• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gian Luca dalijasi receptu ir atskleidžia: anksčiau nesupratau lietuvių meilės šaltibarščiams

Iki birželio 7 d. dalyvauk BARBORA šaltibarščių rinkimuose ir laimėk šaldytuvus
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Užsieniečiams, kurie dar nėra susipažinę su išskirtiniu lietuvių patiekalu – šaltibarščiais, ši sriuba gali pasirodyti neįprasta tiek savo ryškia spalva, tiek išskirtiniu skoniu. Tačiau tie, kurie drįsta jos paragauti, dažnai nustemba, kaip greitai ji tampa vienu mėgstamiausių patiekalų. Ne išimtis ir puikiai Lietuvos žmonėms pažįstamas, charizmatiškasis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco, kuris, kaip ir daugelis, atrado šaltibarščių džiaugsmą.  

Užsieniečiams, kurie dar nėra susipažinę su išskirtiniu lietuvių patiekalu – šaltibarščiais, ši sriuba gali pasirodyti neįprasta tiek savo ryškia spalva, tiek išskirtiniu skoniu. Tačiau tie, kurie drįsta jos paragauti, dažnai nustemba, kaip greitai ji tampa vienu mėgstamiausių patiekalų. Ne išimtis ir puikiai Lietuvos žmonėms pažįstamas, charizmatiškasis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco, kuris, kaip ir daugelis, atrado šaltibarščių džiaugsmą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai atvykau į Lietuvą, niekaip negalėjau suprasti lietuvių meilės šaltibarščiams, o dabar pats neįsivaizduoju vasaros be jų! Tai yra tikras Lietuvos turtas, kuriuo visi mėgaujamės vasaros metu“, – sako Gian Luca ir kviečia išbandyti jo šiek tiek kitokį šaltibarščių receptą.

REKLAMA

Šaltibarščiams reikės:

  • Trumpavaisių agurkų
  • Marinuotų burokėlių
  • Kefyro
  • Krapų
  • Svogūnų laiškų
  • Fermentuoto česnako
  • Poros ridikėlių
  • Druska, pipirai

Gaminimo eiga:

1. Smulkiais kubeliais supjaustome agurkus. Žiedeliais supjaustome ridikėlius, susmulkiname krapus, laiškinius svogūnus ir fermentuotą česnaką.

REKLAMA
REKLAMA

2. Puse turimų burokėlių ir kefyro dedame į smulkintuvą ir sumalame iki vientisos masės.

3. Serviruojame: lėkštės viduryje formuojame kalnelį iš burokėlių. Šalia dedame agurkus, krapus ir svogūnus. Likusią kefyro dalį pilame ant viršaus. Taip pat šalia pilame trintą burokėlių ir kefyro masę bei ant viršaus beriame fermentuotą česnaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skanaus!

Suskubkite šaltibarščių receptu pasidalinti ir jūs

„Barbora“ iki birželio 7 dienos visus kviečia išsiaiškinti – kuris šaltibarščių receptas pats geriausias. Nepraleiskite paskutinės progos ir savo išradingu receptu pasidalinkite čia

Trijų skaniausių šaltibarščių receptų autorių laukia įspūdingi „Snaigės“ retro stiliaus šaldytuvai. O dar 20 laimingųjų atiteks „HAPPY365“ stalo žaidimas „Slaptas žodis“! 

Suskubkite sudalyvauti skaniausių Lietuvos šaltibarščių rinkimuose!

Gairės:
Baisu
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų