kisielius
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kisielius“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kisielius“.
Šios klaidos prie Kūčių stalo gali baigtis liūdnai: įspėja visus
Šv. Kūčios – metas, kai prie bendro stalo ramybėje susėda visa šeima. Stalą nukloja 12 patiekalų, karaliauja silkė ir kiti iš senų senovės atkeliavę tradiciniai patiekalai. Tačiau gydytoja dietologė turi keletą patarimų, kad šventinė vakarienė būtų ne tik skani, bet ir naudinga.
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro gydytoja dietologė dr.
Atskleidė skaniausią kisieliaus receptą: pravers per šventes
Planuojant šventinio stalo vaišes svarbu apgalvoti ne tik skirtingų patiekalų, bet ir gėrimų sąrašą.
Anot „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, lietuviai švenčių stalo neįsivaizduoja be aguonpienio, vaisių kompoto ar tradicinio spanguolių kisieliaus.
Nors kisielių galima pasigaminti iš įvairių mišinių, tačiau dažniausiai jis ruošiamas pagal tradicinius receptus, iš šviežių arba šaldytų spanguolių.
Šios uogos – puikus vitaminų šaltinis, tačiau gydytoja dietologė dr.
Receptas. Trispalvis pyragas
INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos 4 vienetai kiaušinių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė vandens 1 stiklinė aliejaus 3 valgomieji šaukštai kisieliaus (sausas (raudonų vaisių)) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Dar reikės 3 šaukštų miltų.
Receptas. Rožinis keksas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 5 vienetai kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų (pagal poreikį) 200 gramų kisieliaus (milteliais, vyšnių) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi (plakti apie 4-5 minutes), po to į masę įmaišyti sijotus miltus. Kai masė bus vientisa, po šaukštą įmaišyti kisielių iki vientisos masės.
Receptas. Naminis aviečių kisielius
Tradiciškai Kūčioms norėjosi spanguolių kisieliaus, bet niekaip jų negavau... tad nusprendžiau jas pakeisti savo mėgstamiausiomis uogomis- AVIETĖMIS.
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 200 gramų aviečių (naudojau šaldytas) 150 gramų cukraus 60 gramų bulvių krakmolas 1 žiupsnelis cinamono 1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Kisieliaus pyragas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 5 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė aliejaus 250 gramų kisieliaus (pakeliais) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Po kiekvieno produkto įdėjimo, reikia gerai išmaišyti. Negalima sudėti visų produktų iš karto. Viską gerai išmaišius pilti į kepimo indą skirtą pyragui, ji turi būti ištepta aliejumi ir šauti i gerai įkaitintą orkaitę. Kepti maždaug 30min.
Receptas. Rožinis pyragas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 5 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 stiklinė aliejaus šiek tiek sviesto (ar kiti riebalai) 250 gramų kisieliaus (pakelis) šiek tiek uogienės (arba uogos, trintos su cukrumi (bet kokios pagal sezoną)) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušiniai išsukami su cukrumi, tada įpilame aliejų, suberiame visą kisielių ir viskas išmaišoma. Tuomet sudedami miltai ir soda ir tuomet išsukama.
Receptas. Lengvas pyragas su kiesieliaus milteliais
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 5 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 0.5 stiklinės aliejaus šiek tiek razinų 2 vienetai kisieliaus (pakelis) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: 5 kiaušinius išplakti su 0,5 stiklinės cukraus.
Receptas. Obuolių pyragas su rožiniu kremu
INGREDIENTAI: 3 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė cukraus 5 kiaušinių 1 pakelis kisieliaus ((braškinis)) 200 gramų sviesto 1.5 kilogramo obuolių 0.5 stiklinės cukraus pudros 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 pakelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių baltymus atskirtш nuo trynių.
Receptas. Kisielinis pyragas
INGREDIENTAI: 9/10 stiklinės cukraus 7 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 stiklinė aliejaus 1 vienetas kisieliaus (kietas, pakelis) 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kisielių sutarkuoti bulvine tarka. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir supilti į sutarkuotą kisielių. Sudėti miltus, kepimo miltelius, supilti aliejų ir viską gerai išmaišyti. Pilti į kepimo formą ir kepti apie 40 minučių.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Rožinis pyragas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 5 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė aliejaus 250 gramų kisieliaus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukame su cukrumi, tada įpilame aliejų, suberiame kisieliaus miltelius ir viską išmaišome. Tuomet sudedame miltus, kepimo miltelius ir viską išsukame.
Kisielių gaminkite tokiu būdu – taip daug bus daug kartų sveikesnis
Namuose gamintas linų sėmenų kisielius be krakmolo, dažiklių, cukraus ir kitų sveikatai nepalankių skonio priedų. Gėrimas puikiai tiks artėjančiam Šv. Kūčių vakarui, derės su kūčiukais, riešutais ar džiovintais vaisiais.
3 stiklinėms kisieliaus reikės: 3 valg. š. linų sėmenų; 1 l vandens; 2 cinamono lazdelių; žiupsnelio jūros; druskos; nedidelio žiupsnelio natūralių meduolių prieskonių arba šių prieskonių mišinio: muskato riešutų, imbiero miltelių, kardamono.
LKL pusiaukelė: geriausi ir blogiausi žaidėjai bei stebinanti Aukštaitija
Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – pusiaukelė. Dešimt stipriausių šalies komandų sužaidė lygiai pusę sezono – du iš keturių ratų – todėl dabar intrigų bus tik daugiau. Tiesa, jų netrūko ir pirmoje sezono pusėje.
Naujienų portalas tv3.lt apžvelgia pusę prabėgusio LKL sezono ir renka didžiausias staigmenas bei didžiausius nusivylimus.
Įpusėjus sezonui Kauno „Žalgirį“ matyti LKL viršūnėje jau tapo įprasta.
Tomas Pačėsas: apie „liejamą“ kisielių ir žudančius žurnalistų klausimus
„Laimoną Kisielių? Įliesime kaip kalėdinį kisielių“, - juokavo apie Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujoką Tomas Pačėsas ir čia pat pabrėžė, kad tai aukšto krepšinio intelekto žaidėjas ir labai pravers trečiadienio Europos taurės antro etapo starte su Jeruzalės „Hapoel“ komanda. „Akcentuosime intensyvumą, agresiją, gynybą. „Hapoel“ komanda talentinga individualiai puolime, negalime leisti laisvai jiems jaustis. Dar vienas faktas lemiamas – atkovoti kamuoliai.
Vilniaus „Lietuvos ryte“ – puolėjas Laimonas Kisielius
Laimonas Kisielius prisijungia prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos. Su 31-erių 203 cm ūgio lengvuoju krašto puolėju sudaryta sutartis iki sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti. Pirmąją šio sezono dalį L.Kisielius atstovavo Minsko „Cmoki“ ekipai. Su Baltarusijos čempionais lietuvis žaidė Jungtinės lygos ir FIBA Europos taurės turnyruose. Jungtinėje lygoje per 10 mačų L.Kisielius rinko 7,6 taško, atkovojo 4,7 ir perimdavo 2,6 kamuolio, aikštėje praleisdamas 30 min.
Klaipėda kviečia ragauti žuvienės ir kisieliaus
Asta Kažukauskienė, LRT radijas, LRT.lt Paskutinį prieššventinį savaitgalį klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į Teatro aikštėje vyksiančias Kisieliaus ir keptų obuolių šventes. Žvejai susirinkusiuosius vaišins žuviene. Šeštadienį Klaipėdos miesto gyventojai ir svečiai galės paskanauti dviejų skirtingų žuvienių. Vidurdienį Teatro aikštėje jau 13-tą kartą ja vaišins Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos.
Maisto produktai, kurie atsirado tik karo dėka
Žinia, kad technologijos, kurias vėliau sėkmingai perima civilių pramonė, iš pradžių būna sukurta karinėms reikmėms. mixstuff.ru siūlo susipažinti su sąrašu maisto produktų, kurie atsirado būtent karo metu: 1. Surstromingas (konservuota marinuota silkė) Šio patiekalo pavadinimas gali nevalingai asocijuotis su kokiu nors Trečiojo reicho cheminiu ginklu. Šis švedų delikatesas buvo išrastas karo metu. XVI amžiuje, švedų karaliaus Gustavo Vazos valdymo metu, druskos kaina buvo lygi auksui.
Spanguolių kisielius su mėtomis
Sudėtinės dalys: 500 g spanguolių 4 litrai vandens 2 stiklinės cukraus 1 sauja mėtų 1 stiklinė krakmolo Gaminimas: Pertrintas spanguoles su cukrumi užpilame šaltu vandeniu, įdedame džiovintų mėtų. Verdame 20 min. Po to krakmolą išmaišome su šaltu vandeniu ir supilame maišant į kisielių. Paverdame dar 5 min. Kad nesusidarytų plutelė, pabarstome cukrumi.
„Kėdainiai Triobet“ LKF taurės turnyre įveikė „Šiaulius“
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) III etapo pirmosiose rungtynėse Kėdainių „Kėdainių Triobet“ klubas namuose 81:73 (14:15, 22:18, 21:21, 24:19) įveikė Šiaulių „Šiaulių“ krepšininkus.
Prieš sausio 31 dieną Šiauliuose vyksiančią atsakomąją dvikovą kėdainiečiai įgijo 8 taškų persvarą.
19 taškų nugalėtojams surinko Laimonas Kisielius (6 atk. kam.), 16 - Davidas McClure'as (8 atk. kam.), 12 - Vytautas Šulskis (8 atk. kam., 5 rez. perd.), po 8 - Tomas Černeckis ir Vytenis Jasikevičius.
Spanguolės ir bruknės: sveikata ir gurmaniškas malonumas
Spanguolės ir bruknės – uogos „pusseserės“, kurių derlius renkamas tada, kai kitų uogų sezonas jau būna pasibaigęs.
Tiek vienose, tiek kitose gausu gliukozės, sacharozės, fruktozės, organinių rūgščių: chinino (suteikiančio uogoms kartoką skonį), citrinos, obuolių, taip pat eterinių aliejų, vitaminų C, B1, B2, fenolkarbono rūgšties, flavanoidų, jodo, kalio druskų ir kitų medžiagų. Iš viso – 25 cheminiai elementai. Gardžiausios šios uogos – surinktos po pirmųjų rudens šalnų.
Kisielius ne tik Kūčių stalui
Nuo tada, kai Lietuvoje ėmėme auginti avižas, virėme ir valgėme kisielių. Toks kisielius buvo rauginamas, o subrendęs raugas dažnai keliaudavo iš vieno raugimo į kitą. Mūsų senolių kisielius buvo gerokai rūgštesnis.
Virdavo jį iš avižinių miltų ir ne gerdavo, o kabindavo mediniais šaukštais iš molinių dubenų. Kisielių valgydavo ir šiltą, ir šaltą, su pienu ar be jo.