čeburekai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „čeburekai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „čeburekai“.
Išklojo tiesą apie garsiuosius Šventosios čeburekus: žodžių į vatą nevyniojo
Nesuklysiu teikdamas, kad šios vasaros Pajūrio didžiausia sensacija buvo – milžiniški čeburekai Šventojoje.
Pakako vienam populiariam influenceriui Šventojoje nulipti nuo dviračio prie vieno bariuko ir nusipaveiksluoti su milžiniško dydžio čebureku, ir masės poilsiautojų ištroškusių panašių potyrių išsirikiavo į eilę prie šio baro, laukdami kada gi galės paskanauti magiško dydžio čeburekų.
Populiarioje Vilniaus vietoje sugrįžta čeburekai: kaina nustebins
Čeburekai ir vėl užkariauja Vilnių. Šįkart nauja čeburekinė įsikurs vietoje, kur kadaise šie skanėstai jau buvo – Pylimo gatvėje.
Pylimo g. 38 – būtent čia įsikurs naujas čeburekų restoranas. Apie tai byloja užrašai ant vitrinos. Jose taip pat galima pamatyti, kad ir karšto pyragėlio su mėsa kaina – 2,50 eur. Taip pat šioje užkandinėje kaip ir senais laikais bus galima įsigyti kibinų bei spurgų.
Sugrįžta čeburekai
„Čeburekų vietelė” – taip vadinsis naujasis Vilniaus čeburekų taškas.
Šis restoranas Palangoje sprogdina internetą: pamatę, ką siūlo, būriuojasi eilėmis
Lietuvos pajūris ir čeburekai yra du neatsiejami dalykai. Turbūt visi iš vaikystės laikų prisimena, kuomet girdėdavo šūkaujančius čeburekų pardavėjus, vaikščiojant pliažuose. Čeburekų pajūryje rasti galima ir dabar, tačiau keičiantis laikams, šiek tiek pasikeitė ir jie bei...gerokai padidėjo.
Auksė Keciorytė ir Emilis Poškevičius yra šio pasikeitimo pradininkai.
Pamatę Vilniuje parduodamų čeburekų dydį netenka žado: štai, kiek kainuoja
Vilniaus Užupyje pristatyta naujovė. Anksčiau čeburekus mieste buvo galima rasti praktiškai tik Stoties rajone, o nuo šiol išskirtinių, milžiniškų čeburekų paragauti galima ir miesto centre.
„Vynas ir čeburekai“ – tai naujas miesto restoranas, kuriame galėsite paragauti tik vieno patiekalo – čeburekų. Prie šio patiekalo restorano personalas pasiūlys įvairių skonių lietuviško uogų vyno.
Pasidalino paprastu sultingų čeburekų receptu: abejingų neliks
Šį receptą, kurį parodė TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai, privalo išbandyti visi gerų čeburekų mėgėjai. Traškūs, sultingi ir labai aromatingi čeburekai su aviena nepaliks abejingų, todėl nepagailėkite nei laiko, nei pastangų ir pasigaminkite šį fantastišką patiekalą.
Tešlai reikės:
500 g kvietinių miltų
1 arb. š. druskos
25 g aliejaus
250 ml karšto (apie 70 °C) vandens
Įdarui reikės:
600 g avienos kumpio (be riebalų)
150 g sūdytų lašinukų
600 g svogūnų
1 valg.
Atskleidė sultingų čeburekų receptą: idealiai tiks savaitgaliui
Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – sultingais čeburekais su aviena ir šokoladiniu pyragu su vyšniomis. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Pasigaminę šiuos patiekalus nepasigailėsite, nes juos pasigardžiuodama valgys visa šeima!
Sultingi čeburekai su aviena
Tešlai reikės:
500 g kvietinių miltų
1 arb.
Apsilankiusi Palangos pliaže Kristina išėjo žiaugčiodama: „Iš kur atsirado ši mada?“
„Kaip ir tūkstančiai lietuvių, savaitgalį nulėkiau į pajūrį. Norėjau pravėdinti galvą nuo darbų ir atsikvėpti klausantis jūros ošimo. Deja, jūros ošimą jau pirmąją minutę pramušė klasikiniai paauglių rėkavimai apie čeburekus“, – rašo tv3.lt laišką atsiuntusi Kristina iš Šiaulių.
Pamenu, dar kai buvau vaikas, su tėvais vykdavome į Palangą. Tada vaikinukai, bėgantys su šaltkrepšiais ir čeburekais juose, atrodė visai viliojančiai – guli sau paplūdimyje, valgai, mėgaujiesi jūra.
Išbandykite šį čeburekų receptą: tešla išeis tobula
Kadaise čeburekai buvo labai populiarūs ir daug kas turbūt dar mokyklos valgykloje jų ragavo. Dabar jie kiek primiršti. Tačiau profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis TV3 laidoje „La Maistas“ pasidalins ypatingu receptu ir įtikins, kad tikrai verta prisiminti šį patiekalą. O kitas laidos šefas Vylius parodys, kaip pasigaminti pasakiškas empanadas.
Atskleidė tobulą čeburekų receptą: išeis skanūs, neriebūs ir minkšti
Kadaise čeburekai buvo labai populiarūs ir daug kas turbūt dar mokyklos valgykloje jų ragavo. Dabar jie kiek primiršti. Tačiau profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis TV3 laidoje „La Maistas“ pasidalins ypatingu receptu ir įtikins, kad tikrai verta prisiminti šį patiekalą.
Naminiai čeburekai pagal Audronę – receptą verta užsirašyti
„Skubu pasidalinti čeburekų receptu, nes pagal jūsų komentarus supratau, kad nekantraudami jo laukiate ir privalau juo pasidalinti. O čeburekai išties gavosi labai skanūs tiek iškart iškepti, tiek ir kitą dieną“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Tešlai reikės: 350 gr miltų, 250 gr kefyro, 2 v.š. aliejaus, 0.5 a.š. sodos, žiupsnelio druskos.
Įdarui: 250–300 gr maltos mėsos (naudojau maltos vištienos kumpelių faršą), svogūno, vištienos prieskonių, džiovintų petražolių.
REKLAMA
REKLAMA
Palangos gelbėtojai susidūrė su itin įžūliu čeburėkų prekeiviu: tarzanu pramintas jaunuolis dėjo į kojas
Palangos gelbėtojų stoties vadovas Jonas Pirožnikas papasakojo, kaip pirmą kartą susidūrė su itin įžūliu čeburėkų prekeiviu. Tarzanu pramintas vaikinas prie pat gelbėtojų stoties rėkavo ir pardavinėjo čeburėkus, o J. Pirožniko pagautas – jis greitai dėjo į kojas. Jaunuolį sučiupo policija ir paskyrė baudą.
„Jį vadina tarzanu, nes ilgi plaukai ir greitai bėga. Jis buvo kaip iš Mėnulio iškritęs. Atėjo prie pat gelbėjimo stoties ir rėkia: „Karšti čeburėkai.
Nostalgiški naminiai čeburekai su mėsa: „Skonis atperka viską“
„Darbelio užtektinai, kepant tikrus čeburekus, bet užtat skonis atperka viską. Paprastai įdarui naudojamas kiaulienos faršas, bet šį kartą išbandžiau su kalakutienos faršu. Tešlą paruošite labai greitai ir dirbti su ja buvo vienas malonumas“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Tešlai: 500 g miltų; 350 ml šilto vandens; 3 v.š. aliejaus; 1 a. š. druskos.
Įdarui: 600 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; 1 a.š. džiovintų raudonėlių; žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių; druskos, maltų juodųjų pipirų.
Skaniau tikrai nerasite: naminiai čeburekai sužavės visą giminę
„Ar dažnai valgote greitą maistą? Mes ne, nebent tą greitą maistą pasigaminame namie ir tikime, kad tada jis yra sveikesnis. Bet kad naminis variantas yra skanesnis, tai galiu garantuoti. “, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 250 ml vandens; 20 ml aliejaus; 1 arb. šaukštelio su kaupu druskos; 80 g miltų plikiniui; 1 kiaušinis; 30 ml degtinės; 480 g miltų.
Traškūs ir sultingi: naminiams čeburekams nėra lygių
Traškūs, sultingi ir nepamainomo skonio. Tokius čeburekus pagamino tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė.
Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 14 čeburekų.
Reikės:
450 miltų, 250 šilto virinto vandens, 3 v.š. aliejaus, 1 a.š. druskos.
Mėsos įdarui:
300 gr. smulkinto kiaulienos faršo, 30 gr. sviesto, 3 v.š. vandens, svogūno, mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Miltus persijojau. Į šiltą vandenį supiliau aliejų ir pagardinau druska. Išmaišiau.
Paragavo legendinių čeburekų: jau pirmas kąsnis paliko be žado
Tinlaraščio Riebus katinas autorius nestokoja ironijos ir drąsaus žvilgsnio bei drąsiai aprašo vietas, kuriose lankėsi. Pro jo akis neprasprūdo legendinė Klaipėdos čeburekinė, apie kurią jis parašė atskirą įrašą. „Šiandien pabandysiu sugriauti mitą, kad Riebus katinas rašo tik negatyvias apžvalgas. Tad kelis mylimus heiterius pasistengsiu apipilti pozityvu. Tikėdamasis gerų įspūdžių vykstu į Klaipėdoje jau kelis dešimtmečius veikiančią čeburekinę, ne veltui vadinamą senąja čeburekine.
Čeburekai pagal Rimuką: jie verti nuodėmės
Tinklaraštininkas Rimas Narkus išbandė čeburekus iš lavašo, kurie nepalieka abejingų. Jums reikės: 300 gramų vištienos, paprikos, svogūno, kelių skiltelių česnako, morkos, tarkuoto sūrio, lavašų. Gerai susmulkinkite visas daržoves ir vištieną. Viską gerai sumaišykite ir apkepinkite ant sviesto. Baigdami kepti suberkite į keptuvę ir tarkuoto sūrio, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
Čeburekai su lavašu: nepakeičiama Rimuko idėja išalkusiems
Jei jaučiatės išalkę, pats metas pagalvoti apie pietus arba vakarienę. Ją pagaminti bus labai paprasta ir lengva, jei tik turėsite noro. Jums reikės: lavašo (priklausomai nuo to, kiek čeburekų gaminsite), pakelio 9 procentų riebumo varškės, 2 kiaušinių, krapų, paprikos, druskos, pipirų. Varškę sumaišykite su paprika, druska, pipirais. Varškės mišinį plonai paskleiskite ir užlenkite kraštus šakute, sutepkite plaktu kiaušiniu. Keptuvėje kepkite įkaitintame aliejuje.
Žaibišku greičiu paruošiami naminiai čeburekai: pamiršite vargą virtuvėje
Neretai užsimanius miltinių patiekalų imame galvoti, kad jų gaminimas užtruks ilgai ir atneš daugiau vargo, nei malonumo. Siūlome jums alternatyvą – greitai ir lengvai paruošiami čeburekai iš tortilijos. Reikės: 1 pakelio tortilijų; 500 g kiaulienos arba vištienos faršo; 1 svogūnas; 1 skiltelė česnako; žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų; Gaminimas: Į mėsos faršą įdedame smulkintus svogūnus, česnaką ir prieskonius.
Tinginių čeburekai: pasiteisina 100 procentų!
Tinginių čeburekai yra puikus užkandis. Jie skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę, o svarbiausia, kad paruošiami labai greitai. Tinginių čeburekus gaminu savo šeimai gan dažnai ir jie visada suvalgomi žaibo greičiu. Tai užkandis, kuris pasiteisina 100 %. Reikės: 0.536 kg. šviežių triušienos užpakalinių kumpelių ("Lapino puota"), 6 vaflių (naudojau apvalius), pomidorų padažo, prieskoninių žolelių, plakiniui: kiaušinių + pieno + miltų (druskos ir pipirų), aliejaus kepimui.
Kai norisi greitai ir sočiai – fantastiško skonio čeburekai iš vaflių
Prieš ilgąjį savaitgalį palepinkite savo šeimą gardžiais užkandžiais. O tam puikiai tiks šių greitų čeburekų receptas, kuriuo su skaitytojais dalinasi Audronė. Reikės: 0.536 kg. šviežių triušienos užpakalinių kumpelių, 6 vaflių (naudojau apvalius), pomidorų padažo, prieskoninių žolelių, plakiniui: kiaušinių + pieno + miltų (druskos ir pipirų), aliejaus kepimui. Gaminimo eiga: Triušienos kumpelius išviriau ir nukaulintą mėsytę supjausčiau.
Užkandis, kuris nespės atvėsti: valgysite, net ausys links
Tinklaraštininkė Ingrida siūlo atsikvėpti nuo grilio patiekalų ir pagaminti ką nros gardaus visai šeimai. Viena iš idėjų yra mini čeburekiukai, gaminti koldūninėje. Ingridos teigimu, jie primena saulėgrąžas, todėl net nepajusite, kaip suvalgysite visus! Jums reikės: pusės litro kefyro, 400 gramų miltų, žiūpsnelio druskos. Įdarui: 600 gramų kiaulienos faršo, druskos, pipirų pagal skonį, 100 gramų tarkuoto sūrio, 100 mililitrų vandens, smulkiai pjaustyto svogūno.
Super greiti čeburekai: receptas, pasiteisinęs 100 procentų
Tinginių čeburekai pasiteisins ir nepaliks abejingų. Tuo įsitikinusi tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, gerbėjus feisbuke lepinanti grupėje „Gamink su Audrone“. Reikės: 5 tortilijų, 300 malto faršo ( kiaulienos ir pjautienos), 1 kiaušinio, mėsos prieskonių, smulkiai pjaustyto svogūno, druskos, aliejaus kepimui.
Sumaišiau maltos mėsos faršą su kiaušiniu ir prieskoniais.
Traškūs čeburekai visai šeimai. Gailėsitės neišbandę anksčiau
Savaitgalis yra puiki proga pagaminti ką nors gardaus sau ir visai šeimai. Išmėginkite ponios Loretos Grigalevičienės traškių čeburekų receptą, kuriuo ji dalijasi ne tik su feisbuko grupės „Loretos išbandyti receptai“ nariais, bet ir su tv3.lt skaitytojais. Mielosios šeimininkės, pasiraitokite rankoves ir pirmyn į darbus! Pažadame, rezultatas pranoks lūkesčius.
Atskleidė, kiek Palangoje galima uždirbti iš čeburekų: nustebsite
„Žinau, ko jūs paklausite ir žinau, ką atsakysiu“ – pokalbį be ceremonijų pradėjo paplūdimyje sutiktas čeburekų pardavėjas. „Puiku, tuomet atsakykite“, - liko tik įsiterpti žurnalistui. „Čeburekai yra tikrai kokybiški. Nesakau, kad tie, kur bobutės pardavinėja yra blogi čeburekai. Gal jos irgi kokybiška produkcija prekiauja. Bet pats perku iš patikimos vietos, laikau juos higieniškai. Esu dirbęs ir užsienyje prie maisto, tai žinau higienos taisykles“, - pokalbį pradėjo 31-erių Vytas.
Čeburekų pardavėjas Palangoje atskleidė, kiek galima uždirbti per dieną
„Žinau, ko jūs paklausite ir žinau, ką atsakysiu“ – pokalbį be ceremonijų pradėjo paplūdimyje sutiktas čeburekų pardavėjas. „Puiku, tuomet atsakykite“, - liko tik įsiterpti žurnalistui. „Čeburekai yra tikrai kokybiški. Nesakau, kad tie, kur bobutės pardavinėja yra blogi čeburekai. Gal jos irgi kokybiška produkcija prekiauja. Bet pats perku iš patikimos vietos, laikau juos higieniškai. Esu dirbęs ir užsienyje prie maisto, tai žinau higienos taisykles“, - pokalbį pradėjo 31-erių Vytas.
Palanga niekaip neatsikrato „čeburekų sostinės“ etiketės – nelegalus verslas klesti
Palangą ir toliau drąsiai galima tituluoti ne tik vasaros, o ir čeburekų sostine: šiemet maisto inspektoriai jau konfiskavo per tris šimtus vienetų šių lietuviško paplūdimio skanėstų. O kiek dar jų būna kasdien pajūryje suvalgoma? Čeburekininkai ir toliau prekiauja be leidimų, mat niekaip neužtikrina, kad produktas būtų parduodamas saugiai. 25-erių kaunietis Vytautas Palangoje leidžia jau šeštą vasarą.
Virėjas čeburekus gamino iš žmogienos
Vyriausiasis vienos iš žinomiausių čeburekinių Maskvoje virėjas užmušė savo uošvį. Iš jo mėsos virėjas pagamino čeburekus, kuriais nusprendė prekiauti.
Virėjas sugebėjo prekiauti čeburekais iš žmogienos net tris dienas savo restorane „Čeburekinė Suchariovkoje“.
Teigiama, kad vyras susipyko su savo žmonos tėvu rugsėjo viduryje. Tarp vyrų kilo muštynės, kurių metu uošvis buvo nužudytas.
Ar pajūryje prekiaujantys vaikai dirba legaliai?
Šią vasarą Lietuvos pajūrį aplankiusiųjų liudijimu, paplūdimiuose prekes, dažniausiai maistą (čeburekus, ledus), pardavinėja ir vaikai. Ar tai legalu? Ar pamačius per karščius prekiaujantį vaiką yra pagrindo pranešti apie tai atsakingoms institucijoms? O gal verta ir savo vaikui leisti užsidirbti vieną kitą litą?
Vaikai iki 14 metų dirbti negali
Lietuvos Respublikos darbo kodekso 13 straipsnyje numatyta, kad visiškas darbinis teisnumas ir galėjimas savo veiksmais įgyti darbo teises bei sukur...