Pasidalijo receptu
Virtuvės šefas Gian Luca pasakoja, kad atėjus pavasariui organizmą norisi papildyti vitaminais ir mineralais, o tai geriausia padaryti valgant šviežias daržoves ir vaisius. Šį kartą laidos vedėjas dalijasi sveikuoliško garuose troškinto, sultingo vištienos ir cukinijų suktinuko receptu, prie kurio siūlo išbandyti gaivias agurkų ir ridikų salotas.
Norėdami pasigaminti šį patiekalą namuose, pirmiausiai cukiniją ir vištieną supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Tuomet atskirame gerai išmaišykite tepamą sūrelį, smulkintus riešutus, druską ir pipirus.
Pereikite prie kito žingsnio – ant maistinės plėvelės paklokite cukinijos griežinėlius, ant jų sudėkite vištieną, ir visa tai užtepkite tepamo sūrelio mišiniu. Ant viršaus dar pridėkite šviežią baziliką bei smulkintus vyšninius pomidorus. Tuomet suktinuką suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į garų puodą 15 minučių.
Per tą laiką pradėkite ruošti salotas. Pirmiausiai susmulkinkite ridikėlius ir agurkus, bei juos atskirkite – agurkus sudėkite į kitą indą.
Tuomet keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite sezamo sėklas, o vėliau pridėkite ir smulkintą čili pipirą. Galiausiai kelioms akimirkoms į keptuvę suberkite ir ridikėlius bei leiskite jiems kiek apkepti.
Bendrame inde sumaišykite visus ingredientus, pagardinkite salotas druska ir pipirais, ir patiekite kartu su vištienos suktinuku – pastarąjį prieš valgant geriausia atvėsinti. Skanaus!
Ką dėti į priešpiečių dėžutę?
Gian Luca džiaugiasi, kad laida „La maistas“ prisijungė prie TV3 ir „Vinted“ inicijuojamo projekto „Kiekvienas žingsnis svarbus“. Virtuvės šefo teigimu, daugelis susiduria su situacija, kuomet namuose lieka kokio nors maisto likučių ir sako, kad vietoje to, kad maistą išmestume, galime jį sudėti į priešpiečių dėžutes ir suvalgyti mokykloje, darbe ar net išvykos į gamtą metu.
„Aš turiu tris vaikus, todėl iš ryto reikia paruošti net tris maisto dėžutes. Šį kartą pasidalinsiu savo idėjomis. Taigi, visų pirma galime įdėti ką tik mūsų paruoštus vištienos suktinukus su salotomis. Savo vaikams taip pat visada dedu ir riešutų. Tada reikia nepamiršti ir sūrio, nes sūris duoda daug pridėtinės vertės ir yra labai skanus užkandis. Dar galima įdėti morkyčių, vynuogių, obuolių, kuriuos patariu apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Štai ir viskas, priešpiečių dėžutės paruoštos!“ – idėjomis dalijasi Gian Luca.
Laidos „La maistas“ vedėjas primena, kad kiekvienas žingsnis yra svarbus, o pasitelkę tvaresnius sprendimus prie šviesesnės pasaulio ateities gali prisidėti kiekvienas iš mūsų.