Šįkart toli nuo Vilniaus Gian Lucai važiuoti neprireiks – žinomas vyras žiūrovus pakvies į netoli Vilniaus įsikūrusį bulvių ūkį. Tačiau įdomiausia, kad šio ūkio šeimininkai – teisininkė ir IT specialistas!
Dar romantiškesnė poros susipažinimo istorija – anot Gian Lucos, jie drąsiai galėtų apie tai sukurti filmą! Viskas prasidėjo nuo to, kad bečiuoždama ant ledo Eglė nugriuvo, o jos mylimasis ją pakėlė…
O kai pora įsimylėjo, suprato, kad nebenori dirbti kažkam kitam – geriau kurti kažką savo! Taip visai netikėtai Eglė pastebėjo didžiulius, nedirbamus savo vyro tėvų laukus Vilniaus rajone…
„Mano tėtis jau 30 metų yra ūkininkas Kėdainiuose, todėl ir pati užaugau ūkyje. Neturėdavome vasarų ir atostogų, bet mums tai būdavo natūralu – tam būdavo skirtos žiemos.
O kai mano vyras atvežė mane susipažinti su savo tėvais, ir aš pamačiau didžiulius laukus, kuriuose niekas nieko nedaro, paklausiau, kaip gali būti, kad čia niekas neūkininkauja?“ – pasakos Eglė apie bendro ūkio pradžią.
Tiesa, ji neslėps, kad jos pačios tėtis, patyręs ūkininkas, iš pradžių nuo šios idėjos dukrą ir jos mylimąjį bandė atkalbėti, mat tai – iš tiesų be galo sunkus darbas.
Visgi jie nusprendė neklausyti ir šiandien tokiu savo sprendimu yra labai patekinti. Dabar šiame ūkyje galima rasti ne tik 5 skirtingų rūšių bulves, bet ir kviečius, rapsus, miežius.
„Kadangi esame jauni ūkininkai, mėgstame eksperimentuoti“, – pasakos Eglės vyras Jerzy.
Vieną iš savo kulinarinių eksperimentų šeimai nuspręs parodyti ir Gian Luca, kuris šį sekmadienį gamins bulves su itališku prieskoniu, arba kitaip – bulvių lazaniją su kumpiu ir sūriu.
Norėdami pakartoti šį receptą, pirmiausiai nuskustas bulves apvirkite 10 minučių, o per tą laiką paruoškite bešamelio padažą: į puodą įdėkite sviesto, jam ištirpus – suberkite miltus, ir viską gerai išmaišykite.
Kremas turėtų gautis panašus į košę. Tuomet supilkite pieną ir viską dar kartą gerai išmaišykite, kol neliks gumuliukų. Galiausiai kremą pagardinkite muskato riešutu ir druska.
Į stiklinį indą įpilkite šiek tiek bešamelio padažo ir sudėkite dalį plonai pjaustytų bulvių riekelių. Jas apipylę padažu, padenkite bulves provolone sūriu bei virtu kumpiu. Tuomet ir vėl dėkite bulvių riekeles, padažą, sūrį ir taip sluoksniuokite.
Apkepą pagardinkite parmezanu ir įdėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę 40 minučių – tol, kol apskrus patiekalo viršus. Ištraukę apkepą, pagardinkite jį rozmarinų druska ir parmezanu. Skanaus!
O kaip pasigaminti dar vieną neatsivalgomą patiekalą – rudenišką kreminį jautienos troškinį – pamatysite laidoje.
Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!