• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gurmaniškus sumuštinukus su baltame padaže troškintomis sraigėmis – jų skonis sužavės net didžiausius gurmanus.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gurmaniškus sumuštinukus su baltame padaže troškintomis sraigėmis – jų skonis sužavės net didžiausius gurmanus.

REKLAMA

Šį patiekalą įkvėpė apsilankymas sraigių ūkyje, kurį Ernestas ir Daiva įkūrė prieš 12 metų. Ne vienas šią idėją pasitiko su nuostaba. Anksčiau jiedu turėjo kavos, arbatos ir prieskonių parduotuvę, kurioje belaukiant pirkėjų gimė susidomėjimas sraigėmis. Netrukus Daivos idėja įkurti ūkį susižavėjo ir Ernestas.

Šiemet per metus ūkyje užauginta net 800 tūkst. Helix Aspera Maxima sraigių. Retas žino, kad iki reikiamo dydžio jos užauga vos per keturis-penkis mėnesius, nors laisvėje tai užtrunka net 12 mėnesių. Viską lemia suteikiamos idealios sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomus faktas, kad sraigės maitinasi tik naktimis, o didžiausias pavojus joms – ežiukai. Be to, ar žinojote, kad sraigėms pavojinga saulė? Dėl šios priežasties sraigės ūkyje auginamos pavėsyje.

REKLAMA

Daugiau sužinojęs apie sraigių auginimo subtilybes ir paragavęs iš jų gaminamų produktų, Gian Luca pasiraitojo rankoves ir pakvietė į virtuvę, kur gamino sumuštinukus su baltame padaže troškintomis sraigėmis.

Sumuštinukai su baltame padaže troškintomis sraigėmis

Reikės:

  • Ciabatta duonos;
  • Apvirtų sraigių;
  • 0,5 stiklinės balto vyno;
  • Poros raudonikių;
  • Česnako;
  • Petražolių;
  • Baziliko;
  • Sviesto;
  • „Hellman’s Original“ majonezo;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos, pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Duoną supjaustome plonomis riekelėmis, pagardiname alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Dedame apskrusti į grilį.

Gerai nuvalome grybus – nupjauname galiuką ir kruopščiai nuvalome smėlį, nulupame kotelį. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

Išimame duoną, įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sviestu. Į keptuvę dedame petražolių kotelius, kad įgautų skonį. Dedame grybus ir leidžiame įgauti temperatūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apvirtas sraiges apvoliojame miltuose ir dedame į keptuvę su baltu vynu. Pabaigoje įberiame smulkintų petražolių, česnako, leidžiame pasitroškinti.

Gaminame prieskoninį padažą: sumaišome „Helllman’s“ majonezą su smulkintais šviežiais bazilikais.

Formuojame sumuštinukus: ant apskrudusios duonelės dedame troškintas sraiges baltame padaže, papuošiame petražolėmis ir valgome su bazilikų majonezu. Skanaus!

Mažiau isipisineti reikia su tais sumuštiniais, tepkim sviesto ant duanos dekim įprasta kumpį ar dešrą bus geriausias sumustinis
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų