktis sveikesnį maistą.
Kanados gydytojai pasiūlė kenksmingą maistą iliustruoti „baisiais“ paveikslėliais
Ontarijo medicinos organizacija (Ontario Medical Association, OMA) pasiūlė eiti kampanijų prieš rūkymą keliu. Nuo šiol riebių bei saldžių produktų pakuotėse bus skelbiama informacija apie jų žalą kartu su tikroviškomis iliustracijomis, pranešama OMA tinklapyje.
Per specialiąją prezentaciją antradienį medikai pristatė kelis pakuočių su perspėjamaisiais paveikslėliais maketus.
Greitas maistas siejamas su silpnaprotyste
Švedijos mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai liudija, kad gali egzistuoti ryšys tarp greito maisto vartojimo ir padidinto pavojaus susirgti nepagydoma Alzheimerio liga.Švedijos Karolinska medicinos universitete atlikti tyrimai su laboratoriniais gyvūnais taip pat suteikė viltį su šia sunkia liga kovojantiems specialistams, kad ateityje jos bus galima išvengti, skelbia „Sciencedaily.com“.
Alzheimerio liga yra labiausiai paplitusi silpnaprotystės forma.
Mokestis už nutukimą – ne išeitis?
Skaičiuodami milijardus kainuojančias nutukusių žmonių gydymo išlaidas ir siekdami spręsti nutukimo sukeltas problemas pasaulio specialistai vis dažniau prabyla apie vadinamąjį „mėsainių“, arba „riebalų“, mokestį.
Toks mokestis praėjusių metų pabaigoje buvo įvestas Danijoje papildomai apmokestinant visus sočiųjų riebalų turinčius produktus. Apie tokio mokesčio būtinybę kalba ir kitos šalys – tarp jų ir Didžioji Britanija, kur nutukimas tampa vis opesne visuomenės problema.
Nauja mada – perdėtas gąsdinimas nesveiku maistu
Pastaruoju metu apstu straipsnių ir reportažų apie nesveiką, pavojingą maistą, E priedus. Kartais tikrai sunku susigaudyti, kas tiesa, o kas ne, ir išsirinkti tinkamų maisto produktų.
Dabar gyvename pertekliaus laikais
Žmonės niekada nesimaitino tobulai. Iki XX a. vidurio didžiausia problema buvo visaverčio maisto stoka. Žmonės valgė bet ką, tiksliau – tai, ką turėjo. Galėjo net visą dieną valgyti vienodą maistą, pavyzdžiui, vien duoną.
Ar veikia bandelių ir traškučių pašalinimas iš mokyklų?
Pernai vasarą sveikatos apsaugos ministras patvirtino naują moksleivių maitinimo tvarką. Pagal ją iš mokyklų valgyklų turėjo pranykti maistas, turintis daug sočiųjų riebalų, cukraus ar druskos, kenksmingų cheminių ar nervų sistemą stimuliuojančių medžiagų, genetiškai modifikuotų komponentų ir kitų nepageidaujamų sudėtinių dalių.
Be to, buvo pateikti ir moksleivių maitinimo planai.
Pasaulio vyriausybės imsis griežtesnių priemonių dėl nutukimo?
Ekspertai sako, kad valstybės turi pradėti įgyvendini priemones, tokias, kaip didesni mokesčiai nesveikam maistui, kurios pažabotų augančius nutukimo skaičius.
Tarptautinė mokslininkų grupė, kuri publikavo seriją straipsnių šia tema viename iš svarbiausių mokslinių žurnalų apie mediciną „The Lancet“, pareiškė, kad nė vienoje šalyje valdžia dar nesiėmė rimtų veiksmų, kurie spręstų problemą.
Smarkiai pasikeitusioje visuomenėje daug sunkiau praktikuoti sveiką gyvenimo būdą.
Fergie: ne nėščia, bet stora
Grupės „Black Eyes Peas“ žvaigždė Fergie kaltina savo nuolat kintantį svorį dėl gandų apie nėštumą.
Dainininkė, ištekėjusi už aktoriaus Josho Duhamelo, reguliariai nugirsta gandų, kad ji laukiasi savo pirmojo vaiko ir šių paskalų niekaip negali atsikratyti.
Fergie įsitikinusi, kad tokie gandai ima sklisti būtent tada, kai ji priauga svorio, nes negali atsispirti greitam maistui.
„Manau, kad žmonės mano, jog esu nėščia todėl, kad mano svoris nuolat svyruoja. Turiu bėdų su valia.
Seksualiausia pasaulio moteris R. Huntington-Whiteley dievina nesveiką maistą
Seksualiausia metų moteris, supermodelis Rosie Huntington-Whiteley prispažino, kad dievina nesveiką maistą ir demontruodama, kad tokie mitybos įpročiai nekenkia jos figūrai , pozavo apsinuoginusi vyrų žurnalo „Maxim“ viršelio fotosesijoje.
„Aš negaliu liautis valgiusi nesveiko maisto. Mėgstu valgyti tikrai negerus dalykus, tokius kaip riebūs kepti pietūs, šokoladinio sviesto pudingas“, – pasakojo mergina.
Moksleiviai pageidauja greitų užkandžių
Labiausiai Lietuvos moksleivių pageidaujami produktai mokyklų valgyklose – pica, mėsainiai, čeburekai, kibinai ir kebabai. Tai paaiškėjo atlikus kasmetinę apklausą apie moksleivių mitybos įpročius, kurioje dalyvavo beveik 8 tūkst. mokinių nuo 5 iki 12 klasės iš įvairių Lietuvos rajonų.
Apklausos duomenimis iš valgyklos siūlomo asortimento vaikai dažniausiai renkasi cepelinus, maltos mėsos gaminius (kotletus, šnicelius, maltinukus), blynus, bandeles.
„McDonald's“ į restoranų tinklo plėtrą Kaune investuos apie 7 mln. litų
Antradienį, gegužės 18-ąją, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su įmonės „Premier Capital Limited“ atstovais ir aptarė šios bendrovės planus iki šių metų pabaigos Pramonės prospekte atidaryti naują „McDonald's“ restoraną, praneša Kauno miesto savivaldybės Tarybos sekretoriatas.
Įmonės vystymo padalinio vadovas Vladimir Adamovic teigė, kad įmonė planuoja aktyvią plėtrą Baltijos šalyse.
„Į naują restoraną Kaune planuojame investuoti apie 2 mln. eurų. Sukursime 70 naujų darbo vietų.
Septynmetis: Noriu būti storas ir laimingas!
JAV turi naują žvaigždę – septynmetį Curtisą, neslepiantį savo meilės nesveikam maistui, rašo „The Sun“.
Berniuko protestai prieš sveiką mitybą atsidūrė internete ir netikėtai išpopuliarėjo – vienas vaizdelis „youtube.com“ buvo peržiūrėtas net 2.5 mln. kartų.
Septynmečio košmaras prasidėjo, kuomet jo tėvai nusprendė dalyvauti laidoje „Keičiu žmoną“ ir jų namuose atsidūrė sveiko maisto ir gyvenimo būdo gerbėja Joy. „Kingu“ ( karaliumi) pravardžiuojamas Curtisas išsyk pašiaušė šerius.
Lean Marketing: „Be konservantų“ su konservantais
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad UAB „Veiverių skonis“ įpareigota surinkti iš rinkos ir saugiai utilizuoti „Veiverių majonezo be konservantų” partiją. Gamintojas klaidino vartotojus, nes nurodė, kad majonezas yra be konservantų, nors jų buvo. <…> Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba UAB „Veiverių skonis“ įtraukė į padidintos rizikos įmonių grupę. Dabar populiaru rinkti socialiai atsakingiausias įmones, idėjas ir kt.