Mielosios šeimininkės, pasiraitokite rankoves ir pirmyn į darbus! Pažadame, rezultatas pranoks lūkesčius.
Čeburekams reikės:
4 stiklinių miltų 1,5stiklinės vandens 75 ml alejaus 0,5 a.š.druskos 0,5 a.š.cukraus 1 v.š.degtinės (galima keisti actu) riebalų kepimui
(Stiklinė - 250 ml)
Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę. Suberti druską, cukrų, supilti aliejų, degtinę, vandenį.
Užminkyti tešlą. Gali prireikti truputį miltų (priklauso nuo miltų rūšies). Tešla turi gautis elastinga. Kai ji bus pagaminta, tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldyuvą 45 minutėms.
Įdarui: 300g.mėsos faršo 1vnt svogūno (didelis) pipirai ,druska 50~70ml vandens arba sultinio
Į faršą dedame smulkiai pjaustytą svogūną, beriame pipirus, druską, pilame vandenį arba sultinį,viską išmaišome.
Išėmę iš šaldytuvo, tešlą pasidaliname į 20 rutuliukų ir gaminame čeburekus. Nepamirškite, kad tešlą reikia kočioti plonai. Čeburekus verdame riebaluose ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.