Tešlai reikės:
500 g kvietinių miltų
1 arb. š. druskos
25 g aliejaus
250 ml karšto (apie 70 °C) vandens
Įdarui reikės:
600 g avienos kumpio (be riebalų)
150 g sūdytų lašinukų
600 g svogūnų
1 valg. š. druskos
Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
Taip pat reikės:
Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Į plakiklio indą suberkite Išsijotus miltus, druską, supilkite aliejų, karštą (apie 70 °C laipsnių) vandenį ir gerai išmaišykite, kol visi ingredientai susijungs. Išimkite tešlą ir šiek tiek paminkykite rankomis, kad taptų vientisa. Susukite į kamuolį ir palikite „pailsėti“ bent pusvalandžiui.
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite kapotą arba stambiai maltą avienos kumpį, smulkiai pjaustytus lašinukus, iki košės konsistencijos smulkintus svogūnus, druską bei pipirus ir viską labai gerai išmaišykite. Tam, kad svogūnai taptų saldesni ir ne tokie aštrūs, juos padalinkite į maždaug aštuonias dalis ir nuplikykite su karštu vandeniu. Mėsos įdarą galite paskaninti smulkintomis žolelėmis – kalendra arba petražolėmis.
Pailsėjusią tešlą suskirstykite maždaug 60 g dydžio gabalėliais, suformuokite kamuoliukus ir leiskite jiems „pailsėti“ dar apie 10 minučių.
Iš „pailsėjusios“ tešlos kamuoliukų iškočiokite maždaug 20 cm skersmens blynus. Dėkite po gerą šaukštą įdaro ir paskirstykite ant vienos apskritimo pusės, palikdami apie 2 cm nuo krašto be įdaro. Kraštą truptį patepkite vandeniu ir perlenkite – tešla turi apgaubti mėsą, kad neliktų oro tarpų, o kraštus užspauskite šakutės pagalba. Taip suformuokite visus čeburekus ir padėkite juos 10 minučių į šaldiklį, kad atvėstų tešla. Paruoštus čeburekus kepkite iki 210–220 °C laipsnių įkaitintame aliejuje ne ilgiau kaip 2 minutes vis palaistant viršų, kad tolygiai iškeptų.
Visą gaminimo eigą ir daugiau virtuvės šefų patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.