• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 19-ąją ypatingą progą – 40-ąjį savo gimtadienį – atšventęs mylimiausias Lietuvos italas bei kulinaras Gian Luca Demarco naujus savo gyvenimo metus pasitinka ypatingai! Jau šį sekmadienį jis vienai dienai taps bitininku ir atskleis visas paslaptis apie bites ir medų. O TV3 laidos „La maistas“ pabaigoje žiūrovų laukia ir gardus receptas – tokius vištienos sparnelius paruošite be galo greitai, o skonį atsiminsite ilgai…

25

Spalio 19-ąją ypatingą progą – 40-ąjį savo gimtadienį – atšventęs mylimiausias Lietuvos italas bei kulinaras Gian Luca Demarco naujus savo gyvenimo metus pasitinka ypatingai! Jau šį sekmadienį jis vienai dienai taps bitininku ir atskleis visas paslaptis apie bites ir medų. O TV3 laidos „La maistas“ pabaigoje žiūrovų laukia ir gardus receptas – tokius vištienos sparnelius paruošite be galo greitai, o skonį atsiminsite ilgai…

REKLAMA

Anykščiuose įsikūręs medaus ūkis, kurį aplankys Gian Luca, priklauso šeimai – Ugnei ir Eimantui. Nepaisant to, kad vyras pagal specialybę yra muzikantas, o jo mylimoji – IT specialistė, pora ūkyje sukasi jau 6 metus, ir beveik tiek pat yra ir vedę.

„Iš pradžių turėjome avis, antis, žąsis ir vištas, o taip pat – ir kelias bičių šeimas. Tačiau galiausiai nusprendėme, kad bitės yra tai, kas mums tinka labiausiai“, – pasakos Ugnė, o Eimantas pridės, kad jų veikla jiems taip patinka, kad iki šiol kiekvieną naktį prieš užmiegant jie vis dar galvoja, ką naujo galėtų pasiūlyti klientams.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkyje šeima darbais pasiskirsto: Eimantas atsakingas už bitininkavimą ir medų, o jo žmona – už administravimą, pakavimą ir užsakymų priėmimus. Šiandien pora siūlo įsigyti ne tik medų, bet ir bičių duonelę, vašką, šokoladą, saldainius ir liofilizuotus skanėstus.

REKLAMA

Kad paslaptingą bičių gyvenimą pamatytų iš arčiau, Eimantas ir Ugnė sekmadienio laidoje Gian Lucą papuoš specialia bitininkų apranga.

Tiesa, virtuvės šefui ši patirtis atrodys itin rizikinga. „Egle, myliu tave – prisimink!“ – ją besivilkdamas juokais linkėjimus žmonai Eglei siųs kulinaras.

Ne ką mažiau ypatingi potyriai Gian Lucos laukia ir vėliau… „Šventoji dvasia! Kiek jų daug!“ – išvydęs bites avilyje sakys Gian Luca, o žiūrovai šiuos kulinarą nustebinusius vaizdus kviečiami pamatyti laidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Gian Luca pamatys, kaip yra sukamas medus, o galiausiai turės progą paragauti ypatingų šeimos ruošiamų medaus gaminių. Kulinaras bus nustebintas net 9 skirtingais medaus skanėstais, gardintais avietėmis, moliūgais ir svarainiais, spanguolėmis, bruknėmis ir daugeliu kitų.

Tačiau įdomiausia dar tik lauks… Gian Luca pirmąkart išbandys poilsį su bitėmis! „Baisu nebuvo, bet tai – tokia patirtis, kokios gyvenime dar nesu turėjęs. Manau, kad tokį dalyką reikėtų turėti ir namuose, po lova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po 10 minučių užmiegi – nebėra jokių problemų, nereikia jokių vaistų…Per vieną dieną išmokau tiek, kad atrodo, jog užtenka visam gyvenimui“, – įspūdžiais dalinsis jis.

O po tokios malonios patirties, Gian Luca nudžiugins ir visus žiūrovus – atskleis, kaip pasigaminti ypatingo skonio pikantiškus vištienos sparnelius medaus padaže.

REKLAMA

Norėdami pakartoti receptą namuose, pirmiausiai į dubenį sudėkite vištienos sparnelius ir pagardinkite juos medumi bei sojų padažu. Tuomet susmulkinkite svogūnų laiškus ir suberkite juos ant sparnelių.

Smulkiai supjaustykite čili pipirus ir sudėkite juos į marinatą kartu su česnako skiltelėmis. Galiausiai ant sparnelių užspauskite citrinos sulčių, gerai viską išmaišykite ir palikite pastovėti 20 minučių.

Per tą laiką paruoškite salotas: supjaustykite pomidorus ir pagardinkite juos druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir čiobreliu.

Sparnelius kepkite ant nedidelės kaitros 10-15 minučių vis pavartydami ir patepdami medaus ir sojos mišiniu. Skanaus!

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų