3 stiklinėms kisieliaus reikės: 3 valg. š. linų sėmenų; 1 l vandens; 2 cinamono lazdelių; žiupsnelio jūros; druskos; nedidelio žiupsnelio natūralių meduolių prieskonių arba šių prieskonių mišinio: muskato riešutų, imbiero miltelių, kardamono.
1. Sudėti visus ingredientus į puodą ir ant labai mažos ugnies nuo užvirimo virti apie 20 minučių uždengus dangčiu, kol skystis pradės tirštėti. Karts nuo karto pamaišyti.
2. Išvirtą kisielių galima (bet nebūtina) pagardinti medumi. Galima gaminti nevirtą tirštą linų sėmenų gėrimą. Vandenį galima pakeisti augaliniu pienu (labai tinka namų gamybos kokosų ar migdolų pienas).
Vakare sumaišyti kokosų ar migdolų pieną, linų sėmenis, po žiupsnelį cinamono miltelių, kardamono, muskato, imbiero, jūros druskos. Palikti šaldytuve per naktį. Ryte suplakti trintuvu.
Į šį gėrimą galima įdėti uogų, pavyzdžiui, šilauogių, ir tuomet sutrinti visus ingredientus. Į kisielių, kurį reikia virti uogų nedėkite – kisielius nesutirštės. Geriausia formulė virto linų sėmenų kisieliaus – virti be jokių papildomų priedų – tik vanduo, sėmenys ir prieskoniai.
Šaltinis: Tinklaraštis Kuras kūnui