gian luca
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gian luca“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gian luca“.
Atskleistas tobulų varškėčių receptas: vienas modernus ingredientas visiškai pakeis cukrų
Koks sekmadienio rytas be varškėčių?! Būtent to šįkart klaus TV3 laida „La maistas. Iššūkis“. Lietuvoje juos žinome ir valgome kone visi. O kadangi šis patiekalas yra toks mėgstamas, nuolatos ieškome ir dar geresnio, tiesiog tobulo varškėčių recepto – būtent tokį šį sekmadienį išduos Elena Karalienė. Dar labiau nustebins Gian Luca, vietoje varškės panaudodamas rikotą, ir patiekdamas ne pusryčių patiekalą, o tokį pat neatsivalgomą desertą!
Varškėčiai Lietuvoje yra be galo mėgstami.
Gian Luca metė iššūkį visų mėgstamam desertui: nustebins ne tik skonis, bet ir spalva
Jau visai netrukus, lapkričio 6-ąją, minėsime pačią gražiausią rudens šventę – „Pyragų dieną“. Būtent todėl ir šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ Elenos Karalienės ir Gian Lucos Demarco laukia pats smagiausias, saldžių pyragų iššūkis. Abu jie pasidalins ne tik gardžiais, bet ir labai paprastais receptais, kurie be jokio vargo pavyks visiems!
Anot Gian Lucos, „Pyragų diena“ – viena nuostabiausių metų švenčių, kuri žinoma ne tik dėl gardžiausių kvapų, bet ir dėl skleidžiamo gerumo.
Pasigaminkite itališką picą namie: štai kaip tai padaryti
Dzūkiškos bandos – vienų lietuvių dievinamas, o kitų nė neragautas patiekalas. Tačiau TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ – puiki proga su tokias patiekalais susipažinti. Būtent todėl Elena Karalienė šį sekmadienį pasiraitojo rankoves būtent šiam bulvių patiekalui.
Bulves myli ne tik lietuviai: koks Gian Lucos ruoštas patiekalas gali drąsiai konkuruoti su švilpikais?
Kuo šalčiau lauke, tuo skaniau namie – su tuo sutiktų daugelis. O kas galėtų sušildyti geriau nei lietuvių pamilti patiekalai iš bulvių? Būtent tuo savo kolegą Gian Lucą Demarco bandys įtikinti Elena Karalienė, šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ nuspendusi ir dar kartą atiduoti duoklę bulvėms. Šįkart ji gamins savo mėgstamiausią lietuvišką patiekalą – švilpikus.
Tokio iššūkio Gian Luca dar neturėjo: ar pavyks iš bulvių pagaminti skanesnį patiekalą už žemaičių blynus?
Kaip ir kiekvieną sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ pasaulio virtuvė stos į kovą prieš lietuvišką virtuvę. Tačiau šįkart Gian Lucai Demarco bus kaip niekad sunku... Juk teks mesti iššūkį savo mėgstamiausiam lietuviškam patiekalui – žemaičių blynams! Ar jam pavyks įveikti Elenos Karalienės pagamintus, kone visų šalies gyventojų dievinamus blynus?
Riebūs, dideli, stori, tačiau būtent todėl sotūs ir labai skanūs – tokie yra visų mūsų mėgstami žemaičių blynai.
Gian Luca priėmė balandėlių iššūkį: pristatė itališką šio patiekalo versiją
Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ žiūrovų laukia balandėlių kovos! Elena Karalienė ruoš tradicinius, lietuvių pamėgtus balandėlius, o Gian Luca Demarco nustebins pristatęs panašaus itališko patiekalo improvizaciją. Kas nugalės šįkart: tradicija ar naujienos?!
Balandėliai – vienas iš tų populiariųjų mūsų virtuvės patiekalų, kurio gamybos receptas perduodamas iš kartos į kartą beveik kiekvienoje šeimoje. Galbūt todėl kiekvienos šeimininkės balandėliai yra vis kitokie.
Gian Luca metė iššūkį cepelinams: tokios jų versijos lietuviai dar bus neragavę
Per kelis pastaruosius metus laida „La maistas“ keliavo apkeliavo didžiulę Lietuvos dalį, aprodė, kaip gyvena, ką augina ir kuo prekiauja šalies ūkininkai, o dabar atėjo laikas… mesti iššūkį tradiciniams lietuviškiems patiekalams! Juk kas galėtų būti smagiau nei eksperimentai virtuvėje? O pirmieji iššūkio sulauks visų lietuvių dievinami cepelinai!
Ar netikėtų skonių kupinai jų interpretacijai pavyks įveikti tai, kas pažįstama kiekvienam lietuviui? Atsakymas – jau šį sekmadienio rytą, at...
Gian Luca dalijasi receptu ir atskleidžia: anksčiau nesupratau lietuvių meilės šaltibarščiams
Užsieniečiams, kurie dar nėra susipažinę su išskirtiniu lietuvių patiekalu – šaltibarščiais, ši sriuba gali pasirodyti neįprasta tiek savo ryškia spalva, tiek išskirtiniu skoniu. Tačiau tie, kurie drįsta jos paragauti, dažnai nustemba, kaip greitai ji tampa vienu mėgstamiausių patiekalų. Ne išimtis ir puikiai Lietuvos žmonėms pažįstamas, charizmatiškasis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco, kuris, kaip ir daugelis, atrado šaltibarščių džiaugsmą.
Taip paruoštą vištieną kirs visa šeima: tiesiog tirps burnoje
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca į svečius pasikvietė draugę, dainininkę Justę Arlauskaitę-Jazzu, su kuria kartu gamino nepakartojamo skonio vištieną kreminiame padaže.
Laidoje Justė išdavė, kad jos didžiausia silpnybė – seviche, tunas ir antis.
Upėtakis pagal Gian Lucą: nuo šiol gaminsite tik šitaip
Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nusprendė šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, galite išvysti TV3 laidoje „La maistas“.
Receptu, kuris nustebins ne vieną upėtakio gerbėją, Gian Luca dalijasi nedelsdamas.
REKLAMA
REKLAMA
Gian Lucos ėrienos troškinys sušildys net ir šalčiausią žiemos dieną: sotu ir be galo paprasta
Kiekvieną sekmadienio rytą Gian Luca Demarco žiūrovus kviečia įdomiausioms kulinarinėms kelionėms po Lietuvą. O šį kartą teks keliauti labai toli – į prie pat Latvijos sienos esantį ūkį, kuriame Jūrio ir Kristinos šeima jau daugybę metų augina avis. Žiūrovai ne tik sužinos, kokių įdomiausių produktų čia galima paragauti, bet ir išgirs viską apie avis – nuo to, kaip jos auginamos, iki to, kiek dar naudos iš jų galima gauti.
Netoli Biržų esančiu avių ūkiu rūpinasi šeima – Jūris ir Kristina.
Šie sumuštiniai patiks net didžiausiems gurmanams: 1 ingredientas nustebins
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gurmaniškus sumuštinukus su baltame padaže troškintomis sraigėmis – jų skonis sužavės net didžiausius gurmanus.
Šį patiekalą įkvėpė apsilankymas sraigių ūkyje, kurį Ernestas ir Daiva įkūrė prieš 12 metų. Ne vienas šią idėją pasitiko su nuostaba.
Gian Luca apsilankė pas garsiąją Kvedarų šeimą: parodė, kuo gali pasidžiaugti vienas didžiausių ūkių Lietuvoje
Kopūstus Lietuvoje mėgsta daugelis – vieni valgo šviežius, kiti – raugintus ar net troškintus. O svarbiausia, kad kopūstus naudinga valgyti visais metų laikais! Nieko keisto, kad šį sekmadienio rytą Gian Luca Demarco nuspręs paskirti būtent šiai daržovei. O kur dar būtų galima sužinoti apie kopūstus viską, jei ne viename didžiausių šalies daržovių ūkių? TV3 laidos vedėjo laukia kelionė į Kėdainius, pas garsiąją ūkininkų šeimų – Kvedarus.
Kepto sūrio receptas, kuris ypač patinka Gian Lucos žmonai: „Ji tą dieną į mane žiūri su šypsena“
Šį sekmadienio rytą TV3 laidos „La maistas“ vedėjas paskirs dar vienai lietuvių silpnybei – pienui ir jo produktams. O apsilankęs pas netoli Rokiškio ūkį turinčią šeimą, Gian Luca žiūrovams ne tik parodys visą pieno kelią, bet ir pasidalins originaliu kepto sūrio receptu. Patiekalas bus ne tik sotus, bet ir puikiai sušildantis žvarbiais rudens vakarais!
Netoli Rokiškio dvaro gyvenantys Saulius ir Žydrūnė savo ūkyje laiko net 600 galvijų, o per dieną ceche perdirba virš tonos pieno.
„Pyragų dienai“ – nepaprastai skanus Gian Lucos pyragas: tirps burnoje
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šiandien išskirtinė proga – „Pyragų diena“, todėl Gian Luca kviečia pasigaminti nepaprastai skanų morkų pyragą su sūrio kremu.
Šie užkandukai puikiai tiks Helovino vakarėliui: išbandykite
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Artėjant Helovinui Gian Luca parodė, kaip pasigaminti vakarėliui puikiai tiksiančius užkandukus „pabaisiukus“ su dešrelėmis, o jei norisi saldžiai – su bananais.
Tam, kad sužinotų viską apie vieną šios dienos simbolių – moliūgus, Gian Luca lankėsi Kaune, „Meilės ūkyje“, pas jo šeimininkus Ernestą ir Darių.
Šie gruzdinti rutuliukai taps rudens hitu: nustebsite, iš ko jie pagaminti
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Ruduo – moliūgų sezonas, tad Gian Luca atskleidė, kaip pasigaminti burnoje tirpstančius gruzdintus moliūgų rutuliukus su sūriu. Jie taps tikru rudens hitu!
Tam, kad sužinotų viską rudens karalius moliūgus, Gian Luca lankėsi Kaune, „Meilės ūkyje“, pas ūkio šeimininkus Ernestą ir Darių.
Helovinui pasiruoškite su Gian Luca: šie „pabaisiukai“ taps vaikų vakarėlio hitu
Nuo šiurpiausios metų šventės neatsiejami moliūgai šį sekmadienį užkariaus TV3 laidą „La maistas“. Žiūrovų laukia tiek puikus ir nesunkiai paruošiamas užkandis, kuris puikiai tiks vaikų Helovino šventei, tiek ir moliūgo patiekalas suaugusiems, kurie šią dieną pasirengę praleisti ramiau.
Gian Luca nuo žmonos Eglės sulaukė staigmenos: sveikino 40 bičiulių, tarp kurių – ir Povilas Meškėla
Šefui Gian Lucai Demarco 40-ojo gimtadienio proga žmona Eglė suorganizavo įspūdingą staigmeną. Kartu su 40-imt bičiulių jie padovanojo mylimam Gian Lucai gražiausias emocijas. Šis nė negalėjo pagalvoti, kad jo laukia tokio masto siurprizas.
Apie staigmeną, skirtą vyrui Gian Lucai Demarco papasakojo žmona Eglė. Ji kartu su geru Gian Lucos bičiuliu dainininku Povilu Meškėla buvo pagrindiniai šio džiaugsmo organizatoriai.
Pasveikinti bičiulio į geležinkelio stotį susirinko apie 40 žmonių.
40-ojo jubiliejaus proga – ypatinga patirtis Gian Lucai: „Per vieną dieną išmokau tiek, kad užtenka visam gyvenimui“
Spalio 19-ąją ypatingą progą – 40-ąjį savo gimtadienį – atšventęs mylimiausias Lietuvos italas bei kulinaras Gian Luca Demarco naujus savo gyvenimo metus pasitinka ypatingai! Jau šį sekmadienį jis vienai dienai taps bitininku ir atskleis visas paslaptis apie bites ir medų.
Gian Lucos 40 jubiliejus: „tūsas“ su šimtu svečių, cepelininis laikas ir kodėl žmoną vadina dovana
Lietuvoje gyvenantis italas, šefas Gian Luca švenčia 40-ąjį jubiliejų. Šiemet jis jaučiasi itin dėkingas savo žmonai Eglei, kurią vadina dovana, ir pripažįsta, kad laikui bėgant ima šiek tiek panašėti į lietuvius – tą pastebi ir jo draugai iš Italijos. Be to, Gian Luca jau ima nerimauti dėl artėjančios vidurio amžiaus krizės, tačiau yra apsvarstęs drąsų jos gydymo receptą – brangų ir išraikškingą pirkinį.
Gian Luca atskleidė, kaip rudenį panaudoti daržoves: lengvai paruošiamas pyragas, kuriame svarbiausias ingredientas – fantazija
Ruduo Lietuvoje kasmet ant mūsų stalo dovanoja kalnus įvairiausių gėrybių – grybų, vaisių ir daržovių. Tačiau daugelis, net ir apdovanojęs jomis visus aplinkinius, neretai nebežino, kur panaudoti tai, kas liko! Su tuo susiduria ir kulinaras Gian Luca Demarco, kasmet iš kaimynų sulaukiantis galybės cukinijų.
Vilija augina 250 pomidorų rūšių: atskleidė 1 netikėta faktą apie juos
Pirmoji šio sezono TV3 laida „La maistas“ žiūrovus pasitinka atsinaujinusi. Nuo šiol sekmadienio rytai su Lietuvą pamilusiu kulinaru Gian Luca Demarco ir didžiausiais džiaugsmais pasigirti galinčiais mūsų šalies ūkininkais taps dvigubai ilgesni! Jau pirmoji laidos vedėjo stotelė bus ypatinga, mat jis apsilankys pas Viliją – pomidorų kolekcionierę iš Prienų, auginančią daugiau nei 250 skirtingų pomidorų rūšių.
Šventę nuo rudens kiekvieno namuose pasiryžęs sukurti Gian Luca: „Laukia geriausia naujiena“
Tikriausiai daugelis sutiktų, kad Lietuva – ne tik be galo graži, bet ir įvairiausių gomurį paglostančių skonių kupina šalis. O jei patys kartais tai užmirštame, jau nuo rudens kiekvieną sekmadienio rytą TV3 laidoje „La maistas“ tą primins virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Šios salotos taps vasaros hitu: skonis nepaliks abejingų
TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Nenumaldomai artėjant vasarai, prasideda ir gardžiausių braškių sezonas, tad šefas išdavė gaivių buratos salotų su braškėmis receptą.
Sunku būtų rasti kitą žmogų, kuris apie lietuviškas braškes žinotų daugiau nei Valdemaras Juška, kartu su broliu šias uogas auginantis šiltnamiuose Anykščiuose.
Gian Luca prakalbo apie savo mamą: štai, ką ji galvoja apie Lietuvą
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco sulaukė ypatingo svečio – į Lietuvą atvyko jo mama. Nors tai ne pirmasis jos apsilankymas šalyje, šįkart jis buvo išskirtinis – ji iš arti susipažino su Gian Lucos darbo vieta, o TV3 laidos „La maistas“ žiūrovai jau šį sekmadienį, 9.30 val., išvys ją televizijos ekranuose!
Lietuvoje šefo mama įprastai apsilanko kartą per metus, tačiau šįkart vizitas buvo kiek kitoks – Gian Luca su mama vyko į Lazdijų rajone įsikūrusį smidrų ūkį.
Tomos Vaškevičiūtės pasirodymas iki ašarų sujaudino Gian Lucą: „Taip negalima...“
Paskutinis Tomos Vaškevičiūtės ir Jose tango šokis sulaukė daugybės komisijos pagyrų, tačiau vieną jos narį sujaudino ypatingai – Gian Luca neslėpė, kad šio pasirodymo metu išspaudė ne vieną ašarą.
Laidos vedėjas po pasirodymo teigė, kad T. Vaškevičiūtės talentas jį tiesiog įtraukė.
„Kad aš sugebėčiau apsiverkti žiūrėdamas į tave scenoje, tai yra nerealu. Aš pirmą kartą apsiverkiau, taip negalima... Taip būna, bet kalta Toma, to aš specialiai nedariau“, – sakė Gian Luca.
Paviešintas jautrus Gian Luca Demarco susitikimas su gimine po 30 metų: vieno žmogaus nepaleido iš rankų
Jau šį sekmadienį įvyks didysis unikalaus TV3 ir Go3 projekto „Tangomanai“ finalas, kurio metu pasirodys keturios geriausios poros. Ir nors nugalėtojų vardo verti visi, laimėtojais taps tik viena, visas tango paslaptis perpratusi pora.
Šis projektas ne tik suteikė daugybę įgūdžių, tačiau ir gerų emocijų.
Laidos vedėjas Gian Luca Demarco aplankė savo giminę, kurios nematė 30 metų.
Gian Luca patarė, kaip panaudoti maisto likučius: pravers kiekvienam
Įsibėgėjant pavasariui, spalvų ieškome ne tik gamtoje, bet ir virtuvėje. Žiūrovų pamėgtoje TV3 laidoje „La maistas“, virtuvės šefas Gian Luca Demarco pakvietė išbandyti gaiva dvelkiančius vištienos suktinukus su salotomis ir papasakojo, kaip išmoningai paruošti sveiką priešpiečių dėžutę.
Pasidalijo receptu
Virtuvės šefas Gian Luca pasakoja, kad atėjus pavasariui organizmą norisi papildyti vitaminais ir mineralais, o tai geriausia padaryti valgant šviežias daržoves ir vaisius.
Gian Luca apie atsakingesnį vartojimą: siekiame to išmokyti savo vaikus
Prie „Vinted“ ir TV3 iniciatyvos „Kiekvienas žingsnis svarbus“ prisijungęs charizmatiškasis italų virtuvės šefas Gian Luca neslepia, kad jų gausios šeimos kasdienybėje neišvengiamai yra nemažai daiktų, tačiau nepaisant to, visi šeimos nariai siekia keisti įpročius ir vartoti atsakingiau.
Plačiau apie būdus, kaip neapkrauti namų daiktais, vartoti atsakingiau ir to išmokyti vaikus, kalbamės su Gian Luca.
Garsusis italas atskleidė, kokia kalba šneka jo vaikai: daugelis nustemba
Iš „Tėvai paprastai“ studijos tėtis, laidos vedėjas Simonas Urbonas sveikinasi jau 26-ąjį kartą. Tiek „Tėvų darželio“ ir tv3.lt kartu rengiamos tinklalaidės epizodų kalbėta pačiomis įvairiausiomis temomis, kurias galite rasti spustelėję mūsų „Youtube“ kanalą.
Skaudūs mokytojos žodžiai įstrigo Gian Lucai į širdį: jų nepamirš niekada
Iš „Tėvai paprastai“ studijos tėtis, laidos vedėjas Simonas Urbonas sveikinasi jau 26-ąjį kartą. Tiek „Tėvų darželio“ ir tv3.lt kartu rengiamos tinklalaidės epizodų kalbėta pačiomis įvairiausiomis temomis, kurias galite rasti spustelėję mūsų „Youtube“ kanalą.
„Pyragų dienai“ pasiruoškite kartu su Gian Luca: dalijasi lengvais receptais, kurie pavyks kiekvienam
TV3 televizija jau 13 metų iš eilės ragina dalintis gerumu minint „Pyragų dieną“. Šiemet šią tradiciją švęsti kviečiama nuo lapkričio 4-osios iki pat savaitgalio pabaigos. Šios „Išsipildymo akcijos“ dalimi tapusios tradicijos jau ne vienerius metus su visa savo šeima nepraleidžia ir Gian Luca Demarco. Virtuvės šefas kviečia kepti pyragus ir nesijaudinti, kad jie gali pavykti ne visai tobulai. Juk svarbiausia – dalintis gerumu.
Gian Luca – apie savo mitybos įpročius: 1 didžiulio malonumo nesugeba atsisakyti
Jau antrą dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV8 laidoje „Sveikas rytojus “ pasidalino savo valgymo įpročiais ir atskleidė, kaip šaltuoju laikotarpiu stengiasi nepamiršti savo sveikatos.
Šefas pripažino, kad jei per darbus ir pamiršta apie savo sveikatą, ji pati apie save primena.
„Aš dabar priartėjau prie 40-ties, tai reiškia, kad tu turi kažką pakeisti, tu turi suvokti, kur esi. Senti yra gera, bet tai reikia daryti stilingai.
Gian Lucos pica, kurios negalėsite atsivalgyti: pavyks net tinginiams
Nuo ankstyvo rudens iki pat vasaros pradžios – būtent tiek gardžiausiais receptais ir savo kelionėmis po Lietuvą virtuvės šefas Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį džiugino TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus. Laidos metu žinomas kulinaras kvietė iš arčiau pažinti tiek tradicinius lietuviškus, tiek ir kitose pasaulio virtuvėse mėgstamus patiekalus, o šį sekmadienį jis žada pirmą kartą atskleisti, kaip gaminama tikra itališka pica.
Gian Lucai Demarco trūko kantrybė: „Nepatinka? Tai p****** į Rusiją!“
Virtuvės šefui Gian Lucai Demarco trūko kantrybė – vyras socialiniuose tinkluose patalpino vaizdo įrašą, kuriame išdėstė, ką mano apie rusų propaganda tikinčius ir ją kitiems brukančius Lietuvoje gyvenančius žmones.
Vaizdo įraše vyras papasakojo, jog su Rusijos agresiją Ukrainoje palaikančiais žmonėmis Lietuvoje buvo susidūręs ir pats.
„Buvo labai graži ukrainietiška vėliava, o ant jos kažkoks žmogus uždėjo „Z“ raidę. Aš jau truputį pavargau.
Karo pabėgėliams maistą ruošiantis Gian Luca prakalbo apie įtalų reakcijas: pasakė, ką jie galvoja
Garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco stengiasi niekuomet nelikti abejingas kito nelaimei ir bando išnaudoti kiekvieną galimybę padėti, kad ir kas tai bebūtų. Su savo komanda jis kasdien ryžtasi ruošti maistą, skirtą karo pabėgėliams ir jų vaikams pamaitinti. Vis dėlto garsiai džiaugtis šiais darbais Gian Luca nenori.
„Mes darome dėl tų žmonių, nes reikia jiems padėti. Bet mes tuos dalykus darome nuolatos, padedame ir Lietuvoje stokojantiems žmonėms.
Atskleidė, kaip ilgiau išlaikyti duoną šviežią: išbandykite patys
Sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Gian Luca Demarco ne tik džiaugėsi malonia pažintimi su malūnininku Pranciškumi ir jo anūke, bet žiūrovams pagaliau parodė ir tai, kaip nuo pačių mažiausių žingsnelių pagaminti pastą. O taip pat laidos žiūrovai sužinojo ir tai, kodėl italai taip nemėgsta, kai šis patiekalas yra vadinamas makaronais…
Po Lietuvą keliaujantis virtuvės šefas šį kartą svečiavosi Kauno rajone – prieš 30 metų čia įsikūrė Pranciškaus malūnas.
Gian Luca – apie ypatingą tėčio gebėjimą: „Mano dukra turi tą pačią dovaną“
Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Gian Luca Demarco ne tik džiaugsis malonia pažintimi su malūnininku Pranciškumi ir jo anūke, bet žiūrovams pagaliau parodys ir tai, kaip nuo pačių mažiausių žingsnelių pagaminti pastą. O taip pat laidos žiūrovai sužinos ir tai, kodėl italai taip nemėgsta, kai šis patiekalas yra vadinamas makaronais…
Po Lietuvą keliaujantis virtuvės šefas šį kartą svečiuosis Kauno rajone – prieš 30 metų čia įsikūrė Pranciškaus malūnas.
Gian Luca atskleidė, kodėl jis žmonai pasiūlė įsigyti šunį: jo žodžiai išvertė vedėjus iš koto
Nors Gian Lucos Demarco lietuvių kalba ir neidealiai taisyklinga, tačiau vis tiek yra puiki, bet kai kurios klaidos ne vienam sukelia juoką. TV3 laidoje „Gero vakaro šou“ apsilankęs virtuvės šefas pasakojo, kad kol kas šeimoje jis lietuviškai kalbai blogiausiai, tačiau tai jis bandė ištaisyti labai neįprastu būdu.
Gian Luca atskleidė savo puikios santuokos paslaptį: „Tai padeda nuo vestuvių“
Šmaikštusis virtuvės šefas bei populiarios TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco visuomet sukuria aplink save gerą nuotaiką, kuria užkrečia visus, esančius aplink. Būtent taip nutiks jau ir šį vakarą, kai žinomas vyras apsilankys laidoje „Gero vakaro šou“.
Čia jis pasirodys ne tuščiomis. Iš Italijos kilęs, bet Lietuvoje jau daugiau nei 13 metų gyvenantis Gian Luca laidos vedėjui Justinui Jankevičiui netgi įteiks ypatingą dovaną – ąžuolo sodinuką.
13 metų Lietuvoje gyvenantis Gian Luca vis dar negauna pilietybės: eitų ginti valstybės
Nors virtuvės šefas Gian Luca Demarco Lietuvoje gyvena jau beveik trylika metų, vyras iki šiol nėra gavęs Lietuvos pilietybės. Gian Luca atviras – gavęs lietuvišką pasą pirmiausia juo pasinaudotų gindamas mūsų šalį nuo pavojų.
„Dabar bandome realiai surinkti liudijimus apie mano gyvenimą Lietuvoje ir bandysime parodyti Nausėdai, kad vis dėlto, aš visai geras bičas, nusipelniau pilietybės“, – pokalbį humoro gaidele pradeda Gian Luca.
Gian Lucos žmona Eglė – apie santuoką su italu, dvejas piršlybas ir santykius su anyta: „Ji pasakė, vadinasi, šventa“
Žymiojo italų šefo ir laidų vedėjo Gian Lucos Demarco žmona Eglė Zdanavičiūtė-Demarco retai dalija interviu, bet šįkart atvėrė širdį apie judviejų gyvenimą.
„Pasikalbėkim“ laidoje žurnalistei Renatai Šakalytei Eglė atsivėrė ir prakalbo apie poros santykius bei buitį. Praėjusių metų vasaros pabaigoje pora minėjo dešimtąsias vestuvių metines ir atnaujino santuokos įžadus bažnyčioje.
„Mūsų vestuvės buvo nuostabi šventė, man žandus skaudėjo nuo juoko ir gerų emocijų.
Gian Luca išpildė seną savo svajonę: per tiek metų Lietuvoje dar niekuomet nėra to daręs
Daugiau nei 13 metų Lietuvoje gyvenantis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco jau seniai perprato daugybę įvairiausių tik lietuviams būdingų savybių, tradicijų ir pomėgių. Tačiau kai kas iki pat šios dienos vis dar liko nebandyta. Šio sekmadienio TV3 laida „La maistas“ jos vedėjui taps ypatinga, mat šis pagaliau patirs tai, ką visuomet norėjo išbandyti – poledinę žvejybą.
Gian Luca apsilankė išskirtiniame ūkyje: ūkininkas atskleidė, kodėl nusprendė auginti avis
Praėjusį sekmadienį žinomas virtuvės šefas lankėsi netoli Anykščių įsikūrusiame „Katino ūkelyje“, kuriame ūkininkas Ladas augina įspūdingą skaičių avių – šiuo metu jų yra net apie 500. Anot ūkininko, ėrienos mėsa šiandien labai populiari, tad Gian Luca tradiciniam plovui panaudojo būtent ją.
Gian Luca pasiteiravo, kodėl Ladas pasirinko auginti avis, ūkininkas nuoširdžiai atsako, kad šį pasirinkimą lėmė tai, kad jis bijo karvių.
Po švenčių – sveikuoliškas Gian Lucos patiekalas: įtiks kiekvienam lietuviui
Po švenčių daugelis jaučiasi apsunkęs, todėl Naujųjų metų pradžioje duoda sau pažadą atsikratyti kelių kilogramų, valgyti sveikiau ir daugiau judėti. Tarsi išgirdęs tokius norus, šįkart TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco pakvies ne tik netikėtai treniruotei, bet ir pasigaminti sveikesnį patiekalą, kuris, anot virtuvės šefo, taps savotišku susitikimu tarp Italijos ir Lietuvos.
Ledinio vandens išbandymas Gian Lucai: sužavėtas nebuvo
Antrąją Kalėdų dieną Gian Luca Demarco su laida „La maistas“ TV3 žiūrovus kvietė pasitikti itin aktyviai. Jis ne tik lankėsi Valdovų rūmuose ir aiškinosi, kaip atrodė didikų mityba, bet ir su Mindaugu Rainiu, virtuvės šefas pasiryžo įlįsti į ledinį Vilnelės vandenį.
Anot virtuvės šefo, Valdovų rūmai – viena gražiausių vietų Lietuvoje. Čia jis gilino žinias apie Lietuvos istoriją bei bandė išsiaiškinti, ką praeityje valgydavo Lietuvos didikai.
Šventinę dieną – netikėtai Gian Lucai mestas iššūkis ir ypatingas pyragas, kuris būtų tikęs net didikams
Antrąją Kalėdų dieną Gian Luca Demarco su laida „La maistas“ TV3 žiūrovus kvies pasitikti itin aktyviai. Jis ne tik lankysis Valdovų rūmuose ir aiškinsis, kaip atrodė didikų mityba, bet ir bandys jų valgytus patiekalus atkartoti savo virtuvėje. O susitikęs su Mindaugu Rainiu, virtuvės šefas pasiryš tokiam iššūkiui, kokiam įkalbėti pavyktų tikrai ne kiekvieną…
Anot virtuvės šefo, Valdovų rūmai – viena gražiausių vietų Lietuvoje.
Gian Luca pataria, kaip planuoti šventinį stalą: padės sutaupyti pinigų ir nešvaistyti maisto
„Sočiai, bet nepadauginant“ – toks galėtų būti šių artėjančių švenčių šūkis, norintiems į kalėdinio stalo planavimą pažvelgti tvariau.
Kodėl tai taip svarbu? Sumažinti išmetamo maisto kiekį per šventes tampa sudėtinga. Dažnai nugali noras susikurti kuo įspūdingesnę ir gausesnę šventę, tačiau vėliau apima nuostaba, kiek daug tai pareikalavo išlaidų ir iššvaistyto maisto.
Skaičiuojama, kad per šventes bendras atliekų kiekis vidutiniame namų ūkyje Europoje padidėja apie 30 proc.
Sūrio mylėtojams – ypatingas Gian Lucos užkandis: paragavę reikalaus recepto
Viso pasaulio pamilta itališka virtuvė neatsiejama nuo aukščiausios kokybės sūrio, o tikras jo mylėtojas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, apie sūrį tikriausiai galėtų kalbėti valandų valandas. Tačiau vieta, kurioje sūriai gimsta, šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ naujų dalykų išmokys ir jį patį.
Kupinas naujų įspūdžių jis pagamins idealiai draugų pasibuvimui tiksiantį užkandį. Gian Luca neabejoja – jis netrukus užkariaus visų sūrio mylėtojų širdis.