• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Gian Luca Demarco ne tik džiaugsis malonia pažintimi su malūnininku Pranciškumi ir jo anūke, bet žiūrovams pagaliau parodys ir tai, kaip nuo pačių mažiausių žingsnelių pagaminti pastą. O taip pat laidos žiūrovai sužinos ir tai, kodėl italai taip nemėgsta, kai šis patiekalas yra vadinamas makaronais…

10

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Gian Luca Demarco ne tik džiaugsis malonia pažintimi su malūnininku Pranciškumi ir jo anūke, bet žiūrovams pagaliau parodys ir tai, kaip nuo pačių mažiausių žingsnelių pagaminti pastą. O taip pat laidos žiūrovai sužinos ir tai, kodėl italai taip nemėgsta, kai šis patiekalas yra vadinamas makaronais…

REKLAMA

Po Lietuvą keliaujantis virtuvės šefas šį kartą svečiuosis Kauno rajone – prieš 30 metų čia įsikūrė Pranciškaus malūnas. „Jei internete ieškotumėte Pranciškaus, tai pirmiausiai jums išmestų popiežių, o jau toliau – malūnininką Pranciškų“, – svetingai su šypsena Gian Lucą pasitiks malūno savininkas, o dar po kelių jo pokštų virtuvės šefui neliks nieko kito, kaip tik pripažinti, kad Pranciškaus humoras be galo panašus į jo paties.

Per karantiną pradėję kepti įvairius kepinius, netrukus šeima jais sužavėjo savo klientus, todėl dabar netoli malūno įsirengė ir kepyklą. Čia jie prekiauja įvairiomis duonos rūšimis, ypatingais, net iš 5 rūšių miltų pagamintais avižiniais sausainiais ir kitais gardumynais. Tačiau labiausiai Gian Lucą nustebins itališki sausainiai biscotti, kurie kepykloje ruošiami naudojant speltos ir kukurūzų miltus. Negana to, jie – veganiški, sudėtyje nėra nei pieno, nei kiaušinių. Kaip šiuos sausainius įvertins tikras jų žinovas Gian Luca?

REKLAMA
REKLAMA

O ir miltų kepykloje galima rasti pačių įvairiausių – kvietinių, miežinių, ruginių, grikių, ryžių, žirnių ir avinžirnių. Visgi nors daugelis pastaruoju metu pamėgo miltus be glitimo, kaip laidoje išduos Jolita, daugiausiai žmonės vis tiek yra linkę pirkti tradicinius kvietinius.

REKLAMA

Įkvėptas to, ką pamatė, Gian Luca nuspręs pagaminti lietuviškais skoniais pažymėtą pastą su smidrais, paprikomis ir mėsos dešrelėmis. Kad paruoštumėte tešlą ypatingai Gian Lucos pastai, jums prireiks 350 gramų speltos miltų, 150 gramų pilno grūdo speltos miltų ir net 6 kiaušinių. Padažui virtuvės šefas naudos smidrus, porus, dešreles, papriką ir visa tai kepant pagardins šlakeliu vyno.

„Į restoraną nuėjęs mano tėtis, vos paragavęs patiekalo, galėdavo pasakyti, koks ingredientas ten yra įdėtas, ir ko, jo galva, čia dar trūksta. Su juo būdavo labai patogu – galėdavau jį naudoti kaip žvalgą. Tau kažkas patinka, nusiunti jį, jis paragauja ir tuomet tai gali perdaryti tau. Mano dukra turi tą pačią dovaną – dabar ją auklėju ir turėsiu naują žvalgą“, – asmeninio gyvenimo detalėmis begamindamas dalinsis Gian Luca.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jis sekmadienį atskleis ir kitą ne vienam kilusį klausimą – kodėl italai taip nemėgsta, kai pasta yra vadinama makaronais?

„Pastos pavadinimas, pagal jūsų kalbą ir vertimą, yra makaronai. Ir taškas. Tačiau kodėl italai prie to kabinasi? Todėl, kad makaronai yra viena baisiausių pastos formų, esančių Italijoje. Tai – stori spagetti su skyle per vidurį“, – sakys jis ir neslėps, kad pats jų labai nemėgsta.

Ką reiškia ant miltų pakuotės nurodyti skaičiai ir raidės? Kaip teisingai paruošti patiekalui skirtą tešlą ir kiek tiksliai virti šviežią pastą?

Visi atsakymai – sekmadienį, 9.30 val., laidoje „La maistas“ per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų