Tradiciškai Kūčioms norėjosi spanguolių kisieliaus, bet niekaip jų negavau... tad nusprendžiau jas pakeisti savo mėgstamiausiomis uogomis- AVIETĖMIS.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 litras vandens
- 200 gramų aviečių (naudojau šaldytas)
- 150 gramų cukraus
- 60 gramų bulvių krakmolas
- 1 žiupsnelis cinamono
- 1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Avietes sutrinti iki vientisos masės, sudėti į marlę ir nuspausti sultis (neišpilti!).
- Sultis sumaišyti su vandeniu, cukrumi ir kaitinti, kol užvirs.
- Tuomet pagardinti cinamonu, gvazdikėliais ir, nuolatos maišant, virti dar apie 7 min.
- Krakmolą ištirpinti pusėje stiklinės šalto vandens, pamažu supilti į kisielių ir, nuolatos maišant, kaitinti, kol sutirštės. Patiekti šaltą.
REKLAMA